Haberler

    Turkcell'in Sağlıkmetre'si Diyabet Kontrolünde Başarılı Oldu

    İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi işbirliği ile Turkcell SağlıkMetre çözümünün 100 diyabet hastası için kullanıldığı projede sonuçlar başarılı...

    -

    Turkcell'in 2012 yılında geliştirdiği ve İstanbul Üniversitesi işbirliği ile denemelerine başlanan SağlıkMetre çözümünün klinik başarısı kanıtlandı. Turkcell SağlıkMetre çözümü, ilk etapta İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi'nde tedavi gören toplam 100 diyabet hastası için kullanıldı. Ortak projenin sonuçları, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Güloğlu, İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan ve İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Endokrin Bölümü Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Satman'ın katıldığı basın toplantısında açıklandı.


    Diyabet kontrolündeki başarı


    Proje kapsamında, Turkcell tarafından geliştirilen SağlıkMetre cihazı ile İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi'nde diyabet hastalığıyla mücadele eden 100 kronik hastanın önemli tıbbi ölçüm verileri 7/24 uzaktan takip edildi ve kayıt altına alındı. Halen devam eden projenin çalışma grubunda yer alan hastalarda, tedaviye uyum, yüzde 25 oranında arttı. Hastaların açlık kan şekeri ortalaması yüzde 16 oranında düşerken, HbA1c adı verilen son üç aylık kan şekeri kontrol parametresi de başlangıç değerine göre yüzde 9 oranında azaldı. Diyabeti kontrol altında olan hastaların oranı ilk 3 ayda yüzde 41, ikinci 3 ayda ise yüzde 37 oldu. SağlıkMetre kullanmayan kontrol grubundaki kontrol oranları ise sırası ile yüzde 38 ve yüzde 26 olarak gerçekleşti. Böylece, Turkcell SağlıkMetre ile takip edilen hastalardaki diyabet kontrol başarısı yüzde 41'e ulaştı.


    Proje, Sağlık Bakanlığı himayesinde, 19 Avrupa ülkesinin katılımı ile gerçekleştirilen "Kronik Hastalıklarda Sürdürülebilir Sağlık için Çözüm Arayışı" toplantılarında, İstanbul Üniversitesi tarafından sunuldu ve kabul gördü. Ülkemizde Diyabet hastalığının yayılımını araştıran ve 1998'de yapılan TURDEP-I'e kıyasla, 2010 yılında yapılan TURDEP-II çalışmasına göre, Türkiye'de 12 yılda diyabet sıklığı yüzde 90 artış göstermiştir.


    Turkcell SağlıkMetre nedir? Nasıl çalışıyor?


    Turkcell SağlıkMetre cihazı, hem insan sağlığını hem de sebep olduğu yüksek maliyet ile ülkemizin sağlık ekonomisini tehdit eden 5 farklı kronik hastalığı (diyabet, aritmi, tansiyon, astım ve KOAH) takip edebilmeyi sağlıyor. Tamamen Turkcell Teknoloji mühendisleri tarafından yerli kaynaklarla geliştirilen Turkcell SağlıkMetre, içerisindeki SIM kart sayesinde, her yaştan kronik hastanın zamandan ve mekândan bağımsız olarak yaptığı ölçümleri tek bir tuşa basarak doktoruna otomatik olarak iletmesine imkân tanıyor, gerektiğinde hastaya ölçüm yapmasını hatırlatıyor. Bu sayede hasta için takip defteri tutmak, bu defteri her muayenede doktoruna götürmek ya da ölçüm yapmayı unutmak gibi sorunlar ortadan kalkıyor. Yakın takip sayesinde çok daha etkin bir tedavi alabiliyor. SağlıkMetre aynı zamanda, iki ayrı hastanın tek bir cihaz üzerinde takip edilebildiği dünyadaki ilk uçtan uca uzaktan sağlık yönetim çözümlerinden biri.


    Hasta yakınları, hastalarının tüm ölçümlerini uzaktan takip edebiliyor, sağlık verilerinde bir bozulma gözlemlendiğinde ya da ölçüm yapılmadığı durumlarda cep telefonlarına SMS ile alarm alabiliyorlar. Hekimler ise hastalarından gelen ölçüm değerlerini internet tabanlı Sağlık Takip Sistemi üzerinden izleyerek, tedavi programlarını proaktif bir şekilde değiştirebiliyorlar. Eğer dilerlerse, ölçümleri hasta bazında cep telefonlarına SMS olarak da alabiliyorlar. Turkcell SağlıkMetre ile hastanın bakım ve yaşam kalitesinin artırılması, doktor ile hasta arasında bakım ve takip sürekliliğinin sağlanması, daha fazla hastaya daha kaliteli hizmet sunulması, komplikasyonların engellenmesi, verimliliğin artırılması ve sağlık sektöründe maliyetlerin azaltılması hedefleniyor.



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    İstanbul Üniversitesi Mehmet Akif Karan Süreyya Ciliv Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title