Haberler

Bayraktar Kızılelma, tekerini yerden kesti!

Güncelleme:

Baykar tarafından geliştirilen yerli insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma kısa süreliğine de olsa havalandı!

Yerli savunma sanayii şirketleri tarafından peş peşe atılan adımlar sayesinde Türkiye'nin 2021 yılı ihracat rekoru geçildi ve 4 milyar dolar bandı hedeflendi. Tek başına 1 milyar dolar seviyesine ulaşan Baykar ise yatırımlara devam ediyor. Son olarak Bayraktar Kızılelma tekeri yerden keserek kısa süreliğine havalandı.

Bayraktar Kızılelma kanatları üzerinde durdu!

Yerli insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma test faaliyetlerine devam ediyor. İlk olarak motor çalıştırmalarını, ardından pist ve taksi denemelerini gördük. Bugün ise ilk kez kanatları üzerinde durabileceğini gösterdi.

Test gereği yalnızca kalkış denemesi yapıldığı için resmi olarak ilk uçuşunu gerçekleştirmiş sayılmıyor. Fakat bir süre tüm tekerler yerden kesildi ve kanatları üzerinde küçük manevralar ile dengede kalarak havada kalmayı, yani uçmayı başardı.

Bayraktar Kızılelma piste çıktı! İlk uçuş tarihi

Bu da bizlere planlanan takvimin gecikme olmadan uygulanacağını söylüyor. Dolayısıyla önümüzdeki yılın ilk çeyreği içerisinde ilk uçuşunu görmeyi bekliyoruz. Hatta silah entegrasyonlu bir şekilde kalkış denemelerini de hemen ardından gerçekleştirebilirler.

Bayraktar Kızılelma özellikleri:

Uçuş süresi/ Havada kalış süresi: 5 saat

Maksimum kalkış ağırlığı: 6 ton

Operasyonel irtifa: 35 bin feet

Görev yarı çapı: 500 NM (deniz mili)/ 900+ km

Seyir hızı: 0.6 Mach (gelecekte 0.8+ Mach ve 1.2+ Mach hızlara çıkabilir)

Faydalı yük kapasitesi: 1500 kg (dahili silah istasyonları ile)

Yüksek manevra kabiliyeti

Otomatik iniş ve kalkış- seyir

Düşük radar izi

SATCOM haberleşme

Kısa pistli uçak gemilerinden kalkış

AESA radarı ile uyumlu

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

İhracat Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title