Haberler

Tırın 20 aracı biçtiği zincirleme kazada yaralı kurtulan sürücü o anları anlattı

Güncelleme:

Bursa'da freni patlayan tır dehşet saçtı. Yolun karşı şeridine geçen tır, önüne gelen araçları biçti. Kazada 4 kişi hayatını kaybederken yaralanan Hasan Boşnak o anları anlattı. Boşnak, "Kırmızı ışıktaydık, karşımızdaki araçlar da kırmızı ışıktaydı. Bir anda ortalık toz duman oldu. Araçtan indiğimde arkamdaki kamyonun bizim arabanın üzerinde olduğunu gördüm" dedi.

Kestel'de, freni boşalan TIR, önündeki birçok aracı altına alarak sürükledi. Ortalığı savaş alanına döndüğü kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 33 kişi yaralandı. Öte yandan, kaza güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kaza, akşam saatlerinde Kestel ilçesi Barakfakih mevkiinde meydana geldi. Freni boşalan TIR, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesiyle önündeki araçları çarpıp, altına alarak sürükledi. Kazada çok sayıda araç TIR'ın çarpmasıyla demir yığına dönerken, ortaya çıkan görüntü savaş alanını andırdı. TIR ise araçlara çarpmasının ardından güçlükle durabildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan 33 kişi, hastanelere sevk edildi.

Tırın 20 aracı biçtiği zincirleme kazada yaralı kurtulan sürücü o anları anlattı

KAZA ANI KAMERALARA YANSIDI

Öte yandan kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde TIR'ın hızla önündeki araçları teker teker ezerek ilerlediği görüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Tırın 20 aracı biçtiği zincirleme kazada yaralı kurtulan sürücü o anları anlattı

3 ÖLÜ, 9'U AĞIR 21 YARALI

Vali Canbolat yaptığı açıklamada, "İlk andan itibaren olaya müdahale ettik. Olayın gelişme şeklinin görüntüleri var, sizler de görmüşsünüzdür. Tahminimiz, TIR'ın freninin patlaması sonucu olan bir kaza. Bölgeye hemen itfaiye ekiplerimizi, ambulanslarımızı, polislerimizi, trafik ekiplerimizi, AFAD ekiplerimizi sevk ettik. Olaya müdahale ediyoruz. Maalesef ki ölülerimiz var, yaralılarımız var, yaralı olanların tamamının hastaneye sevkini yaptık. Şu an yol açma ile ilgili gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Vefat eden vatandaşlarımız ile ilgili de başsavcımız gelmek üzere, tespitini yaptıktan sonra onları da kaldıracağız. Şu an 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. 21 yaralımız var, bunların 9'u ağır yaralı. Hepimize geçmiş olsun, yaralı vatandaşlarımıza Allah'tan şifa diliyorum, bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Öte yandan feci kazanın yaşandığı otoyol, drone ile havadan görüntülendi.

Tırın 20 aracı biçtiği zincirleme kazada yaralı kurtulan sürücü o anları anlattı

KAZADAN YARALI KURTULAN VATANDAŞ O ANLARI ANLATTI

Bursa'da tırın azadan yaralı olarak kurtulan Hasan Boşnak, o anları anlattı.

Tırın karşı şeritten üzerlerine doğru geldiğini söyleyen Boşnak, "Kırmızı ışıktaydık, karşımızdaki araçlar da kırmızı ışıktaydı. Bir anda ortalık toz duman oldu. Vitese takıp, aracımı ileri atmak istedim, takana kadar geldi, biçti bizi. Araçtan indiğimde arkamdaki kamyonun bizim arabanın üzerinde olduğunu gördüm. Bir araç yolun dışına çıkmıştı. Aracın içerisindeki adamı çıkarmak için çabaladım, çıkaramadım" dedi. Hasan Boşnak, İnegöl Devlet Hastanesi'ne gelerek, ayakta tedavi edildi.

Kazayı görenler, tırın karşı şeritten kornaya basarak çok hızlı geldiğini ifade etti.

Tırın 20 aracı biçtiği zincirleme kazada yaralı kurtulan sürücü o anları anlattı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kestel Bursa Haberler

500

Yorumlar (17)

halen şoktayım:

Bayır aşağı inerken fireni patladığını farketmemiş olamaz çünkü düze iniyor 300 metre sonra önüne gelen araçları biçmiş bayır aşağı inerken madem firenlerin patladı sol taraf ormanlık yatır aracı sola? 15 dakika ile kurtulduk bu kazadan verilmiş sadakamız varmış ve orada 1, 5 saat mahsur kaldık kazanın 100 metre yakınındaydık savaş alanı gibiydi orası bu kaza tamamen tır şöförünün tecrübesizliğinden ve paniklemesinden kaynaklı bir de hız !

6
1
yanıtYanıtla
Kaleli:

Şimdi kimse sorma o trafik ışığını hangi akıllı koydu diye. Bir alt-üst geçit yapmak günümüzde zor mu bu kadar. 1940 yılların zihniyetini bırakalım. Kırıkkale bld. Bşknı bu haberi okusun da her yere trfk.ışığı, kasis, rastgele yaya geçidi yapmasın.

5
0
yanıtYanıtla
TÜYSÜZ BEY:

Haklısın ışık kasis koymak basit önemli olan köprülü kavşak yapmak

yanıt1
yanıt0
TÜYSÜZ BEY:

Fren patlamaz sen öküz gibi araba kullanırsan böyle birilerinin kanına girersin

2
3
yanıtYanıtla
yorumcu:

3 4 sene evvel ankarada ego otobusu freni patlayip duraga dalmis 14 kisi ölmustu otobusun altinda cansiz bedenler. Allah kimseye yasatmasin ölumunde hayirlisini versin

4
1
yanıtYanıtla
İstanbul..:

Ama şimdiki belediye döneminde olsaydı aboo hemen troller saldırıya geçerdi ama o dönem kimse suçlu olmadı

yanıt1
yanıt0
Baho:

TIR şöför şeri zaten çok hızlı kullanıyor tırları

4
0
yanıtYanıtla
TRAFİK DE BAŞI BOŞ:

AĞIR ARAÇLARIN BAKIMLARI ÇOK MALİYET GEREKTİRİYOR. ALDIKLARI YÜKTEN GELİR ELDE ETMEK İÇİN ÇOĞU MAZOT YERİNE UCUZ YAĞ YAKIYOR BENCE TİCARİ AĞIR ARAÇLARIN KARA YOLLARI BAKIMLARINI ALTI AYA DÜŞÜRMEK GEREKİYOR ÇÜNKÜ YAPTIKLARI KM NORMAL ARAÇTAN ÇOK FAZLA MEKANİKTE OLAN BİR ARIZA SINIRDAYKEN GİRDİKLERİ BAKIM BİR YIL İÇİNDE PATLAK VERİYOR SONRA OCAKLAR SÖNÜYOR BÖYLE

2
1
yanıtYanıtla
Ali Gerçek:

Nasıl tır şöförü olmuş.Fren boşalmaz kolay kolay B ahane. Hep.İmdat freni var çek onu boşunamı yapmışlar.5 -6 yaşında aracın freni patlamaz.Adam resmen katliam yapmış.

1
2
yanıtYanıtla
Erhan:

Niye patlamaz Allah yapısı mı , sıfır araç bile olsa patlayabilir milyonda bir de olsa kul yapısı sonuçta

yanıt0
yanıt0
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title