Haberler

Uşak'ta Sokak Hayvanları İçin Eylem

Güncelleme:

Uşaklı hayvanseverler, Eskişehir'deki evinde kediyi bıçaklayarak öldürmekle suçlanan üniversite öğrencisine tepki için eylem yaptı.

Uşaklı hayvanseverler, Eskişehir'deki evinde kediyi bıçaklayarak öldürmekle suçlanan üniversite öğrencisi başta olmak üzere, hayvanlara kötü davrananlara tepki için eylem yaptı.

Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği tarafından düzenlenen eyleme CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Bülent Yazgan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi. Uşak Belediye Meydanı'nda toplanan grup 'Hayvana uzanan eller kırılsın', 'Uşak uyuma hayvanlara sahip çık' sloganları atarak ellerinde dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü.

Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, "Eskişehir'de bir cani evinde bir kediyi bıçaklayarak işkence ile öldürmüştür. Ayrıca bu cani hayvanın bağırsakları dışarıda olarak evin içinde dolaşmasını sapık bir zevkle seyretmiş ve videoya kaydetmiştir. Bu cani katil hiçbir ceza alamadan serbest bırakılmıştır. Bugün burada ve Türkiye'nin dört bir yanında merhamet ve vicdan taşıyan binlerce kişi bu vahşeti kınayarak tek ses olarak "Kedi katili serbest niçin?' diye sormak için bir araya geldik. Hayvan öldürmek, insan öldürmek arası bir adımdır. Hayvan katilleri ve toplum düşmanlarının mazisinde hayvanlara yapılan işkence vardır. Caniler ve katiller öldürmeyi hayvanları öldürerek öğrenmiştir. Hayvana işkence yapan vahşet uygulayan onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapis ile cezalandırılmalıdır" dedi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dilek Akagün Yılmaz Bülent Yazgan Eskişehir Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

halkmotor_hotel@hotmail.com:

hepsi seçim çalışması bunların chp için toplasanız 25-30 kişi çocuklar ön planda

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title