Haberler

The Market Açıldı

Farklı tatları "surf&turf" konseptli alternatif sunumlarla deneyimlemekten hoşlanan et tutkunları için yepyeni bir lezzet durağı olan The Market, dünya mutfağının yükselen trendi "Steak House" konseptiyle hazırlanan eşsiz lezzetlere Boğaz'ın eşsiz manzarasında ev sahipliği yapıyor. İstanbul'un incisi Boğaz'da bir ilke imza atarak yatlara şarküteri hizmeti de sunan The Market, dünya ve Türk mutfaklarından birçok ürünü aynı menüde buluşturarak Ramazan'da akıllarda farklılık damaklarda ise unutulmayacak tatlar yaratıyor.

Cihan Kamer, HUQQA'dan osnra Kuruçeşme'de ikinci mekanı olan The Market'i açtı. Modern tasarımıyla ön plana çıkan The Market, sahip olduğu eşsiz konumun ayrıcalığını farklı pişirme ve sunum teknikleriyle birleştirerek misafirlerine keyifli saatler yaşatmayı hedefliyor. Tasarımlarına yansıttığı modern, keyifli ve minimalist çizgilerle mekanlara farklı bir bakış açısı sunan ünlü Mimar Mahmut Anlar imzasıyla hazırlanan The Market'in, oldukça iddialı olduğu zengin ürün yelpazesini mekanın girişinden itibaren misafirlerle buluşturmak amacıyla tasarlanan açık mutfak sistemi ise işlevselliği de ön plana çıkarıyor. Yalın geometrik formlarda tasarlanan The Market, mekanı oluşturan ara birimlerde kullanılan ham malzemelerle endüstriyel tasarım havasını yaşatıyor.

Geleneksel tatlar maceracı sunumlarla birleşerek Ramazan sofralarında lezzet şöleni yaratıyor!

Toplam 300 kişi kapasiteli The Market'in menüsünde hem herkesin rahatlıkla tanıyıp bileceği geleneksel ve klasik tatlar, hem de The Market'i bir çok mekandan farklılaştıracak sunum teknikleriyle maceracı ruhlara hitap edecek yeni ürünler yer alıyor. Tümüyle helal et sertifikasına sahip ve natürel ürünler kullanılarak hazırlanan klasik et ve bonfile çeşitleri, salkım köfte, burger çeşitleri, beef burger ve özel garnitürlerin yanı sıra etlerin maksimum düzeyde yumuşaklığını sağlayan dry-aged tekniğiyle hazırlanan "Foie Gras&Steak" ya da "Rib-Eye Steak" gibi farklı tatlar deniz mahsulleriyle birleşerek "surf&turf" sunum konseptinde misafirlere "satır tabaklarla" sunuluyor. Füme et seven misafirler için "Salkım köfte" gerek lezzeti gerekse sunumuyla en çok tavsiye edilen ana yemek seçenekleri arasında bulunuyor. Mekanda ayrıca "Dana bonfile fileminyon"un ızgarada çok daha ince ve lezzeti artırılmış versiyonunu deneyimlemek mümkün.

Her damak zevkine hitap eden menüsüyle The Market, yemek sonrası farklı aromalarla bezenmiş tatlı menüsüyle misafirlere rüya gibi bir final sunuyor. Tercihe göre balkabaklı cheesecake, makaron dondurma, kestaneli suflenin yanı sıra geleneksel Türk lezzetlerinin gözdesi "katmer" de özel sunumlarla hem göze hem damaklara hitap ediyor.

The Market'te en çok tavsiye edilen içecekler arasında ise; "Acılı ayran", The Market'e özel şıra kokteyli, alkolsüz Spice Marry kokteyli, zencefilli Mojito, 1 gün bekletilerek hazırlanan alkolsüz tekila şurubunda Mexico Halepeno ile biberli Margarita yer alıyor. Yaz aylarında hafif içecekler tercih edenler içinse buzlu ada çayı ya da aromatik çarkıfelek meyvesinden Passion Fruit kokteyli hazırlanıyor.

The Market'te başlangıçlar 16-35 TL, et yemekleri 32-140 TL, garnitürler 14-17 TL, tatlılar ise 19-22 TL arasında değişen fiyatlarla servis ediliyor.

Özel şarküteri hizmeti

The Market 85 kişilik ekibiyle Steak House bölümün yanı sıra, mekanın önünde yer alan iskelede kapasite sınırlaması olmadan tüm yat ve teknelere şarküteri hizmeti veriyor. Kahvaltılık ürünlerin de yer aldığı şarküteride ev yapımı kişnişli rezene tohumlu özel sosislerden zeytin reçeline, Siirt Pervari karakovan süzme balından Hatay yöresine özel nar ekşisi gibi birçok doğal lezzet satışa sunuluyor. İthal ve yerli olmak üzere zengin peynir çeşitlerinin de yer aldığı şarküteride Yozgat yöresine ait zereşk üzümünden yapılan Zereşli lokum ve ballı lokum da en çok aranan lezzetler arasında yer alıyor. "Rokfor sos" ya da "Moren mantarı sos" ise yine şarküteri bölümünde göze çapan farklı lezzetler arasında.

Teknelerin yanı sıra mekanın sahip olduğu eşsiz konumda keyifli saatler geçirmek ve özel lezzetlerini tatmak için gelen diğer misafirlerin de The Market'te deneyimledikleri etleri kendi evlerinde aynı lezzette pişirebilmeleri için, şarküteri bölümünde tercihe göre et çeşitleri de satılıyor.

Boğaz manzarası eşliğinde zengin Ramazan sofraları

The Market'in her gün farklı tatlarda hazırlanan iftar menüsündeki zengin iftariyelik ve salata çeşitleri ile, "Füme etli ızgara börek", "Ev yapımı sosis", "Ev yapımı sucuk ızgara" ve "Izgara köfte"den oluşan farklı ara sıcaklar, ana yemek öncesi iştah kabartıyor.

Etin en leziz halinin misafirler için çok özel sunumlarla hazırlandığı The Market'te her yiyecek özenle seçiliyor. Dumanı üstünde "Piliç Külbastı", göze olduğu kadar damağa da hitap eden "Kuzu Yaprak", "Kuzu Pirzola", "Antrikot" ve "Dana Ceviz", Fas bölgesine ait "Harira" çorbası gibi çok özel lezzetlerin yanı sıra The Market, iftar menüsündeki diğer özel lezzetleri Ramazan ayı boyunca Mutfak Koordinatörü İsmail Ercan Turan yorumuyla misafirlerine sunuyor.

Damaklarda iz bırakan tatlılar

Ana yemek sonrası The Market'in kendine özgü sunumlarıyla hazırlanan "Osmanlı tatlı tabağı" ya da tercihe göre hazırlanan "Meyve tabağı" damaklarda lezzet şöleni yaratıyor.

Sevdiklerinizle beraber aynı sofrada buluşup Ramazan geleneklerini devam ettirebileceğiniz leziz bir iftar yemeği The Market'te KDV dahil 110 TL'ye sunuluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cihan Kamer Kuruçeşme İstanbul Yalın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title