Haberler

Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu ekip bugün Dünya'ya iniyor! Doktorlar karşılayacak, bir süre karantinada kalacaklar

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Ax-3 mürettebatının bugün Florida Daytona Beach'e iniş yapması bekleniyor. TSİ 16.30 sıralarında gerçekleşecek iniş sonrası gemiye alınacak ekibin ilk muayeneleri yapılacak. Mürettebat bir süre de karantinada kalacak.

Alper Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 mürettebatı, bugün TSİ 16.30 sıralarında Florida Daytona Beach'e inecek.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülünün bugün ABD yerel saatiyle 08.30'dan sonra (TSİ 16.30) Florida'da Daytona Beach bölgesinde okyanusa iniş yapması bekleniyor.

BİR SÜRE KARANTİNADA KALACAKLAR

İnişin gerçekleşmesinin ardından her mürettebat 2-3 dakikada çıkartılıp kurtarma botuna alınıyor. Botta doktorlar ve mürettebat bulunuyor. Mürettebat gemiye alındıktan sonra ilk muayeneleri yapılacak ve buradan da Houston'a götürülecek. Houston'da daha kapsamlı sağlık taramasından geçirilecek olan ekip, bir süre de karantinada kalacak.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüş yolculuğu

CANLI YAYIN 15.25'TE

Axiom Space'in X sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Ax-3 ekibinin, Florida kıyısına iniş yapana dek 47 saatlik bir yolculuk yapması öngörülüyor. Daytona Beach bölgesinde okyanusa TSİ 16.30'da iniş yapması beklenen Dragon kapsülü için Axiom Space canlı yayını da TSİ 15.25'te başlayacak.

13 DENEY GERÇEKLEŞTİRDİ

Öte yandan; Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) üniversite ve araştırma kurumlarınca hazırlanan 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştirdi.

Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu ekip bugün Dünya'ya iniyor! Doktorlar karşılayacak, bir süre karantinada kalacaklarAlper Gezeravcı'nın uzayda yaptığı 13 bilimsel deney

DÖNÜŞ YOLCULUĞU 3 KEZ ERTELENMİŞTİ

Dragon kapsülü, ABD yerel saatiyle 18 Ocak 16.49'da (TSİ 19 Ocak 00.49) NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatılmıştı. Yolculuğu yaklaşık 36 saat süren Ax-3 mürettebatı, 20 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşmıştı. Gezeravcı, Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei ve Marcus Wandt'tan oluşan Ax-3 ekibinin ISS'den ayrılışı, iniş yapılacak bölgedeki hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle 3 kez ertelenmişti.

Kaynak: AA / Teknoloji

Alper Gezeravcı Türkiye Florida Dünya Teknoloji Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (30)

Merdan:

55 milyon dolara çağ atladık. Ekonomimiz şahlanacak.

121
114
yanıtYanıtla
Fatih :

ERŞEY ÇAĞ ATLARDA ŞU CAHİLLİĞİN ÖYLECE KALIR.

yanıt116
yanıt63
Onur Yener:

Merdan arkadaşa iki çuval saman benden...

yanıt39
yanıt21
Erkan Arslan:

O 55 Milyona Kac Bin Yasli Emeklimiz Evlerine Ekmek Alip Götürecekti Maalesef Kuru Ekmek Yemeye Deavam

yanıt19
yanıt32
Gökhan Akgül:

HAREKET KAZANAN CİSME GÜÇ UYGULAMADIĞIN SÜRECE SONSUZA KADAR AYNI İVME VE HAREKETLE DEVAM EDECEĞİ DENEYİNİ YAPMIŞ 55 MİLYON DOLAR A . BU BİLGİYİ BİZ ZATEN BİLİYORDUK... HAYIRLISI.

yanıt5
yanıt10
Oğuzsoyu:

Türkiye kendi uzay çalışmalarını başlatmak için bu adımları atmak zorunda. hala neyin kafasını yaşıyorsunuz. bi doyuramadık gitti sizi.

yanıt1
yanıt1
Erhan Sarac:

Hoş geldin turist Ömer ,

112
64
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Ufku çekirdek çitleyen eşek heykilinden ötesine geçemeyenlerin bunu anlamasını beklemiyorduk zaten..

yanıt34
yanıt17
Emre Sarac:

Onur itibardan tasarruf etmezsiniz emekliyi 10 bin tl maaşa mahkum edersiniz her şeye zam zam zam hala çıkmışsın uzayı övüyorsun , turistlik gezi işte ver parayı abd seni de götürür

yanıt17
yanıt15
ömer:

paralar havaya uçtu kimin parası acaba

73
54
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title