Haberler

Ahıra giren boz ayılar, ailenin binbir emekle yetiştirdiği 70 koyunu telef etti

Güncelleme:

Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı bir köyde gece saatlerinde ahıra giren ayılar, 70 koyunu telef etti. Koyunların sahibi, "Büyük emek verdiğimiz hayvanlar telef oldu" diyerek olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Tunceli Pülümür ilçesine bağlı Göneli köyünde geçimini hayvancılıkla sağlayan besici Özkan Özdemir'in ahırına gece saatlerinde boz ayılar girdi. Yaklaşık 150 koyunun bulunduğu ağılda 70 koyunu telef eden, bazılarını da yaralayan ayılar, köpeklerin havlaması ile bölgeden uzaklaştı.

SABAH GELDİĞİNDE DURUMU GÖRDÜ

Günün erken saatlerinde ağıla giden Özdemir hayvanlarına ayıların saldırdığını fark ederek durumu yetkililere bildirdi. Özdemir, "Büyük emek verdiğimiz hayvanlarımız telef oldu. Ahır, evden uzak bir noktada olduğu için durumdan ancak sabah haberimiz oldu" dedi.

EKİPLER RAPOR TUTTU

Olay yerine gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, yaralanan ve telef olan hayvanlarla ilgili rapor tuttu. Telef olan koyunların iş makinesiyle kazılan kuyulara gömüleceği belirtildi.

Olay sonrası bu görüntüler ortaya çıktı;

Ahıra giren boz ayılar, ailenin binbir emekle yetiştirdiği 70 koyunu telef etti

Ahıra giren boz ayılar, ailenin binbir emekle yetiştirdiği 70 koyunu telef etti

Ahıra giren boz ayılar, ailenin binbir emekle yetiştirdiği 70 koyunu telef etti

Ahıra giren boz ayılar, ailenin binbir emekle yetiştirdiği 70 koyunu telef etti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Pülümür Tunceli Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (35)

Ceyar:

Hayvan severler boyle insanlara yardim ederkende sizleri gormek istiyoz...hep laf salatasiyla ondesiniz...

65
6
yanıtYanıtla
Şurupçu:

Nerde kardeşim.Traş arayıp geçmiş olsun bile diyen olmaz.

yanıt2
yanıt0
Hasan:

Yalan eğer para koparmak için yapmadılarsa birşey bilmiyorum

6
35
yanıtYanıtla
bey:

iftira atma be kardeşim . bu ne ön yargı, ne garanti konuşma . ayıp günah dediğin . zihniyetin bozuk bu kesin eminim . . . delili ise yorumun . ancak senin yorumun ön yargıya dayalı olmuş. İki kere iki dört eder .

yanıt18
yanıt1
Burhan kala:

Kendinden mi biliyorsun hasan tecrubeli konusuyor sun

yanıt1
yanıt0
Silo:

Bu ülkede hayvan hakları deyip ayıları koruyanlar utansın. Bu koyunların hakları yokmu.Koyun sahibinin haki yokmu.

33
5
yanıtYanıtla
El Cevap:

Geçmiş ! Olsun Bir Tane Kangal Köpeği Sivas ırkı yeterdi. . Evelallah

25
13
yanıtYanıtla
Alpaslan:

Babamda var kangal Sivas ırkı hoyt desen kaçıyor ??

yanıt0
yanıt0
Yahya:

Sahibi ahırı daha güvenilir şekilde yapmamış.

16
16
yanıtYanıtla
Çılgın:

Yazıklar olsun sana. Allah düşündüğün gibi yasatir

yanıt1
yanıt2
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title