Haberler

Türkiye ve Romanya çocuk resim sergisi açıldı

Güncelleme:

Türkiye ve Romanya çocuk resim sergisi açıldı19 yaş arası çocukların ve gençlerin yaptığı yüzden fazla eseri ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor.

Türkiye ve Romanya çocuk resim sergisi açıldı

GAZİANTEP Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Mizyal Sanat Evi ile birlikte Kardeş Ülkeler, Türkiye ve Romanya Çocuk Resim Sergisi'nin açılışını Onat Kutlar Salonu'nda yaptı. Sergi, 4-19 yaş arası çocukların ve gençlerin yaptığı yüzden fazla eseri ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor.

Büyükşehir ve Mizyal Sanat Evi ortaklığında bu yıl 34'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Çocuk Resimleri Sergisi", ülkeler arasında kültürel dostlukları pekiştirerek serginin oluşmasında etkili oldu. Serginin açılışında keman ve piyano çalan minikler birçok klasik eseri başarıyla icra ederek, müzik becerileri ile dinleyenleri hayran bıraktılar.

Sergi öncesi Workshoplar düzenlendi

Sergi çerçevesinde kentte bulunan Art. Ro Kültür Derneği ile ayrıca 3'üncü Uluslararası fark oluşturan Çocuklar Sanat Festivali Direktörü Prof. Cristina Petrariu ve beraberindeki sanatçı, eğitimcilerin katılımlarıyla Gaziantep Sanat Merkezi'nde iki gün süren birçok workshop gerçekleşti.

"Kültür ve sanat bizi bir araya getirip birleştiriyor"

Sergi açılışında konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ramazan ayı ile beraber çok özel günler yaşandığını aktararak, "Ramazan birlik, beraberlik, kardeşlik demek. Bununla birlikte kültür ve sanat bizi bir araya getirip birleştiriyor. Kültür, sanat birçok sorunu çözüyor. Kültürü, sanatı, sanatçısı ile yükselen Gaziantep için herkesin emeğine sağlık diyorum" diye konuştu. Romanya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Ramona Carteleanu ise konuşmasında Gaziantep'e gelmekten mutluluk duyduğunu aktararak, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış törenine ayrıca Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, konuklar, öğretmenler, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Türkiye Romanya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title