Haberler

Ünal: "Seçmen Her Şeyin Muhasebesini Yapar"

AK Parti 24. Dönem Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, seçmenlerin 7 Haziran ile 1 Kasım arasında olup bitenlerin muhasebesini yaparak sandığa gideceğini söyledi.

AK Parti 24. Dönem Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, seçmenlerin 7 Haziran ile 1 Kasım arasında olup bitenlerin muhasebesini yaparak sandığa gideceğini söyledi.

Koalisyon çalışmalarında MHP'nin herkesi hayal kırıklığına uğrattığını belirten Fatih Han Ünal, "7 Haziran sonrası çıkan tablo gereği AK Parti sorumlu ve birinci parti olma hasebiyle hükümeti kurmak için 2 siyasi parti ile yakın temaslar kurdu ve tablonun getirdiği sonuç itibariyle de 1 Kasım seçimlerine gitme zorunluluğu ortaya çıktı. Ancak burada çıkarılacak dersler vardır. Vatandaşımızın bu ülkeyi hükümetsiz bırakanları, hükümet kurulmasına zorluk çıkaranları unutmayacağı kanaatindeyim. AK Parti 7 Haziran'da tek başına belki iktidara gelememiş olabilir ama en fazla oyu alarak sorumluluğu omuzlayan bir parti olarak, hem CHP'ye, hem de MHP'ye bütün samimiyeti ile tekliflerini götürmüştür. CHP ile yapılan görüşmelerin olumsuz neticelenmesini çok yadırgamadım. Çünkü vatandaşlarımız CHP'nin çıkarcı adımları ve yaklaşımları nedeniyle bu işin zaten bir yerde akamete uğrayabileceğini tahmin etmiştir. Bizi ve milleti yanıltan MHP olmuştur. MHP Genel Başkanı, hükümet kurulma çalışmaları esnasında 'biz bu ülkeyi namerde muhtaç etmeyiz' diye bir açıklama yaptıktan sonra, AK Parti'nin kendisine götürdüğü koalisyon teklifine kapısını kapatması, geçici seçim hükümetinde yer almayı ret etmesi ve bir milletvekilinin geçici seçim hükümetinde yer alma teklifini kabul etmesi dolayısıyla onu partiden ihraç etme cihetine gitmesi herkesi sükutu hayale uğratmıştır. Her şey vatandaşlarımızın gözleri önünde cereyan etmiştir. Vatandaşlarımız 1 Kasım'da yapılacak seçimde, 7 Haziran ile 1 Kasım arasında olup bitenlerin muhasebesini yaparak sandığa gidecektir" dedi.

"ÜLKEDE İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ"

1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerin ardından Türkiye'nin istikrarını sürdürmesi gerektiğini, bunun ülke menfaati açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Fatih Han Ünal, "Doğuda yaşanan terör olaylarından birinci derecede HDP sorumludur. Bu yaşanan olayların ardından seçmenin 7 Haziran'da HDP'ye verdiği oyları tekrar gözden geçireceğine inanıyorum. Koalisyon dönemlerinin ülkeye geçmişte ne kadar zarar verdiğini herkes biliyor. Kayıtlarda tarih bunu yazmıştır. Şimdi böyle bir istikrarsız dönemin ülkemizin üzerine kara bulut gibi çökmesine seçmenlerimizin müsaade etmeyeceğine inanıyorum. Devam eden yatırımların hızla sonuçlanmasında ve yeni büyük yatırımların tekrar ülkemize kazandırılması konusunda AK Parti'nin ciddi gayretleri ve hazırlıkları vardır. 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını AK Parti doğru okumuş ve gerekli mesajları almıştır. Bundan da kimsenin tereddüdü olmasın. AK Parti 1 Kasım seçimlerine daha donanımlı, daha hazırlıklı ve çıkarılacak dersleri de dikkate alarak bu seçime hazırlanacaktır. Ülkemizi, kendi menfaat ve egolarını öne çıkartarak hükümetsiz bırakanları bu millete havale ediyoruz. 'Biz bedel öderiz, ama millete bedel ödetmeyiz' diyen AK Parti'nin de yine bu millette nasıl bir karşılık bulacağını herkes görecektir. Uzun süreli istikrar döneminden sonra koalisyon çıkmazının kısa sürede bu ülkeye neler kaybettirdiğini herkes görmüştür. Terörün acımasız yüzünü, istikrarı bozmaya çalışan unsurların eş zamanlı harekete geçmesini, karanlık odakların bu ülke üzerindeki emellerini vatandaşlarımız bu kısa sürede çok açık bir şekilde görmüştür" diye konuştu.

"GÜN, BİRLİK BERABERLİK GÜNÜDÜR"

AK Parti teşkilatlarının birlik ve beraberlik içerisinde seçime hazırlanmasının önemine değinen Ünal, "1 Kasım seçimlerinde liste çalışmaları olacaktır. En doğru liste ve adaylarla seçmeninin karşısına çıkacaktır. AK Parti'nin teşkilatlarıyla, yerel yönetimleriyle, genel merkezi ile ve kuruluşundan bugüne kadar görev yapmış bütün unsurlarıyla topyekun seçime hazırlanma mecburiyeti vardır. Ötekileştirme ifade eden sözlerin sarf edilmesi asla uygun düşmez. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Topyekun bizim koalisyon çıkmazındaki zorlukları gördükten sonra bu işe çok daha farklı bakmamız ve gerekeni ona göre yapmamız lazımdır. Bugün küsme günü, ötekileştirme veya hesaplaşma günü değil, bugün birlik ve beraberlik günüdür. Onun için bütün arkadaşlarımızın da bu hassasiyet içerisinde olması gerekiyor" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Han Ünal Ak Parti Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title