Haberler

Taşpınar: "Davultepe 100. Yıl Halk Plajı Tabiat Parkı Olarak Kalacak"

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Davultepe 100. Yıl Halk Plajı (Gümüşkum) ile ilgili tartışmaların AK Parti’yi yıpratma ve bilinçli karalama kampanyası olduğunu belirterek, plajın ‘A Tipi Mesire Yeri’ olarak düzenlenmesinden Mersin milletvekillerinin girişimleriyle vazgeçildiğini, plajın Tabiat Parkı kapsamında hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Davultepe 100. Yıl Halk Plajı (Gümüşkum) ile ilgili tartışmaların AK Parti'yi yıpratma ve bilinçli karalama kampanyası olduğunu belirterek, plajın 'A Tipi Mesire Yeri' olarak düzenlenmesinden Mersin milletvekillerinin girişimleriyle vazgeçildiğini, plajın Tabiat Parkı kapsamında hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Taşpınar, Mersin Milletvekilleri Mustafa Muhammet Gültak, Yılmaz Tezcan ve İl Kadın Kolları Başkanı Mehri Bilgen ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, merkez Mezitli ilçesindeki Davultepe 100. Yıl Halk Plajı ile ilgili açıklama yaptı. İl binasında gerçekleştirilen toplantıda, konuşmasına son günlerde artan terör olaylarına değinerek başlayan Taşpınar, terör olaylarının kendilerini derinden yaraladığını kaydetti. Türkiye'deki barış ve huzur ortamından rahatsız olan odakların, haince planlar kurarak, taşeron terör örgütleri üzerinden güvenlik güçlerine saldırdıklarını belirten Taşpınar, saldırıları 'alçakça' olarak nitelendirdi. Saldırılarda yaşamını yitiren şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türkiye'ye baş sağlığı dileyen Taşpınar, yaralılara da acil şifalar diledi.

"100. YIL HALK PLAJI'NA OTEL YAPILARAK ALANIN BETONLAŞMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Daha sonra Mersin'de son günlerin tartışma konusu olan 100. Yıl Halk Plajı ile ilgili açıklama yapan Taşpınar, plajla ilgili tartışma ve iddiaları 'spekülasyon' olarak değerlendirdi. "Davultepe 100. Yıl Halk Plajı'na otel yapılarak alanın betonlaşması söz konusu değildir" diyen Taşpınar, 2011 yılında 'Tabiat Parkı' olarak ilan edilen ve geçtiğimiz Temmuz ayında Orman Genel Müdürlüğü'ne devri yönünde karar alınan plajın, 2011'den önce de Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı olduğunu anımsattı. Davultepe 100. Yıl mevkiindeki 23,8 hektarlık Tabiat Parkı'nın 'A Tipi Mesire Yeri' olarak düzeltilmesi planının tamamen iyi niyetli ve halkın daha iyi hizmet almasına yönelik bir çalışma olduğunu dile getiren Taşpınar, "Ancak, Mersin'imizin güzel insanlarının istemediği hiçbir şeye AK Parti iktidarında tamam denilmez, onay verilmez" dedi.

"AK PARTİ'Yİ YIPRATMA KAMPANYASI BAŞLATTILAR"

Bazı grupların gerçek dışı haberlerle 100. yıl plajını bahane ederek AK Parti'yi yıpratma kampanyası başlattıklarını öne süren Taşpınar, bölgedeki ağaçlık alanların yok edileceği ve ekolojinin zarar göreceği yönündeki iddialara en güzel cevabın, iktidarları döneminde dikilmiş yaklaşık 3 milyar ağaç olduğunu vurguladı. Taşpınar, "Bir diğer tezvirat ise kaplumbağaların yuvalama kumsallarından biri olan Davultepe 100. Yıl Parkı'nın üzerinde yapılacak değişiklikler caretta carettaların sonu olacaktır. Hiç bir canlının zarar göreceği değişiklik yapılmadı ve yapılmayacaktır. Orman Bakanlığımızın çevre ve ekolojik denge hassasiyetiyle yaptığı projeler dünyanın çeşitli yerlerinde ödüllere layık görülürken, Mersin'de bazı çevrelerin başlattığı, 'bilinçli karalama kampanyası'ndan başka bir şey değildir" diye konuştu.

"100. YIL TABİAT PARKI OLARAK KALACAK"

Taşpınar, Mersin milletvekillerinin girişimleriyle plajın 18 Ağustos'tan itibaren yeniden Tabiat Parkı olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Daha önce Tabiat Parkı olmadığı halde, 2011 yılında Tabiat Parkı kapsamına alınan ve 14 Temmuz 2015'te Orman Genel Müdürlüğü'ne devri için karar alınan Davultepe 100. Yıl Halk Plajı, Sayın Milletvekillerimizin Orman Bakanımız ile görüşmeleri neticesinde 18 Ağustos 2015 tarihinde tekrar Tabiat Parkı kapsamında vatandaşlarımızın hizmetine devam edecektir. AK Parti İl Başkanı olarak, milletvekillerimizle birlikte Mersin'imizin her sorunuyla yakından ilgilendik ve ilgilenmeye de devam edeceğiz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Davultepe Taşpınar Ak Parti Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak? Survivor'da Yaman mı elendi? 2024 Survivor All Star'da eleme öncesi adaya kim veda etti?
title