Haberler

Tutukluya Cenaze Törenine Katılma İzni Verilmeyince Cenazeler İlçeye Getirildi

Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Gürpınar Köyü'nde 4 kişinin ölümü 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgada eşi Esengül İlhan ile oğlu Kürşat İlhan'ı kaybeden İbrahim İlhan, aynı olayda tutuklanan diğer oğlu Ali Osman İlhan'ın cenaze törenine katılması istedi.

Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Gürpınar Köyü'nde 4 kişinin ölümü 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgada eşi Esengül İlhan ile oğlu Kürşat İlhan'ı kaybeden İbrahim İlhan, aynı olayda tutuklanan diğer oğlu Ali Osman İlhan'ın cenaze törenine katılması istedi. İbrahim İlhan, isteğinin kabul edilmemesi üzerine cenazeleri oğlunun görebilmesi için Tavşanlı ilçesine götürdü. Tutuklu oğul, hastane morgu girişinde bekleyen cenaze aracındaki annesi ve kardeşinin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Jandarmalar, cenaze aracının etrafında çember oluşturarak gazetecilerin görüntü almasını önledi.

Gürpınar Köyü'deki olayda daha önce aralarında husumet bulunan Akkaya ailesi ile İlhan aileleri, iddialara göre önceki akşam saatlerinde otomobilleriyle birbirlerine çarparak maddi hasarlı kaza yapınca tartıştı. Kısa sürede silahlı kavgaya dönüşen olayda her iki taraf tüfek ve tabancalarla birbirlerine ateş etti. Olayda Esengül İlhan (55) ve oğlu Kürşat İlhan (24) ile karşı taraftan Mesut Akkaya (39) ve yeğeni Abdullah Akkaya (25) öldü, Abdullah Akkaya (70) ve Mehmet Keskin (32) de yaralandı.

Yaralılardan Abdullah Akkaya Tavşanlı Doç.Dr.Mustafa Kalemli Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Mehmet Keskin'in ise tedavisi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürüyor.

Jandarma ekipleri olaya karışan şüphelilerden Ali Osman İlhan ile Adil Akkaya'yı gözaltına aldı. İlhan ve Akkaya çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ölenlerden Mesut Akkaya ile yeğeni Abdullah Akkaya ise dün Gürpınar Köyü'nde toprağa verildi.

'OĞLUM GELMİYORSA CENAZELERİ OĞLUMUN YANINA GÖTÜRÜRÜM'

Ölenlerden Esengül İlhan ile oğlu Kürşat İlhan'ın da bugün Gürpınar Köyü'nde toprağa verilmesi kararlaştırıldı. Cenazeler öğleyin toprağa verilmesi beklenirken baba İbrahim İlhan, Tavşanlı ilçesindeki cezaevinde tutuklu olan oğlu Ali Osman İlhan'ın da köyde düzenlenecek olan cenaze törenine katılmasını istedi. Baba İbrahim İlhan isteğinin yetkililerce kabul edilmemesi üzerine "Oğlum cenazeye gelmiyorsa, ben cenazeleri oğlumun yanına götürürüm" diyerek Emet Devlet Hastanesi morgundaki eşi Esengül İlhan ile oğlu Kürşat İlhan'ın cenazelerini alıp cenaze aracıyla Tavşanlı ilçesine götürdü.

Emet Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Tavşanlı İlçesi'ndeki adliye binasına giden İbrahim İlhan burada cumhuriyet savcısı ile görüşerek Tavşanlı Cezaevi'nde kalan oğlu Ali Osman İlhan'ın köydeki cenaze törenine katılması için izin istedi. Savcı babanın bu isteğini kabul etmedi. Yapılan görüşmelerin ardından adliye önündeki cenaze aracı Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi morgunun girişine götürüldü. Jandarmalar da cezaevinde kalan Ali Osman İlhan'ı buraya getirdi. Ali Osman İlhan cenaze aracındaki annesi Esengül İlhan ile kardeşi Kürşat İlhan'ın tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü. Jandarmalar cenaze aracının bulunduğu yere kendi sivil plakalı minibüsü park edip etrafına da çember oluşturarak basın mensuplarının görüntü almalarını önlemeye çalıştı. Morg önünde, jandarmaların yanısıra polis ekipleri de görev aldı. Ali Osman İlhan daha sonra tekrar Tavşanlı Cezaevi'ne götürüldü.

Baba İbrahim İlhan, eşinin ve oğlunun yarın Gürpınar Köyü'nde cuma namazından sonra toprağa vereceklerini söyledi. Ana-oğlun cenazeleri Tavşanlı ilçesinden Emet Devlet Hastanesi morguna götürüldü. - Tahya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim İlhan Osman İlhan Gürpınar Emet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title