Haberler

TÜMSİAD Bursa Şubesi'nde Kadın Girişimciler Kurulu Kuruldu

Güncelleme:

TÜMSİAD Bursa Şubesi'nin geleneksel hale gelen Çırağan Söyleşileri'nin Ocak ayı konuğu İş Hukuku Uzmanı Avukat Ahmet Pöge ve İnsan Kaynakları Uzmanı Eray Güvenç oldu.

Ayrıca söyleşi öncesi yeni kurulan TÜMSİAD Bursa Şubesi Kadın Girişimciler Kurulu da tanıtıldı.

Yeni yılın ilk "Çırağan Söyleşileri" TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı R. Hakan Ziya'nın moderatörlüğünde Çırağan Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti. TÜMSİAD Bursa şubesi üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği söyleşiye BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan, TÜMSİAD Bursa Şubesi Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zübeyde Demir katıldı.

Dert edinip projeler üretiyoruz…

Söyleşi öncesi konuşan TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan, sözlerine "TÜMSİAD Bursa Şubesi Kadın Girişimciler Kurulu"nun kurulduğunun müjdesini vererek başladı. Pilot bir uygulamaya imza attıklarını belirten Arslan, "Bursa Şubesi olarak pilot bir uygulamaya imza atıyoruz. Kadın üye sayımız belli bir seviyeye geldi. Onlara daha güzel hizmet edebilmeleri için alan açma adına Bursa Şubesi olarak "TÜMSİAD Bursa Şubesi Kadın Girişimciler Kurulu"nu kurduk ve 2016 itibariyle göreve başladılar. Başkanlığına da Yönetim Kurulumuzun oy birliğiyle kabul ettiği Zübeyde Demir'i getirdik. Hayırlı olsun" dedi.

Sözlerine yeni yıl dilekleriyle devam eden Arslan şunları ifade etti: "2015 yılı birçok sebepten ötürü iyi geçmedi. Ama 2016'dan umutluyuz. Umarım 2016 yılı tüm ülkemize barış huzur ve ekonomik istikrar getirir. Bizler TÜMSİAD Bursa Şubesi olarak Bursa'nın önde gelen ve işinde uzman kişilerini burada ağırlayarak üyelerimizin istifade etmesini amaçlıyoruz. Her birimiz iyi bir personel, iyi bir eleman, iyi bir mühendis ihtiyacı çekiyor. Bu sorunları kendimize dert edip projeler üretmeyi amaçlıyoruz."

TÜMSİAD'ta samimiyet gördüm…

Bu göreve layık görüldüğü için TÜMSİAD Yönetimine teşekkür ederek sözlerine başlayan Zübeyde Demir, "Ben TÜMSİAD'ta samimiyet gördüm. İnsanlar burada çıkar gözetmeksizin birbirlerine yardım ettiğini gördüm. Yani burada bir gönül bağımız oluştu. Umarım gerek Bursa gerekse de ülkemiz için çok faydalı işler yaparız."

Demir'in ardından konuşan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da "Aynı zamanda BTSO Meclis Başkanlık Divanı Üyesi olan Zübeyde Demir'e yeni görevinde başarılar diliyorum. TÜMSİAD BTSO'da yer alan üyeleriyle her zaman güçlü bir şekilde temsil ediliyor. O yüzden TÜMSİAD'a her zaman kapımız da gönlümüzde açık" dedi.

Konuşmaların ardından R. Hakan Ziya moderatörlüğünde İş Hukuku Uzmanı Avukat Ahmet Pöge ve İnsan Kaynakları Uzmanı Eray Güvenç 'Çırağan Söyleşileri' kapsamında üyelere 'iş ve İşveren Uyuşmazlıkları' konusunda bilgi verdi.

Kurala uyan işveren dava kaybetmez…

Söyleşide konuşan İş Hukuku Uzmanı Avukat Ahmet Pöge, iş ve işveren davalarında hep işçi lehine kararlar alınıyor algısının yanlış olduğunu belirtti. İşverenin kuralına göre iş yaptığı müddetçe dava kaybetmeyeceğine değinen Pöge, "İş kanunu herkes için eşittir. Bu kanun ne işçiyi ne işvereni kayırır. İş davalarında işçilerin kazanıyor görüntüsüne sahip olması işverenin evrak ve insan kaynakları bazında düzenli olmamasından ötürü oluyor. Yani işverenin sistematik olmaması, belgelerini ve evraklarını düzenli tutmaması bu davaları kaybetmesine neden oluyor. Kısacası İş hukukunun kurallarına uymayan işveren kaybeder" dedi.

Pöge'den sonra konuşan İnsan Kaynakları Uzmanı Eray Güvenç de, kayıtlarını doğru tutan, işlemlerini doğru yapan işverenin işçiye karşı dava kaybetmesinin imkansız olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan ve TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı R. Hakan Ziya tarafından konuşmacılara teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zübeyde Demir Osman Arslan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title