Haberler

TMMOB Eyleminde TOMA'lı Müdahaleye Milletvekilleri Engel Oldu

Güncelleme:

Ankara'da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin eylemine, TOMA ve çevik kuvvet ekipleriyle müdahale eden polislere CHP'li Tanal ile HDP'li Tuncel engel oldu.

Torba yasa tasarısına karşı olağanüstü toplanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, 43. Dönem Olağanüstü Genel Kurul sonuç bildirgesini açıklamak için GMK Bulvarını kapatıp Kızılay'a yürümek isteyince polis ile aralarında arbede çıktı. Yaşanan gerginlik eyleme destek veren CHP'li Mahmut Tanal ile HDP'li Sebahat Tuncel'in araya girmesiyle son buldu.

SONUÇ BİLDİRGESİNİ AÇIKLAMAK İÇİN KIZILAY'A YÜRÜDÜLER

Torba yasa tasarısıyla TMMOB yasa değişikliğine karşı çıkan oda üyeleri, Ankara'da 43. Dönem Olağanüstü Genel Kurul'u gerçekleştirdi. Türkiye'nin dört bir yanından yürüyüşe gelen mühendis, mimar ve şehir planlayıcıları genel kurulun düzenlendiği İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) önünde toplandı. Genel kurulunun ardından oda üyeleri, sonuç bildirgesini Kızılay'da açıklamak üzere kortej oluşturdu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel eyleme destek verdi.

EMNİYET GÜÇLERİ GRUBA MÜDAHALE ETMEK İSTEYİNCE ARBEDE ÇIKTI

'Kentlerimizin, kıyılarımızın, doğal yaşam alanlarımızın yağmalanmasına izin vermeyeceğiz', 'Örgütlü gücüne, haklına güvenen TMMOB susturulamaz', 'TMMOB halkındır, halkın kalacak' pankart ve dövizleri açtı. Kortej eşliğinde Kumrular Caddesi'nde ilerleyen grup buradan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na (GMK) çıktı. Grubun önündeki emniyet güçleri yolu kapatan gruba engel olmak isteyince arbede çıktı. Bunun üzerine bölgeye Çevik Kuvvet ekipleri ile TOMA'lar sevk edildi.

CHP'Lİ TANAL VE HDP'Lİ TUNCEL ARAYA GİRİP, OLASI MÜDAHALEYİ ÖNLEDİ

Emniyet güçleri yolu kapatan grubun önünde barikat kurdu. Grubun geçişine izin vermeyen polis, yürüyüşün başında konuştukları gibi grubun belirtilen istikamette Kızılay'a gidebileceğini aktardı. Ancak, grup üyeleri bulvar üzerinde yürümekte ısrar etti ve polisle üyeler arasında arbede çıktı. Yaşanan tartışmaları araya giren CHP'li Tanal ile HDP'li Tuncel önledi. Grup ve polis arasındaki görüşmeleri sağlayan vekiller, ortak noktayı buldu. Geri çekilen polis, grubun ara sokaktan Kızılay'a gitmesine müsaade etti.

"TMMOB, İŞLEVSİZLEŞTİRİLMEYE VE DAĞITILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR"

Toplanan grup adına sonuç bildirgesini okuyan Emin Karaman, TMMOB'nin olağanüstü toplandığını hatırlattı. Ak Parti iktidarının gündeminde yine bir yıkım yasası olduğunu belirten Karaman, bu torba tasarıyla TMMOB'nin imar, iskan, kültür, tabiat varlıkları ve çevre yasalarında birçok değişiklik yapılmasının amaçlandığını aktardı. Karaman, "Kıyılarımızın, yağmalanmasına, derelerimizin kurutulmasına, meralarımızın yok edilmesine, yasal zemin hazırlanmaktadır. Orman ve tarım arazilerimizin imara açılmasına izin verilmektedir. Bütün bunlar yapılırken, ülkemizde bilimin ve tekniğin temsilcisi olan biz mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütü TMMOB'nin yasası da torba içinde değişikliklere uğratılmaktadır. Birliğimiz etkisizleştirilmeye, işlevsizleştirmeye ve dağıtılmaya çalışılmaktadır. Hedefleri, tüm toplumsal kesimlerinin sesinin kısıldığı dikensiz bir gül bahçesidir. İstekleri, engelsiz ve dizginsiz bir sömürü düzenidir." dedi.

YAPILAN AÇIKLAMANIN ARDINAN GRUP SESSİZCE DAĞILDI

Bu duruma sessiz kalmalarının beklenmemesini dile getirdi. Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı. Alınan güvenlik önlemleri de grubun dağılmasıyla normale döndü.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sabahat Tuncel Mahmut Tanal Kızılay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (20)

Gerçek açıdan:

Son dönemdeki eylemlerden anlaşılıyor ki Türkiye yönetimi ayakta kestirirken, Sömürgen Batı İttifakı, solcu alevi kürtçü rolündeki işbirlikçileri ile bu arada solcuların, alevilerin ve Kürtçülerin katıldığı kutuplaştırıcı ve karıştırıcı eylemler düzenmeye başladı.

15
17
yanıtYanıtla
AbdullahmobilWeb@haberler.com:

Uyariyom turkleri akili olun Yasasin Kurt ve alevi birligi

13
12
yanıtYanıtla
rabia sultanım aydemir:

zavallııı insanlarrrr herzaman boş işlerin peşindeler. . . . .

16
7
yanıtYanıtla
TürkMobil-IOS:

Tek güç Ak Parti kardeşim

9
10
yanıtYanıtla
sadece:

HAKSIZLIGA KARSI EL ELE DURUN GERISI GELIR. . . . . .

6
13
yanıtYanıtla
bu dostluk nereden geliyor:

mimar ve mühendis odaları mı yoksa , . . . . . TERÖRİST ODALARI MI BELLİ DEĞİL. . . . . . arkadaşım. . . . . pkk lılarla işiniz ne sizin. . . . . . . dostluğunuz nereden geliyor. . . . .

16
2
yanıtYanıtla
ahnet:

haksızlıklara ayaklanan halkı neden zorla bastırılmaya çalşınılsın helal chp hdp

3
13
yanıtYanıtla
zaza 12:

bu ülkenin en büyük terör ve provakatörü polisin ta kendisidir

6
8
yanıtYanıtla
tatocuMobil-ANDROID:

chp ile HDP dirsek teması gorusem on tane oyum var nah alır direk mhp ye gider oylar

8
6
yanıtYanıtla
tatocuMobil-ANDROID:

HDP ile nerden kardesiz lan Angus

7
6
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title