Haberler

Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü - Erzurum/

- Polisevinde düzenlenen programa katılanlar Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilmesi Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun konuşması Hakkari'deki program Saygı Duruşu ve Çelenk Sunma Hakkari Emniyet Müdürü Baş'ın konuşması Kaymakam Kaşıkçı Konuşması Saygı Duruşu ve Çelenk...

- Polisevinde düzenlenen programa katılanlar

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilmesi

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun konuşması

Hakkari'deki program

Saygı Duruşu ve Çelenk Sunma

Hakkari Emniyet Müdürü Baş'ın konuşması

Kaymakam Kaşıkçı Konuşması

Saygı Duruşu ve Çelenk Sunma

Kokteyl

Yüksekova'da çelenk sunma

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı detay

Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın kabulü

Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın konuşması ERZURUM - Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Erzurum'da Havuzbaşı Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı marşlar seslendirdi.

Polisevinde devam eden programda, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bekir Uzun ve polis memurları, şehit ve gazi yakınlarıyla yemekte bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilmesinin ardından, başarılı polis ve komiserler ile hafta çerçevesinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Vali Azizoğlu, programda yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarih sahnesine çıktığı andan itibaren dünyanın en teşkilatlı yapılarını oluşturduğunu söyledi.

Türk Polis Teşkilatının ülkenin iç güvenliği için çok başarılı çalışmalar yaptığını ifade eden Azizoğlu, "Vatandaşımızın huzuru ve güveni için elbetteki canımızı seve seve vereceğiz. İç güvenliğimizden sorumlu polis teşkilatımız bugün hudutlarımızın dışında, Suriye'den bize gelebilecek tecavüzleri önlemek için yine bu mücadeleyi vermektedir. Erzurum'dan oraya göreve giden arkadaşlarımızın da sağ salim gelmelerini Allah'tan niyaz ediyoruz." diye konuştu.

Hakkari

Valilik önündeki tören, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dilberoğlu, şube müdürleri, polis memurları ve Polis Gücü Spor Kulübü sporcuları ile Vali Cüneyit Orhan Toprak'ı makamında ziyaret ederek çiçek verdi.

Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Toprak, polis teşkilatının çok geniş hizmet alanına sahip olduğunu söyledi.

Emniyet güçlerinin fedakar şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Toprak, şunları kaydetti:

"Birkaç sene öncesine kadar bazı sebeplerden dolayı asayişsizliğin kol gezdiği ilimizde şu anda saat 23.00-24.00'de Allah'a şükür aileler gezip kafelerde kahve içebiliyor. Bu da kendiliğinden olan bir şey değil. Siz fedakar kardeşlerimizin sayesinde oluyor. Tabi bu esnada şehitler de verdik, yaralılarımız oldu. Bu vesile ile şehadet şerbetini içen çok kıymetli kardeşlerimize de tekrar Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Yaralı kardeşlerimize şifa diliyorum. Fakat bunun neticesinde de biliyorum ki aynı benim gibi sizler de bu huzuru, mutluluğu, vatandaşın yüzündeki bu rahatlığı gördüğünüzde bütün meşakkati unutuyorsunuz."

Etkinlikler kapsamında polis evi önünde şehitler için kurban kesildi.

Törene Vali Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, emniyet şube müdürleri ile polis memurları katıldı.

Kurban etinin dar gelirli ailelere dağıtılacağı belirtildi.

Yüksekova ilçesindeki programda ise İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş ve beraberindeki polisler, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı'yı makamında ziyaret etti.

Ardından Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Kaşıkçı, burada yaptığı konuşmada, polislik mesleğinin zorluğuna dikkat çekti.

Polislerin ülkenin güvenliği için 24 saat hazır olduğunu aktaran Kaşıkçı, şöyle konuştu:

"Kar yağar sokakta, yağmur yağar sokakta, trafik kazası olur yanınızda, yolda kalırsınız yine yanınızdalar. İşte bu bizim polisimiz, bizim evlatlarımız. Polis sadece asayiş hizmetini yürüten ve güvenliği sağlayan bir birim değil. Bundan sonra da sadece asayiş hizmetlerini yürüten değil aynı zamanda bugüne kadar olduğu gibi yolda kalanın, başı derde düşenin ilk müracaat ettiği, kapısını çaldığı polis olmaya devam edecektir."

Emniyet Müdürü Baş ise Türk Polis Teşkilatının, Türk halkının sevgi ve güvenini kazandığını, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılapları ile Cumhuriyetin teminatı olduğunu belirtti.

Törene Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtar, polis ve öğrenciler de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Seyfettin Azizoğlu Mahmut Kaşıkçı Hakkari Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title