Haberler

Toplum Destekli Polisle Hırsızlık Olayları Azaldı

Antalya'nın Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde mahalle muhtarları ile bir araya gelen İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Antalya'nın Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde mahalle muhtarları ile bir araya gelen İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Personel ve araç takviyesi ile Toplum Destekli Polislik (TDP) güçlendirildiğini belirten İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, "Personel takviyesi ile 19 mahalleden 16'sına ulaştık" dedi. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğine bağlı ekiplerin ilçede toplumun her kesimiyle iç içe görev yaptığını bunun sonucunda da suç oranlarında büyük oranda düşüş yaşandığını belirten Taşkıran, "Yürütmekte olduğumuz Güvenli Sokaklar Gülen Yüzler projesi kapsamında ilçe merkezinde meydana gelen evden hırsızlık, iş yerinden hırsızlık, otodan hırsızlık, dolandırıcılık, yankesicilik, kapkaç suçlardan halkımızın mağdur olmamaları için toplumsal farkındalığın arttırılması ve bilinçlendirilmesi amacıyla, apartmanlara hırsızlıklara karşı uyarıcı mahiyetli 'Güvenlik Taahhütnamesi' ile birlikte apartman kapılarının kapalı tutulmasını amaçlayan sticker yapıştırılmaktadır. Halkın yoğun olduğu yerlerde yankesicilik, dolandırıcılık ve hırsızlıklara karşı daha duyarlı olunması amacı ile periyodik olarak broşür dağıtılmaktadır.

Bunların sonucu olarak evden hırsızlıkta yüzde 14.16, otodan hırsızlıkta yüzde 61,59, oto hırsızlığında yüzde 42,31, motosiklet hırsızlığında yüzde 16,8, yankesicilikte yüzde 22,50; dolandırıcılıkta yüzde 14,29 azalma olduğu gözlenmektedir" diye konuştu.

Anne Gözün Arkada Kalmasın projesi kapsamında çocukların gelişimlerini sağlıklı şartları içinde tamamlamaları, ülkeye yararlı bireyler olarak yetişmelerinin, sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez gereklerinden olduğunu kaydeden Taşkıran, şunları söyledi:

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıklarından korumak, onların ruh ve beden sağlığı yerinde bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak çalışmalarımızda temel amaçtır. Yapılan uygulama ve ziyaretlerle 2013 yılında okullarımızda yaşanan olaylarda büyük ölçüde azalma gözlenmiştir. Engelli çocuklarımızın hayata kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Birlikte Yaşayalım Projesi, engelli çocukların çeşitli aktivitelerle moral ve motivasyonunu arttırmak, özgüvenlerini geliştirmek, ihtiyaçları olan sosyal ortamı oluşturmak, sosyalleşmelerine katkı da bulunmak amacıyla birlikte, engellilik konusunda toplumsal duyarlılığı arttırmak ve ayrıca engelli çocuklarımızın, karşılaştıkları olumsuz durumlarda rahatlıkla polise başvurabilmelerini sağlamak temel amaçtır." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Taşkıran Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title