Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP'li Dinçer: "Astsubaylar seslerini duyurmak için son çare olarak ölüm orucunu görüyor" MHP'li Kalaycı: "Savaşta ve barışta aynı kaderi paylaşan subay ve astsubayların, külfette beraber olduğu gibi nimette de beraber olmaları sağlanmalıdır" AK Parti'li Özel: "OYAK'ta temsil düzeyinde sorunları var,

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, astsubayların haklarında 39 yıldır hiçbir iyileştirme yapılmadığını savunarak, bu kesimin sesini duyurmak için son çare olarak 5 Mart'ta ölüm orucuna başlayacağını söyledi.

CHP, astsubay intiharlarının nedenlerinin araştırılması için verdiği Meclis araştırması önergesinin bugün ele alınmasını TBMM Genel Kurulu gündemine grup önerisi olarak getirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, 1999'dan bu yana 76, son 3 ayda 9 astsubayın intihar ettiğini belirtti. TSK'da 34 bin subay, 94 bin astsubay bulunduğunu dile getiren Dinçer, astsubayların ekonomik haklarında 39 yıldır hiçbir iyileştirme yapılmadığını savundu.

Dinçer, astsubayların kendilerini ordunun ortadireği olarak gördüğünü, eşitsizlik ve ayrımcılık nedeniyle geleceğe güvenle bakamadıklarını ifade ederek, "5 Mart'ta ölüm orucuna başlayacaklar. Seslerini duyurmak için son çare olarak ölüm orucunu görüyorlar. Temsil tazminatı, görev tazminatı, makam tazminatı, kadrosuzluk tazminatı, komutanlık tazminatı, subaylara var astsubaylara yok" diye konuştu.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy da şüpheli asker ölümlerine değinerek, sadece astsubay intiharlarının değil, tüm şüpheli asker ölümlerinin araştırılması için Meclis komisyonu kurulmasını istediklerini söyledi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise astsubayların sorunlarına duyarsız kalınmaması gerektiğini ifade etti.

Orduda ayrımcılığa son verilmesi gerektiğini belirten Kalaycı, "Astsubaylar imtiyaz değil, adalet ve eşitlik istemektedir, Meclis olarak duruma el koymamızı istemektedir. Ordunun bel kemiği olan astsubaylar kaderiyle baş başa bırakılmamalıdır. Savaşta ve barışta aynı kaderi paylaşan subay ve astsubayların, külfette beraber olduğu gibi nimette de beraber olmaları sağlanmalıdır" dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel hassasiyetinden dolayı CHP'ye teşekkür ederek, ordu içinde sorun olması halinde bunun üzerine gidilmesi gerektiğini kaydetti.

AK Parti iktidarı döneminde astsubaylara bazı iyileştirmeler yapıldığını anlatan Özel, bu kesime birinci derecenin dördüncü kademesine yükselme imkanı verildiğinin altını çizdi.

Özel, OYAK'ta temsil düzeyinde sorunlar olduğunu ve bunun giderilmesi gerektiğini ifade ederek, "Yasal ve idari düzenlemeler yapılacaktır. TSK'nın büyük yükünü astsubaylar çekmekte. Astsubaylara daha iyi yaşam koşulları sağlamak hükümetimizin görevidir. Eldeki imkanlar dahilinde veriliyor" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kalaycı Celal Dinçer Recep Özel Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title