Haberler

Umed Medya Okulunda Beşinci Hafta Sona Erdi

İstanbul UMED Medya Okulu'nun beşinci hafta eğitimleri sona erdi. Deneyimlerini paylaşan gazeteci Ekrem Kızıltaş, Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili konuştu.

Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED)tarafından yeni nesil iletişimciler yetiştirmek amacıyla başlatılan sertifikalı İstanbul UMED Medya Okulunun beşinci hafta eğitimleri sona erdi.

Eğitimlerin beşinci haftasının son dersinde gazeteci Ekrem Kızıltaş, deneyimlerini paylaştı. Gazeteciliğe başlama serüvenini anlatan Ekrem Kızıltaş,"Çok kitap okuduğum için ya edebiyat ya da gazetecilik yaz dediler. Tercihlerimden dördü gazetecilik, ikisi edebiyat bölümüydü. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümü ilk tercihimdi ve orayı kazandım" dedi.

Mesleğe başladığı ilk yılları anlatan Ekrem Kızıltaş, teknolojiyle birlikte kolaylaşan imkanlara da değindi. Eğitime katılan bir öğrencinin Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Ekrem Kızıltaş, "ABD'nin sınırda terör koridoru oluşturma isteği çok açık, Türkiye de kurdurmama konusunda kararlı. Fakat ABD ne yapmak istediğine tam olarak karar vermiş değil. Yönetimlerinden farklı yorumlar, farklı sesler yükseliyor" dedi.

" Tsk'nın tecrübesi zayiatı azaltacaktır"

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusunun Afrin merkeze ilerledikçe zayiatın da artma ihtimalini hatırlatan Ekrem Kızıltaş, "TSK'nın Güneydoğu'daki hendek operasyonlarında kazandığı tecrübe zayiatı azaltacaktır. Batı medyası da bu sırada boş durmayacak ve provokatif haberleri yalan görsellerle süsleyecek, algı operasyonlarına hız verecekler" dedi.

"Terör koridoru İsrail'in işine geliyor"

Terör örgütü PKK/PYD'nin kurmaya çalıştığı terör koridorunun İsrail'in de işine geleceğini söyleyen Ekrem Kızıltaş, "Amaçlarından biri, Türkiye'nin Arap bloğuyla ilişkisini kesmek. Diğer amaçları da İsrail'e hizmet ediyor. İsrail, One Minute olayından beri şoke olmuş durumda. Bizim açımızdan ise o gün Davos Zirvesinde sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, söylememiz gereken herşeyi söyledi. Arkasından Mavi Marmara baskını yaşandı. O gece PKK terör örgütü de İskenderun'da 7 askerimizi şehit etti. Terör örgütü PKK'nın bu saldırısı olmasaydı Mavi Marmara baskını yaşanamazdı, Türkiye sıcak çatışma dahil bütün önlemlerini almıştı. Bu kanlı baskından sonra İsrail'in dünyadaki imajı ciddi bir darbe daha aldı. Kafalardaki İsrail cilaları söküldü, dünyada ciddi bir değişimin yaşandığı ve İsrail'in bölgede rahat edemeyeceği anlaşıldı. BM'deki Kudüs oylaması da bunun bir örneği. Bu yüzden terör koridoru kurulması, İsrail'in de işine geliyor" dedi.

Gazetecilikle ilgili örnek verirken Abdi İpekçi'ye değinen Ekrem Kızıltaş, "İdeolojik olarak farklı olsa bile bir kaynaktan gelen haberi farklı görüşlerdeki kaynaklardan teyit etmeden haberi yayınlamazdı. Teknik olarak doğru yapmaya çalışıyordu, suikast nedeni de bu" dedi.

Eyüpsultan Belediyesinde düzenlenen eğitimlere, öğrenciler de sorularıyla katkı verdi. 7 hafta boyunca devam edecek olan İstanbul UMED Medya Okulunun beşinci haftası sona ererken, altıncı hafta eğitimleri Halime Kökçe ve Şükran İnce ile devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Kızıltaş Türkiye İsrail TSK Politika Güncel Haberler

title