Haberler

Tavşanlı'da Mevlid Kandili Coşkusu

Tavşanlı Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid Kandili dolayısıyla Belediye Kültür Sarayı’nda bir program gerçekleştirildi.

Tavşanlı Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid Kandili dolayısıyla Belediye Kültür Sarayı'nda bir program gerçekleştirildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Mevlid Kandili programına Tavşanlı Belediye Başkan Vekili Mehmet Akif Arslan, İlçe Müftüsü Mecit Amil, din görevlileri ve Kur'an Kursu öğrencileri de katıldı.

Program Ulu Camii İmam-Hatibi Hasan Hüseyin Şen'in Kur"an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını Tavşanlı Belediye Başkan Vekili Mehmet Akif Arslan yaptı.

Arslan konuşmasında İslam dünyasında yaşanan zulümlere dikkati çekerek, "İslam coğrafyası üzerindeki baskıcı zulümler hepimizi derinden yaralamaktadır. Biz Müslümanların yapması gereken birlik ve beraberliği tesis etmek ve bunun yanında da bilim ve teknolojide ilerleme kaydetmektir. Bilimsel anlamda Batı ile kafa tutacak pozisyona gelmeden maalesef bu zulümler devam edecektir. O yüzden çocuklarımız çok iyi yetiştirmeli onlara iyi eğitimler vererek bilim ve teknolojide söz sahibi olmalıyız" dedi.

Mevlid Kandili'nin bu zulümlerin durmasına vesile olmasını dileyen Başkan Vekili Mehmet Akif Arslan, "Müslüman kardeşlerimizin çektiği bu sıkıntıları bizler de derinden hissediyoruz. Zaten hissetmeyen varsa insanlığından şüphe duymalıdır. Bilimsel anlamda gelişim ile beraber inşallah Türkiye hak ettiği yere gelecek ve İslam Alemi dünya üzerinde söz sahibi konuma ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Arslan'ın konuşmasının ardından sahneye çıkan Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Ayşe Kayapınar'ın okuduğu "Seccaden Kumlardı" adlı naat-ı şerif salonda izleyicilere duygu dolu dakikalar yaşattı.

Programda, din görevlileri Necdet Bilgin, Nuri Uygun ve Hasan Hüseyin Şen ilahiler okudu, Yusuf Taşçı da veladet bahrini seslendirdi.

Gecenin anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil yaptı. Müftü Amil konuşmasında boşanmaların arttığına işaret ederek, "Şu an bizin en önemli sorunlarımızın başında aile yapısının bozulması geliyor. Evliliklerin çoğu boşanmayla sonuçlanıyor. Boşanmaların geneli bir hiç yüzünden gerçekleşiyor. Sorduğumuzda aileler düğün esnasında buzdolabı, oturma grubu ve yatak odası gibi küçük şeylerden dolayı ayrılık yaşıyor. Ben buradan soruyorum siz dünya hayatını mı istiyorsunuz, yoksa ahiret hayatını mı? Sizler kaliteli oturma grubu mu istiyorsunuz? Yoksa huzur ve sevginin olduğu bir aile hayatı mı? Bunlara vereceğiniz cevap aslında boşanmaların da önüne geçecektir" şeklinde konuştu.

Daha sonra, Merkez Kavaklı Kur'an Kursu öğrencileri Ahmet Karahan, İbrahim Koca ve Muharrem Çetin' sure okudular ve Müftü Mecit Amil'in yaptırdığı dua ile program sona erdi.

Belediye Başkan Vekili Mehmet Akif Arslan günün anısına Müftü Mecit Amil'e hediye takdim etti. (İT-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akif Arslan Tavşanlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title