Haberler

"Toplumsal Barışın Sağlanmasında Kadının Rolü" Konferansı

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kaçar: "Çocuk ve kadınlarımızın katledilmesine izin vermemeliyiz" Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Arıkan: "Ülkemizde ne din ne cinsiyet ne de mezhep çatışmalarına müsaade etmemeliyiz"

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, "Çocuk ve kadınlarımızın katledilmesine izin vermemeliyiz" dedi.

Kaçar, Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nin Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Toplumsal Barışın Sağlanmasında Kadının Rolü" konulu konferansta yaptığı konuşmada, kadınların doğru yolu göstermesi için bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.

Çözüm sürecini kadınlar olarak yakından takip ettiklerini belirten Kaçar, şöyle konuştu:

"Türkiye olarak çözüm sürecinin içerisindeyiz. Çok şükür ülkemizde kan akmıyor. Şehit haberleri almıyoruz. Terör olaylarının bitirilmesi adına her bir ferdin çalışması ve yürekten katılması gerektiğine inanıyorum. Hiç bir şey yapamıyorsak, dualarımızla sürece destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. AK Parti olarak 3 milyon 650 bin üyesiyle dünyanın en büyük kadın örgütlerinden biriyiz. Bu oluşumla Türkiye'nin her yerini kadın milletvekillerimizle geziyoruz. Kadınlarımızın sorunlarını dinliyoruz."

Avrupa ülkeleri ekonomik krize girerken Türkiye'nin büyümesine devam ettiğini anımsatan Kaçar, bu başarının bazı çevreleri kızdırdığnı ifade etti.

Taksim Gezi Parkı odaklı olaylara da değinen Kaçar, "Bir ağaç bir yerden başka bir yere naklediliyor diye Gezi Parkı olaylarını yaşadık. Çok şükür annelerimiz ve kadınlarımız bunun hassasiyetini çok kısa bir sürede anladı. Burada aslında konu ağaç değildi. Öbür taraftan, sınır komşumuz Suriye'de ve Mısır'daki katliamlara sessiz kalamazdık. Bu konuda hükümetimizin dış politikasını canı gönülden destekliyoruz. Hükümetimiz tavrını net bir şekilde ortaya koyuyor. Bizlerde kadın olarak bunu desteklemeliyiz. Çocuk ve kadınlarımızın katledilmesine izin vermemeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Topyekün bir direniş hareketine ihtiyacımız var"

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Zeynep Arıkan ise Türkiye'de birlik ve beraberlik havasının devam ettirilmesi gerektiğini, birlik ve beraberliğini sağlayamayan ülkelerin zor durumda olduğunu kaydetti.

Dünyanın her yerinde Müslümanların kanının akıtıldığını dile getiren Arıkan, dünyada bir insanlık kıyımının yapıldığına dikkati çekti.

İnsan kıyımlarının Türkiye'de de yapılmak istendiğini savunan Arıkan, şöyle konuştu:

"Bu tür olayları şer oldaklarının üzerine yıkma lüksümüz yok. Yapmamız gereken onlara bu fırsatı vermemektir. Bunun içinde topyekün bir direniş hareketine ihtiyacımız var. Bu direniş hareketinde de en önemli etken kadınlarımızdır. Ülkemizde ne din ne cinsiyet ne de mezhep çatışmalarına müsaade etmemeliyiz. Bir kadın, bir anne olarak çocuklarımızı olabildiğince hoşgörülü ve farklılıkların birer zenginlik olduğunu idrak eden nesiller olarak yetiştirmeliyiz."

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da toplumların esas dinamiklerini kadınların oluşturduğuna işaret etti.

"Cenet annelerin ayakları altındadır" sözünü hatırlatan Poyraz, kadınların hayatımızdaki önemine vurgu yaparak, "Bir kısım toplumlarda sancı varsa, o sancının sebebi gerçekten kadınlarımızın toplumda gerekli yerde olmamalarıdır" dedi.

Suriye'deki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli öğretmen Raba Said de ülkesinde yaşanan katliamın dünyanın hiç bir yerinde olmadığını bildirdi.

"Suriye'de annelerinin gözü önünde çocuklarının boğazı kesiliyor"

Suriyeli kadınların hiçbir zaman için ihaneti kabullenmediğini dile getiren Said, şunları söyledi:

"Suriye'deki kadınlar Esed zülmünden çok zarar görmüştür. Suriye'de başlayan özgürlük haraketinde yaşanan olaylarda büyük ülkelerin sessizliğini anlayamıyoruz. Yüz binden fazla insan öldürülmüştür. 10 binden fazla çocuk öldürülmüştür. Suriyeli kadınlar da bu uğurda çok şey kaybetmiştir. Suriye'de annelerinin gözü önünde çocuklarının boğazı kesiliyor. Bu şekilde bir vahşet dünyanın hiç bir yerinde olmamıştır. Suriyeli kadınlar bunlara rağmen yılmamıştır. Yüce Rabbinden temennim, Suriye'deki bu olayların en kısa zamanda bitmesidir. Ülkemde yaşanan olaylarda hep yanımızda olan Türkiye halkına teşekkür ederim."

Konferansta, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Gazateteci-Yazar Meryem Gayberi, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beylü Dikeçligil ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü Sosyal Statü Daire Başkanı Zeynep Göknil Şanal da konuşma yaptı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte, MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
title