Haberler

Bilsem'lerde Dijital Tasarım, Oyun ve Animasyon Atölyeleri Kuruluyor

Güncelleme:

Bakanlık, bu çalışmaları diğer eğitim birimlerine yaygınlaştırmak için bir adım daha attı.

Bakanlık, bu çalışmaları diğer eğitim birimlerine yaygınlaştırmak için bir adım daha attı. İlk adım olarak 40 BİLSEM'de bu atölyeler kurulurken yıl sonuna kadar 185 BİLSEM'in tamamında bu atölyelerin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Animasyon, çizgi film, sanal gerçeklik, artırılmış sanal gerçeklik gibi dijital görsel içerik hazırlama konularında projelerin geliştirileceği BİLSEM'ler mesleki eğitimdeki Ar-Ge merkezleri ile de ortak projeler yürütecek. BİLSEM'lerde atölye kurulum çalışmaları devam ederken öğretmen eğitimleri de planlandığı gibi ilerliyor. Bu kapsamda 1280 öğretmene Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe Indesign, Adobe After Effect, 2 boyutlu animasyon, 3 boyutlu modelleme ve 3 boyutlu animasyon ve dijital oyun tasarımı eğitimleri verildi.

'Okulumuz bu alanda Türkiye'deki ilk AR-GE Merkezi'

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, "Ülkemiz için katma değeri çok yüksek olan animasyon, sanal gerçeklik, çizgi film gibi alanlarda dijital görsel içerik hazırlanması konularında iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi için daha önce önemli bir adım atmıştık. Dijital görsel içerik geliştirme alanında açtığımız program Ankara Kabala Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim vermeye başlayacak. Programın müfredatı Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve sektör temsilcileri ile birlikte hazırlandı. Bu okulumuz, bu alanda Türkiye'de ilk ve tek Ar-Ge merkezi. Bu çalışmaları yaygınlaştırmak için 185 BİLSEM'in tamamında bu kapsamda atölyeler kurmaya ve öğretmenlerimize yönelik eğitimler düzenlemeye başladık. Şu ana kadar BİLSEM'lerde görev yapan bin 280 öğretmenimiz bu konu ile ilgili eğitim aldılar. 2021 yılı sonuna kadar tüm BİLSEM'lerde atölye kurulumlarını tamamlamış olacağız. Sektörlerle iş birliği geliştirme süreçlerimiz de devam ediyor. Bu alanda faaliyet gösteren sektörlerle güçlü iş birlikleri tesis ederek hem öğretmenlerimizin sürekli eğitim almalarını sağlayacağız hem de ortak projeler yürüteceğiz. Süreci başarılı bir şekilde yürüten Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ve BİLSEM yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. " dedi.

Kaynak: Habermetre / Toplum

milli eğitim bakanlığı Toplum Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title