Haberler

Vali Kılıç Bor Karma Organize Sanayi Bölgesini Ziyaret Etti

Güncelleme:

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

Vali Kılıç'ı Bor Karma Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Karma Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu, Bor İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir, Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin ve Bor Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu diğer üyeleri karşıladı.

Vali Necmeddin Kılıç, Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Bu bölgede son sekiz yılda çok büyük ilerlemeler kaydedilmiş. Yeni tesisler yapılmış, ancak hala nüfusun yarısı tarımsal alanda istihdam edilmekte. Rakamsal olarak baktığımızda Bor'da sanayi de daha çok büyümek, bu alandaki fırsatları daha iyi değerlendirmek zorundayız. Bu durumda imkân ve kabiliyetlerimizi birleştirip bir hedefe yürümek durumundayız. 5. derecede teşvik bölgesinde olan ilimiz organize sanayide kurulu 6. derece teşvikleri vermektedir. Bu fevkalade önemli bir avantajdır. Niğde ve Bor'daki Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan mevcut arsaları muhakkak yatırımcıları aramak bulmak, ikna etmek ve onlara tahsis etmek durumundayız. Birlikte bütün bir Niğde olarak gayret edeceğimiz konu başlıklarının en başında bu konu gelmektedir.

Diğer bir avantajımızda şudur. Biz güneş enerjisi ile elektrik üretilebilecek Türkiye'deki 1'inci derecede iller arasında yer alıyoruz. İlimizde güneş enerjisinden elektrik üretebilecek tesislerin kurulması çok verimli ve rantabldır. Bugün burada arkadaşlarımızla Bor'da mevcut bulunan Karma Organize Sanayi Bölgesinin durumunu incelemek, burada bulunan boş parselleri nasıl değerlendirebiliriz bunu düşünmek ve daha da önemlisi bir "Enerji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" Kurup kuramayacağımızı imkânların ve ihtiyaçların tespitiyle ilgili bir çalışma yapacağız. Eğer başarabilirsek Bor İlçemiz için hayırlı bir kapıyı aralamış olacağız" dedi.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Bor Karma Organize Sanayi Bölgesinde yaptığı toplantının ardından Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Yüksel Ferforje, Erzin Deri ve Çin yatırımının ilk ayağı olan Al Grup Ltd. Şti.'nin çanta yapım atölyesinde işletme sahipleri ile görüşüp bilgiler aldı. Bor Karma Organize Sanayi bölgesindeki ziyaretin ardından 21. Ana İkmal Merkez Komutanlığı ve 7. Ana Bakım Merkez Komutanlığını ziyaret eden Vali Kılıç'ı burada Kışla ve Garnizon Komutanı İkmal Albay Fatih Dağlı ve 7. Ana Bakım Merkez Komutanı Bakım Albay Erol Çetin karşıladı. Ziyaret anısına Şeref Defterini imzalayan, daha sonra komutanlarla birlikte kışlayı gezen Vali Kılıç yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Necmeddin Kılıç Sıtkı Erat Niğde Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title