Haberler

Üçer: Gerillalara Muhabbetle Sarılacağız

Güncelleme:

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, "bütün baskılara rağmen bir gerilla gördüklerinde ona muhabbetle sarılacaklarını" belirterek, "Kürt halk olarak bize diyorlar ki 'PKK ayrı Kürtler ayrı.' Hayır efendim. PKK da aynı Kürtler de aynı. PKK halktır, halk burada" dedi.

Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 14. yıl dönümü nedeniyle Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından basın açıklaması düzenlendi. Şehir Park'ında toplanan ve daha sonra basın açıklaması yapmak üzere Van Belediyesi İtfaiye Garajı yanındaki alana gitmek isteyen grup, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, BDP İl Başkanı Musa İtah'ın Kürtçe kısa bir konuşma yapmasının ardından Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TÜYADDER) Van Şube Başkanı Ahmet Aygün de basın metnini okudu.

Daha sonra konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, hükümeti çözüm sürecinde samimi olmamakla suçladı. Yeryüzünde Kürtler kadar barışa hasret başka bir toplumun olmadığını anlatan Üçer, "Bu uğurda Kürtler kadar samimi bir halk da yoktur.

Erdoğan 1,5 aydır bir görüşme yaptırdı, halkın tansiyonunu düşürmeye dönük. Cezaevindeki açlık grevleri direnişlerinde ortaya çıkan sinerjiyi bastırmak için görüşme planı yaptırdı. Peki bu görüşmenin tekrarını kim istemiyor? Bütün halk bu görüşmenin devam etmesini ve bir barış müzakeresinin yapılmasını ve bir özgürlük mutabakatının yapılmasını istiyor ama Erdoğan istemediği için oyalıyor, oyaladıkça oyalıyor. Bunları yalan beyanlarla bizleri bahane ederek dile getiriyor. Biz hiç kimsenin bir bahane bulmasına gerek yok, diyoruz. Ey Erdoğan eğer sen barış için, özgürlük için Kürtlerin haklarına saygı temelinde samimiysen çözümün adresi belli. Pazartesi eş başkanların belirleyeceği liste ile yeni bir başvuru yapılsın. Barış görüşmeleri sürecini ve müzakere sürecini başlatın da görelim ne kadar samimi olduğunuzu" ifadelerini kullandı.

"NEREDE BİR GERİLLA GÖRSEK MUHABBETLE SARILACAĞIZ"

"Bu görüşmeler başladığından bu yana Kürdistan dağları bombalanıyor" diyen Özdal Üçer, "Sayın Ahmet Türk, 'Kandil bombalanırken barış olmaz' dedi diye Ahmet Türk'e kafası bozulmuş Erdoğan'ın. Şimdi böylesi bir şey ne kadar samimi ne kadar duyarlı? Biz Kürt halkı olarak bombardımanlara sessiz mi kalalım? Biz Kürt halkı olarak zulme sessiz mi kalalım? Gençlerimizin her gün panzerlerle ezilerek can vermesine sessiz mi kalalım? Kürt halkı olarak KCK tutsaklarının zindanlarda çürütülmesine sessiz mi kalalım? Kürt halkı olarak 14 yıldır esaret ve tecrit altında bulunan bir halk önderinin bu direnişine kayıtsız mı kalalım? Kürt halkı olarak bize diyorlar ki, 'PKK ayrı Kürtler ayrı', hayır efendim. PKK da aynı Kürtler de aynı. PKK halktır halk burada. Eğer Kürdistan'da onurlu bir barış olacaksa, demokratik bir çözüm olacaksa, Kürt halk önderliğini esas alarak olacaktır. PKK'yı muhatap alarak olacaktır. Kürtlerin siyasi iradesini esas alarak olacaktır. Bunlar olmazsa ben gençleri katlederim, gerillayı katlederim, siyasetçileri zindana tıkarım, Kürt halk önderine de tecridi uygularım ama barış görüşmelerini de yaparım diyen zihniyet yanılgılı bir zihniyettir, faşist bir zihniyettir. Faşizmimle çözüm olmaz. Demokrasi ile çözüm olur, hak ve özgürlüklerle çözüm olur. Kürtlerin taleplerinin karşılanması çözümün teminatıdır. Eğer çözümü istiyorsa Erdoğan, hükümet, devlet, CHP, MHP herkes samimi olmalıdır. Bu çözümün ve barışın tek teminatı Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan ve KCK tutsaklarının özgürlüğüdür. Barış müzakereleri başlasın efendim, bu barış görüşmelerine ben gerillayı kucaklayanları göndermem diyen zihniyete sesleniyorum. Biz bütün baskılara rağmen nerede bir gerilla görsek muhabbetle sarılacağız. ve çözüm olacaksa siz bizim bu muhabbetimize ilişkin bir çözüm bulacaksınız. Eğer siz çözüm istiyorsanız bahane uydurmaktan vazgeçin, bu halka şiddet uygulamaktan vazgeçin. Nasıl ki bugün bu yürüyüş gerçekleşti hiç kimsenin burnu kanamadı, neden çünkü polis müdahale etmedi ondan. Ama daha önceki eylemlerin hepsinde ithal silah getirip bu halka silah sıktılar, gaz bombalarına maruz tuttular, panzerlerle saldırdılar ve bize de biz siyasetçilere de efendim siz onlarla birlikte direndiniz diye her türlü hakareti ettiler. Bu halk nasıl yaşıyorsa bizde öyle yaşayacağız. Bu halkın özgürlük mücadelesine her zaman saygı duyacağız ve onlarla birlikte olacağız. Kimse Kürt halkının özgürlük tutkusunu bastırmaya çalışmasın" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından toplanan grup dağılırken, şehir merkezinin bazı yerlerinde kısa süreli gerginlikler yaşandı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Abdullah Öcalan Musa İtah Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title