Haberler

Ukraynalı Kristina'nın sır ölümü aydınlanmaya başladı

Güncelleme:

Bodrum'da kafaları karıştıran, Kristina Novytska'nın (25) ölümüyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. 2 Ocak Cumartesi günü Kristina Novytska Eskiçeşme Mahallesi'ndeki evinde elleri kelepçeli, başında poşet geçirilmiş şekilde ölü bulunmuştu. Genç kadının kesin ölüm nedeni henüz bilinmezken, Bodrum savcılığı olayı derinlemesine incelemeye devam ediyor. Hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayan Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının, Novytska'nın cep telefonunu incelemeye aldığı ve Muğla Adli Tıp Kurumundan gelecek raporu beklediği öğrenildi.

3 gün boyunca Ukrayna uyruklu Kristina Novytska'dan haber alamayan annesi durumu komşularına bildirdi. Kapıyı çalan komşuları ve üst katta oturan ev sahibi evden ses gelmeyince polise haber verdi. Olay yerine gelen Bodrum Cumhuriyet Savcısı çilingirin kapıyı açmasıyla birlikte Kristina Novytska cansız bedenin sandalyeye kelepçelenmiş, başında poşet geçirilmiş halde buldu.

KAPI ARKADAN KİLİTLİ, PENCERELER KAPALI

Olay yerine gelen 112 sağlık ekibi Novyska'nın öldüğünü tespit etti. Bodrum Cumhuriyet savcısı titizlikle olayın tüm ayrıntılarını inceledi. Kapının arkadan kilitlendiği ve tüm pencerelerde demir korkuluklar olması olayın intihar olduğu ihtimalini yükseltti. Yaklaşık 4 saatlik inceleme ardından kapılarda, demir korkuluklarda zorlama veya kırılma bulunmaması, evin pencerelerinin kapalı olması ve dış kapının ise arkadan kilitli olduğu tespit edildi.

"ELLERİNİ KENDİ KELEPÇELEME İHTİMALİ VAR"

Bodrum Cumhuriyet Savcılığı, kelepçenin nereden geldiğini araştırmaya başladı. 4 gün önce internetten sipariş edildiğini öğrenen savcılık, sipariş edenin ise Kristina Novytska olduğunu öğrendi. İlk olarak çöp poşetini yanına alan ve tek elini kelepçeleyen Novytska daha sonra çöp poşetini kafasına geçirdikten daha sonra bir iple boğazını bağladığı daha sonra diğer ellerini arkaya atarak kelepçeli olan eli ile kelepçesiz olan elini kelepçelediği ihtimali üzerinde durdu. Çok fazla rastlanmasa da bu şekilde intihar edenlerin olduğu, bunu yapma nedenin ise nefessiz kaldığında refleksle elleri ile poşeti açmamak için uygulanan intihar şekli olduğu öğrenildi.

"UKRAYNA'DAN DÖNDÜKTEN SONRA HERKESLE İLETİŞİMİ KESTİ"

Kristina'nın dans hocası ve arkadaşı Fevzi Deniz Işıldar, genç kadının ölümünün kendisini ve tanıyan tüm arkadaşlarını şoke ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Kristina geçen Ocak ayında okulumuza kayıt olup dans kurslarımızı alan bir öğrencimiz ve arkadaşımızdı. Kendisi Şubat ayının sonuna doğru tekrar Ukrayna'ya gitti. Ukrayna'ya gittiğinde bizim kulüpten bazı arkadaşlarla iletişim içerisindeydi. Daha sonra bu iletişimi zamanla kopardı. Daha sonra buraya geldiğinden ne benim ne de kulübümdeki hiçbir öğrencimin ve arkadaşımın haberi olmadı. 4-5 ay önce Vergi Dairesi'ne çalışma izni alabilmek için gitmiş, bir arkadaşımız görmüş. Ama biz onun 4-5 ay önce buraya gelmesine rağmen bir ev tuttuğundan haberimiz yoktu. Bizim kulübümüze geldiği süre boyunca da hayata dönük, pozitif enerji saçan, çok da güzel bir arkadaşımızdı. Hem kendisi hem de kalbi çok güzeldi. Aynı zamanda Türkçe'ye de çok hakimdi. Ukrayna'da Türk Dili ve Edebiyatı okuduğunu biliyordum. Haberi gördüğümüz zaman şok olduk. Hiçbirimiz çevresine bu kadar pozitif enerji saçan birinin intihar edebilecek olmasına hiçbirimiz inanamadık. İnanmak istemedik. Ama bizden ayrıldığı süreden sonra Ukrayna'da ne yaşadı, neler yaptı, nasıl bir durumla karşı karşıyaydı, hiçbirimiz bilmiyoruz. Yaklaşık 10 aylık süre boyunca kulübümüzden hiçbir arkadaşımızla yüz yüze bir iletişimi olmadı. Herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Kendisi dans ve sporla iç içeydi."

"ANTİDEPRESAN İLAÇLAR KULLANIYORDU"

Kristina Novytska'nın teyzesinin ise bugün sabah saatlerinde Ukrayna'dan geldiği öğrenildi. Bodrum Cumhuriyet Savcılığına ifade veren teyzesi, Kristina Novytska'nın cenazesini adli tıp kurumunda yapılan incelemenin ardından Ukrayna'nın Kiev kentine götürmek için teslim alacağı öğrenildi. Teyzesinin ifadelerine göre Novytska'nın psikolojik sorunları olduğu, bunun için antidepresan ilaçlar kullandığını söylediği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Cumhuriyet Ukrayna Bodrum 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500

Yorumlar (11)

DEDEKTİF RIFKI KÜLYUTMAZ:

BU KADIN BODRUMDA NE İŞ YAPIYOR???. TEK BAŞINA EV TUTACAK KADAR KALMASININ MANTIĞI VAR MI????ÜSTELİK ISSIZ VE KIŞ AYINDA BODRUM DA???CORONA YÜZÜNDEN İŞYERLERİ, EĞLENCE YERLERİ KAPALI, ÜSTELİK KIŞ. TURİSTİK YAŞAM ZAMANI DEĞİL. YAZLIK EVLERDE YA AİLELER VAR, TIPKI OTELLER GİBİ ÇOĞU BOŞ. İŞSİZLİKTEN(?)VE PARASIZLIKTAN BUNALIMA DÜŞMÜŞ OLABİLİR Mİ?YANLIŞ ZAMANLAMA VE KAÇINILMAZ SON. ''YOK SANDALYE, YOK KELEPÇE, YOK NAYLON POŞET. . HADİ HEP BERABER ''POLİSCİLİK''OYNAYALIM BARİ. . NE DERSİNİZ?

2
9
yanıtYanıtla
Alim:

Fotokardan gördüğüm kadarıyla, Böyle hayat dolu biri nasıl inteher eder ya, hayatin olağan akışına aykırı intehar olduğunu hiç sanmıyorum psikolojisi bnozuk komşu profili aklıma geliyor, ise komşulardan başlanmalı, telefonla, birebir en son kimlerle görüşmüş araştırılmalı. Kapı içerden kitli deniyor ama muhakkak bunun da bir yolu vardır. Polis araştırsin bence intehar değil. İntehar olduğunu hiç sanmıyorum.

7
0
yanıtYanıtla
214214:

onların hayat doluluğu , içi boş bir doluluk onu söyliyim. intahardır diye demiyorum bence değildir ama. intahar oranı batı da daha fazla.

yanıt0
yanıt0
Ziyaa:

Intihar süsü verilmiş, profesyonelce işlenmiş bir cinayet gibi geldi bana.

4
0
yanıtYanıtla
DEGIL:

HIC TE PROFESYONEL

yanıt0
yanıt0
Sorgulayan:

Bu kadar uğraşacağına kendini asardı

1
2
yanıtYanıtla
Delibal:

Aynen aynen intihar etti. Kesin Umitcan Uygun oradan geçmiştir. Bu sayede intihar olduğu kesinlesmistir.

3
0
yanıtYanıtla
0131:

kapi icerden kilitlenmismis, yahu iki tarafli kilittir belki, ben 3-5 kere cilingir cagirmak zorunda kalmisdim anahtari icerden üzerinde unuttum diye, silindiri degistirdim iki taraflida kilitleyip acabiliyoruz simdi. . .

0
2
yanıtYanıtla
ADA:

ULAN INTIHAR ETSE BOLE MI EDER HAY ALLAM YA

2
0
yanıtYanıtla
Roki:

Kesin bizim cahil erkeklerden biri kıydı kıza

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title