Haberler

Microsoft, yapay zekanın telif sorununa çözüm geliştirdi

Güncelleme:

Microsoft, yapay zekanın telif hakkı ihlali riskine karşı önlem alarak müşterilerine yasal koruma sağlayacağını duyurdu. Şirket, yapay zeka sistemleri tarafından oluşturulan içeriğin telif hakkı ihlali nedeniyle dava açılması durumunda müşterilerini savunacak ve tazminat ödeyecek.

Üretken yapay zeka aldı başını gitti. Durdurabilene aşk olsun. Bazı insanlar ise bu durumdan endişeli. Çünkü yapay zekanın hırsızlık yapmasından endişe ediyorlar. Microsoft ise bu sese kulak verdi. IP ihlali riskinden endişe duyan müşterileri için düğmeye bastı. Artık yapay zeka sistemleri tarafından oluşturulan içeriğin telif hakkı ihlali nedeniyle dava açılabiliyor. Şirket bu konuda önlem almaya hazırlanıyor. Ayrıca müşterilerine yasal koruma sağlayacağını duyurdu.

Yapay zekanın telif sorununa Microsoft çözüm geliştirdi!

ChatGPT gibi üretken yapay zeka araçları telif dinlemiyor. Atıf yapılmadan çoğaltılması konusunda ise kullanıcılar endişeli. Aslında fikri mülkiyet haklarının çalınması da bir çeşit hırsızlık. Microsoft ise tam bu noktada kullanıcılarına güven verecek bir politika geliştirdi. Bu çalışma Microsoft'un mevcut fikri mülkiyet kapsamının genişletilmesinin bir sonucudur. Microsoft bu politikayı Yardımcı Pilot Telif Hakkı Taahhüdü olarak isimlendirdi.

Microsoft, isteğe bağlı olarak orijinal kod, metin ve görseller oluşturabilen GitHub Copilot ve Bing Chat gibi ürünler aracılığıyla yapay zekaya büyük yatırım yaptı. Yapay zeka modelleri, bu yetenekleri, telif hakkı sahiplerinden izin istemeden, halka açık verileri internetten kazıyarak kazanmıştır.

Apple ve Microsoft, Avrupa Birliği'ne itiraz etti! İşte nedeni

Yapay zeka sistemlerinin bu denli yetenekli kullanışlı görünse de epey güvenlik açığına yol açıyor. Ayrıca yapay zeka sistemleri potansiyel telif sorunlarını da beraberinde getiriyor. Microsoft, yasal koruma sunacak. Böylece müşterilerinin yapay zeka konusunda endişelerini azaltarak güven vermeyi amaçlıyor.

Bu yeni politika poliçe hasarları ve yasal ücretleri kapsıyor. Microsoft üretken yapay zekanın teknoloji endüstrisinde hızla benimsenmesini istiyor. Bu nedenle müşterilere ek bir koruma katmanı sağlayarak onların güvende hissetmelerine imkan tanıyacak. Yeni taahhüt kapsamında Microsoft, Copilot, Bing Chat ve diğer yapay zeka hizmetlerini kullanan müşteriler için her türlü yasal zararı ödeyecek.

Microsoft'un bu konuda taahhütü oldukça açık. "Özellikle, üçüncü bir tarafın ticari bir müşteriye Microsoft'un Yardımcı Pilotlarını veya ürettikleri çıktıyı kullanmasından dolayı telif hakkı ihlali nedeniyle dava açması halinde, müşteriyi savunacağız. Davadan kaynaklanan olumsuz kararların veya uzlaşmaların tutarını ödeyeceğiz."

Tüm dünya üretken yapay zekanın yükselişiyle birlikte yapay zeka modellerinin eğitiminde kullanılan verilerin telif hakkı sorunuyla uğraşıyor. Bu konuda davalar halen devam ediyor. Hatta geçtiğimiz Kasım ayında Joseph Saveri Hukuk Bürosu Microsoft ve OpenAI'a dava açmıştı. Dava henüz sonuçlanmadı. Sonuçlandığında ise tüm dünyada emsal olacak.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Microsoft Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title