Haberler

Tso Meslek Komiteleri Bartın'ın Sorunlarını Masaya Yatırdı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) 11 ayrı meslek grubundan oluşan meslek komitesi toplantılarına devam ediyor.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) 11 ayrı meslek grubundan oluşan meslek komitesi toplantılarına devam ediyor.

Oda yönetimi olarak Bartın'ın ticari yapısı ve sorunları ile özellikle sektörle ilgili gelen talepleri değerlendirerek gerekli girişimlerde bulunduklarını belirten Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, "Düzenlediğimiz meslek komiteleri toplantıları, paylaşım ve istişarenin önemine verdiğimiz değeri göstermektedir. Ortak akıl üreterek ortak hedefe yönelirsek başarı kaçınılmaz olacaktır. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz meslek komiteleri toplantılarının amacı sizlerle Odamızın faaliyetlerini paylaşmak olduğu gibi sizlerin de katma değer sağlayacağı, görüş ve önerilerinizin de yer alacağı bir oturum haline getirmektir. Bartın TSO olarak ilimizi ilgilendiren tartışmalara zemin hazırlamaya, derinlik kazandırmaya, uzun vadeli konularda halkımıza bir vizyon sunulmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Toplantı sonrasında hazırlanacak rapor ile kurum ve kuruluşlarla gerekli yazışmalar yapılacak, odamıza gelen her türlü sorun ve çözüm önerisi, bilgilendirme toplantılarıyla açıklığa kavuşturulacaktır" dedi.

BARTIN 2. ÇEVRE YOLU PROJESİ

Bartın'ın sorunlarının görüşülerek ve istişare edilen meslek komitesi toplantılarında çözüm odaklı fikir alışverişinde bulunulan başlıca konular arasında, özellikle 1. çevre yolunun şehir merkezinde kalmasından dolayı şehir içi trafik tamamen kilitlenmektedir. Bartın şehir merkezinde ki esnaflar bu durumdan oldukça sıkıntı çekmektedir. Bartın şehir merkezi trafiğinin rahatlatılması ve Amasra ve İnkum'u gibi turistik bölgelere gelen yerli ve yabancı turistlerin daha rahat ulaşım sağlayabilmeleri için Bartın 2. çevre yolu projelerinin bir an evvel hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bartın 2. çevre yolu projesi ile ilimize bulvarlar, iş merkezleri, alışveriş merkezlerinin, sosyal tesislerin yapımı elverişli duruma gelecektir. Başta valimiz olmak üzere ilimizin değerli milletvekilleri destekleri ile bu konuda çalışmaların hız kazanarak ilimizin büyüyerek genişlemesinde önemli rol oynayacakları inancındayım" dedi.

BARTIN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

Küçük Sanayi Sitesi'ni de gündeme getiren Çakır, "Gölbucağı Mevkinde bulunan küçük sanayi sitesi faaliyet gösteren esnaf ve üyelerimizden gelen sorun niteliği taşıyan talepler neticesinde alanı ile mevcut bina kapasitelerinin yetersiz olduğu belirtilmiştir. Gerçekleştirilen istişareler neticesinde ivedikle çözüm kavuşturmak adına gerekli girişimlerde bulunurak çalışmalara başlanılmıştır" diye konuştu.

DEMİRYOLU

Demiryolu ağı istediklerini de kaydeden Çakır, "Anadolu sanayicisinin rekabet gücünü arttıracak şehrimizde üretim yapan sanayicilerimizin lojistikle ilgili sorun ve ihtiyaçlarına cevap niteliğinde demiryolu ulaşım ağı kurulmalıdır. Bartın Organize Sanayi Bölgesi Liman demiryolu bağlantısının sağlanması ve devam eden Adapazarı - Bartın, Bartın -İstanbul Demiryolu Projesinin ilk etapta Bartın - Çaycuma bölümünün tamamlanması gerekmektedir. Bu projeye paralel olarak, yeni bir demiryolu projesiyle de Bartın'ı Orta Anadolu'ya açılması gerektiğinden yanayız" şeklinde konuştu.

TURİZM

Turizm konusunda yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Çakır şöyle devam etti: "Tarihi Paphlagonia bölgesinde en eski yerleşim merkezlerinden olan ve ülke ölçeğinde köklü bir turizm geleneği bulunan Amasra' da, henüz açığa çıkarılamayan zengin antik değerler ile Osmanlı Evleri, el sanatları, 400 yıllık bir geleneği yansıtan ahşap yat ve tekne yapımcılığı ve diğer folklorik özellikler kültür turizminde değerlendirilebilecek kaynaklardır. Turizmde bir marka olan Amasra'nın daha etkin bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Amasra'ya yapılabilecek çok yıldızlı otel ve tesisler yatırımcıların dikkatini ilimize çekecek diğer bir yatırım alanıdır. Yaz sezonunda her il ve ülkeden 300 bin turist Amasra ve İnkum' una gelmektedir. Ahşap tekne ve yat imalatının daha verimli ve bir disiplin dahilinde yapılabilmesine imkan vermek bakımından bu işle iştigal eden sanatkarların bir araya getirilerek, küçük sanayi sitesi çatısı altında toplanmaları için kooperatifler kurulması ve kooperatiflerin yer seçimi çalışmaları ve projelerinin hazırlanması safhalarının hızlandırılması önemlidir. Yayla turizminde devre mülk sistemi teşvik edilerek, bakanlık desteği ile geçmişten kalan tarihi miras gün ışığına çıkartılmasına ve turizmi canlandıracak ulaşım altyapısının sağlanarak yeni güzergahların kurulmasına ihtiyaç olduğu belirlenmiştir. Örneğin yaylalara giden yollar iyileştirilerek Karadeniz genelinde kurvaziyer-feribot limanlarının kurulması ya da yeni tesisler inşa edilmesi ve bu limanlara seferler düzenlenmesi önemlidir." - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cihat Çakır Amasra Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title