Haberler

Vali Küçük: Fırsatlara Hazır Olmak Gerek

Güncelleme:

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, işveren yatırım yaparken iş arayanların kendilerini geliştirmeleri ve yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.

İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen '3. Kariyer Günleri' etkinlikleri yapıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konferansı Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda, kurum amirleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda açılış konuşması yapan Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Necdet Karasevda, üçüncüsü düzenlenen kariyer günleri toplantısına katılan herkese teşekkür etti.

ÇİFTÇİ: KARAKÖPRÜ DİNAMİK BİR BÖLGE

Programda konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Müfettişlik yaptığı 2000'li yıllarda İŞKUR Müdürlüğünün ne yaptığını bilmediğini ifade ederek, "Ben Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında müfettişlik yaptığımda İŞKUR Müdürlüğünün ne yaptığını bilmiyordum. Müracaatlar alınırdı. O müracaatların hiçbir sonuç alınmadığını gördüm 2000 bin öncesinde. Ama çok şükür AK Parti döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın yüksek destekleri ile şuan artık işçilere, işverenlere kariyer ve gelecek anlamında yön veren, bilgiyle çalışanı donatan, işveren ile çalışan arasındaki mesafeyi kapatan yetenekleri ön plana çıkaran bir takım çalışmalara imza atıyor. Bu anlamda ben İŞKUR Müdürlüğünün, İŞKUR Genel Müdürlüğünün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızı kutluyorum. Bizlerde yerel yöneticiler olarak, dinamik bir bölgedeyiz. Karaköprü gelişen, değişen, güçlenen, gelen yatırımcının da heyecanla umutla baktığı bir yerleşim alanı. Bizlerde bu tempoya ayak uydurabilmemiz gerekiyor. Hepimize şunu öneriyorum ve kendi adıma da bundan bir ders çıkarıyorum. İşsizlik, Türkiye'mizde ve dünyada önemli bir sorun olarak duruyor. Her insan muhakkak suretle bir işten anlar. Muhakkak suretle yüce Allah ona bir yetenek vermiştir. Önemli olan bu yeteneğin ortaya çıkarılmasıdır. İşte bu yeteneğin ortaya çıkarılması ve bu yetenek doğrultusunda eğitim verilmesi kariyer olarak ön plana çıkıyor." dedi.

KÜÇÜK: İŞVEREN BİZİM ORTAĞIMIZ

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, Urfa'daki hızlı nüfus artışına dikkati çekti. Urfa'da her yıl yaklaşık 60 bin bebeğin dünyaya geldiğini söyleyen Küçük, Urfa'nın en önemli sorunun eğitim ve işsizlik olduğunu kaydetti. Vali Küçük, "Her sene yaklaşık 60 bin yavrumuz dünyaya geliyor. İlk ve ortaokuldaki öğrenci sayımız 620 bin civarında. Buna ilaveten şu anda 400 bin civarında Suriyeli kardeşimize kucak açtık. Bu rakamlardan sonra ortaya bir şey çıkıyor. Bu kadar insana aş ve iş vermek zorundayız. Bu ilin karşı karşıya kaldığı en önemli konu, bu ilin çözmesi gereken en mühim sorun eğitim ve işsizliktir. İşverenlerimiz ister Şanlıurfa'da olsun isterse dışardan gelsin ben Şanlıurfa Valisi olarak şunu diyorum. 'Siz bizim gerçekten ortağımızsınız. Tam manasıyla ortağımızsınız.' Eğer bu ilde işyeri açılmaz ve insanlar çalıştırılmazsa sonuçta devlet bunlara bakmak zorunda. İşveren bizim o sırtımızdaki o yükü almak için gerçekten ortak. Yüzde 50, 50 diyoruz ya aynen öyle. Bakış açımız böyle. İşveren sadece işçi çalıştırmıyor. Memlekete üretimle katkıda bulunuyor. Bu memlekete yapılması gereken hayırlı işleri işveren yapıyor. Onun için her zaman benim arkadaşlarıma da talimatım şu: işveren, işadamları geldiği zaman sizin partneriniz, iş ortağınız gelmiş gibi muamele yapın. İşlerini takip edin. Onların işleri aksadığı an bilin ki, valiliğin de, belediyenin de işleri aksar. Çalışmayan her kişi bana yardım olarak dönecek, asayiş olarak dönecek" diye konuştu.

'FIRSATLARA HAZIR OLMAK GEREK'

Son yıllarda Urfa'ya gelen yatırımlara da değinen Vali Küçük, 2015 yılının sonuna kadar Urfa'da 25-30 bin kişilik yeni istihdam alanlarının oluşabileceğini belirtti. "İlimizde son yıllarda çok büyük bir atak var" diye Vali Küçük,"iki gün önce Tekstil İhracatçılar Birliği İstanbul'dan geldi. Mart'ta temel atıyoruz. Daha önce verdikleri söz 5 bindi. Şu anda 9 bine çıkardılar. Türkiye'nin en önemli ayakkabıcılarına yer verdik. Onlar da 7 bin işçi çalıştıracaklar. Sadece Mart ayında temelini atacağımız iş 15 bin kişilik. 2015'in sonuna doğru bu ilde 25-30 bin kişinin çalışacağı organize sanayi bölgesinde fabrika temeli atılacak inşallah. 3-4 katrilyon civarı. Bunların hepsi sırada. 2. organize doldu. 3. organize için 2 tane firma sırada. Bu firmalar öyle sıradan firmalar değil. ETİ, Namet gibi Türkiye'nin en büyük fabrikaları. Böyle bir manzara karşısındayız. Bize de bir iş düşüyor. Bakın çalışma fırsatı geliyor ama gelecekle ilgili insanın yapması gereken en önemli şey nedir biliyor musunuz? Fırsatlara hazır olmak. Fırsatlar gelir ve geçer. İnsan hayatında önemli olan en mühim şey, o kişi fırsatlara hazır mı, değil mi. Bu kadar iş yeri açılacak, gerek iş yapacak insanlar gerekse çalışacak insanlar kendisini hazırlasın" dedi.

Konuşmaların ardından Acil Güldürü isimli tiyatro ekibi, işçi ve işveren arasında geçen bir oyun sahneledi. Oyundan sonra plaket törenine geçilerek Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, CMC yetkilisine İŞKUR'a olan katkılarından dolayı plaket taktim etti. Daha sonra programa katkıda bulunan Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük plaket verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Necdet Karasevda Karaköprü Türkiye Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title