Haberler
BBC

Türkiye, ABD'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne Şikayet Etti

Türkiye, satın aldığı çelik ve alüminyumda gümrük vergilerini iki katına çıkaran ABD'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne (WTO) şikayet etti.

Türkiye, satın aldığı çelik ve alüminyumda gümrük vergilerini iki katına çıkaran ABD'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne (WTO) şikayet etti. WTO, Türkiye'nin başvurusunun alındığını ve incelendiğini açıkladı.

Örgütün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Türkiye alınan önlemlerin WTO'nun 1994 tarihli GATT Anlaşmasının bazı hükümlerine uymadığını iddia etmektedir" denildi.

Fransız haber ajansı AFP'ye göre böyle durumlarda WTO, öncelikle anlaşamayan ülkelerden sorunlarını ikili görüşmelerle çözmelerini talep ediyor. WTO yargıçlarının devreye girmesi halinde ise sorunların çözümü yıllar sürebiliyor. Trump'ın tweeti sonrası TL yüzde 20 değer kaybetmişti

ABD Başkanı Donald Trump Amerikan yönetiminin kararını 10 Ağustos'ta Twitter hesabından duyurmuştu.

Trump mesajında, "Türk Lirası, çok güçlü dolarımız karşısında hızla düşerken Türkiye'den gelen çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdim! Alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de yüzde 50. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil!" demişti.

Dolar/TL kuru bu mesaj sonrası aynı gün yüzde 22 artarak 6,87'ye çıkmış, iki gün sonra Asya piyasalarında 7,24 ile tüm zamanların en yüksek düzeyini görmüştü.

Türkiye'nin arka arkaya açıkladığı önlemler sonrası düşen Dolar/TL kuru bugün yaklaşık yüzde 3 artışla 6,20'ye dayandı. Erdoğan: Stratejik hedef haline getirenlere teslim olmayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulanacağını açıklamış, ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük oranları da yüzde 100 artırılmıştı.

Erdoğan Cumartesi günü "Bu milletin karşısında duracak fani güç tanımıyoruz, oyunu gördük ve meydan okuyoruz. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüken ama stratejik hedef haline getirenlere teslim olmayacağız" demişti.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ise bugün üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisine dayandırdığı haberinde, ABD ile pazarlığı sürdüren Türkiye'nin Pastör Andrew Brunson'ın serbest bırakılması karşılığında Halkbank hakkındaki soruşturmanın düşürülmesini istediğini, Washington'un ise pazarlığı kabul etmediğini yazmıştı.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Dünya Ticaret Örgütü Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title