Haberler

Trakya Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay'a tebrik töreni düzenlendi

Güncelleme:

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde kalp ve damar hastalıkları alanındaki çalışmalarıyla teşvik ödülü aldı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Altay'ın üstün çalışmaları dolayısıyla ödüle layık görüldüğünü belirtti. Altay, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almıştı.

100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde kalp ve damar hastalıkları alanındaki çalışmaları ile teşvik ödülü alan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay'a tebrik töreni düzenlendi

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ödül dolayısıyla rektörlükte düzenlenen toplantıda, Altay'ın tıp alanındaki üstün çalışmaları dolayısıyla ödüle layık görüldüğünü söyledi.

Tıp alanında tek ödülün Altay'a ait olduğunu belirten Tabakoğlu, "Hocamız törende sayın Cumhurbaşkanımızın elinden bu ödülü aldı. Töreni büyük bir onur ve gururla takip ettik." dedi.

Prof. Dr. Servet Altay da kalp ve damar hastalıkları alanında enflamason, yeni nesil antikoogülanlar, yeni kardiyak risk faktörleri konularındaki çalışmaları dolayısıyla ödül aldığını anlattı.

Ulusal ve uluslararası üniversitelerin Trakya Üniversitesindeki çalışmaları örnek alarak, yakından takip ettiğini anlatan Altay, şunları kaydetti:

"150'ye yakın makalem kabul oldu. Bunların büyük çoğunluğunu yuvam olan Trakya Üniversitesinde yaptım. Bu yılın ortasında da 100. yıl şerefine ödül verileceğini duyunca bireysel başvurmak istedim. Jüri değerlendirmesi sonucunda ödüle layık görüldüm. Ödülü içerik olarak düşündüğümüzde 100. yıl ödülü olması çok değerli ikincisi de sadece makale bazında yapılan bir ödül değil bu şimdiye kadar yaptığınız bütün akademik geçmişinizi değerlendiriliyorlar."

Konuşmaların ardından toplantıya katılan akademisyenler Altay'ı tebrik ederek, başarısının devamını diledi.

Rektör Tabakoğlu günün anısına Altay'a çini tabak hediye etti.

Bilim insanlarına ödüllerini vermek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 27 Aralık'ta Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende Altay da ödülünü Erdoğan'ın elinden almıştı.

Kaynak: AA / Teknoloji

Recep Tayyip Erdoğan Trakya Üniversitesi Erhan Tabakoğlu Tübitak Rektör Altay Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title