Haberler

Tatil Beldesindeki Yangın Kontrol Altına Alındı

Bartın merkeze bağlı İnkumu tatil köyünde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Bartın merkeze bağlı İnkumu tatil köyünde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 6 hektarlık alan kül oldu.

İnkumu tatil köyünde çıkan orman yangınına Bartın Belediyesi itfaiye ekipleri, Orman Yangın Söndürme ekipleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Jandarma Komutanlığı askerleri, Ulus, Amasra, Çaycuma, Kastamonu'dan itfaiye ekipleri ve bölgede yaşayan vatandaşlar müdahale etti. Bazı vatandaşlar yoğun dumandan etkilendi. Yoğun çalışmaların neticesinde alevler kontrol altına alındı.

Bartın Valisi İsa Küçük, yangının başladığı andan itibaren başlatılan bütün çalışmaları yerinde izledi. Bütün ekiplerin seferber edildiğini belirten Vali İsa Küçük, "Yangının devam ettiği alan uçurum olduğu için insan gücüyle müdahalede bulunamıyoruz. Yangının evlere sirayet etmemesi için alevlerin bulunduğu bölgeyi kontrol altında tutmaya çalışıyoruz" dedi.

CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya ise, "Akşam saatlerinde başlayan İnkum'daki orman yangını hepimizi üzdü. Herkes yangına müdahale etti. Alevlerin olduğu kısımda evlerin olması, herkesi korkuttu. Herkes eline ne aldıysa yangına koştu. Askerler, belediye ekipleri, orman ekipleri, herkes bir şeyler yapmaya çalıştı. Gençlerimiz ve görevli ekiplerimize teşekkür ediyorum. Ben belediye başkanlığı yaptığım dönemde de itfaiye ekiplerimle birlikte yangın olduğunda hortumu elime alıp yangına müdahale ederdim. Bugün de bir milletvekili olarak değil, bir Bartınlı olarak elimden geleni yapmaya çalıştım. Yangının yayılmaması hepimizi sevindirdi, umarım bir daha böyle yangınlar olmaz" diye konuştu.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da, belediye personeli ile yangın bölgesinde çalışmalar yaptı. Bütün itfaiye personelinin ve itfaiye araçlarının yangına müdahale ettiğini belirten Başkan Akın, "Hepimiz buradayız. Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Diğer kurumlarımız ve belediyelerimiz ile birlikte çalışmaları koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Bir ekibimiz yukarıdan yangına müdahale ediyor. Alanın kayalık olması çalışmaları engelledi. Ancak uzun da sürse yangını kontrol altına aldık. Yangına 2 çocuğun sebep olduğu iddiaları var, bunu araştıracağız. Umarım bir daha böyle yangınlarla karşılaşmayız. Ayrıca alevlerin evlere ulaşmaması için de yoğun çaba sarf ettik. Herkese teşekkür ediyorum" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Bartın Amasra Ulus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title