Haberler

Ücretsiz Deve Güreşi Büyük İlgi Gördü

Güncelleme:

Kuyucak Belediyesinin düzenlediği Ege, Akdeniz ve Marmara'dan gelen 125 deve kıran kırana geçen güreşlerde güreş severleri kendilerine hayran bıraktı.

Kuyucak Belediyesi tarafından düzenlenen Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinden gelen 125 deve kıran kırana geçen güreşlerde güreş severleri kendilerine hayran bıraktı.

Kuyucak Deve Güreşi Arenası'nda bu yıl ücretsiz olarak gerçekleştirilen geleneksel Deve Güreşi şenliğine 10 bine yakın vatandaş katılırken, havanın güzelliğini fırsat bilen deve güreşi severler mangallarıyla arenanın etrafında keyif sürdü. Sponsorlardan elde edilen gelirlerin ise eğitim yararına kullanılacağı öğrenildi.

Bu yıl girişleri ücretsiz olan deve güreşine Kuyucak Belediye Başkanı ve CHP Kuyucak Belediye Başkan Adayı Ali Ulvi Akoğlu'nun ev sahipliğinde CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Kuyucak Belediye Başkan Adayı Metin Ertürk, CHP Bozdoğan Belediye Başkan Adayı S. Tümer Apaydın, CHP Karacasu Belediye Başkan Adayı Mustafa Büyükyapıcı, CHP Yenipazar Belediye Başkan Adayı M. Yüsran Erden, MHP Buharkent Belediye Başkan Adayu Yusuf Vural, Horsunlu Belediye Başkanı Mehmet Çömden, Kurtuluş Belediye Başkanı Mehmet Güler, Yamalak Belediye Başkanı Necati Soysal, Başaran Belediye Başkanı Mehmet Çakar, Kuyucak Emniyet Müdürü Satılmış Karakaya, MHP Kuyucak Belediye Başkan Adayı Mehmet Efe Yılmaz ve yaklaşık 10 bin güreş sever katıldı.

Geçtiğimiz yıllarda bir kaç kez yoğun yağış nedeniyle iptal edilen Deve Güreşi Şenliklerine hava şartlarının iyi olması nedeniyle katılımın yoğun olduğunu söyleyen Kuyucak Belediye Başkanı Ulvi Akoğlu: "Bugün çok güzel bir hava ve ortamda geleneksel deve güreşimize olan ilgi bizleri oldukça sevindirdi. Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgelerinden gelen 120 seçkin develerimiz güreş tuttular. Vatandaşlarımızın deve güreşlerimize ilgi göstermesi bizleri gerçektende çok sevindirdi. Güreşlerimizi başta Kuyucak ilçemiz olmak üzere Aydın ilimizden, çevre ilçelerimizden olan Nazilli, Buharkent, Karacasu, Bozdoğan, Sultanhisar, Yenipazar, Denizli, Sarayköy ve İzmir'in değişik ilçelerinden güreş severlerimiz güreşlerimizi izlediler. İlçemizde uzun yıllardır geleneksel olarak yapılmakta olan deve güreşlerimiz bir piknik havası içerisinde gerçekleşti. Güreşlerimizi önümüzdeki yıllarda da gerçekleştireceğiz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ege Akdeniz Kuyucak Marmara Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title