Haberler

Tarihi Boks Maçına Sayılı Günler Kaldı

İlan edildiği günden itibaren yüzyılın maçı olarak nitelendirilen Floyd Mayweather vs Manny Pacquiao karşılaşması için geri sayım sürüyor.

İlan edildiği günden itibaren yüzyılın maçı olarak nitelendirilen Floyd Mayweather vs Manny Pacquiao karşılaşması için geri sayım sürüyor.

Asrın karşılaşması için 280 milyon dolarlık bir rakam söz konusu. 47 maçta 47 galibiyeti bulunan Amerikalı Floyd Mayweather sahip olduğu WBC Yarı Orta Sıklet Kemerini ortaya koyuyor. Rakibi Filipinli Pacman ise WBO Yarı Orta Sıklet Unvanı ile ringe çıkacak. WBA Federasyonu Yarı Orta Sıklet dünya şampiyonluğunun da eklendiği karşılaşmada kazanan boksör tüm bu unvanların tek sahibi olarak ringden ayrılacak.

Ayrıca bu dev maç için özel olarak tasarlanan el yapımı elmas kemer de maçın galibinin olacak.

EN ÖNDEN İZLEMEK 202 BİN TL

Tarihi maçı en önde maçı izlemenin faturası ise 75 bin dolar. Şimdiden karaborsaya düşen biletler çıktığı an tükendi.

Floyd 38, Pacman lakaplı rakibi ise 36 yaşında. Filipinli Pacquiao'nun 64 maçta 57 galibiyeti bulunuyor. 5 kez de mağlup oldu. Floyd'un ise 47 maçta 47 galibiyeti bulunuyor.

AMERİKA'DA ÖDE İZLE TÜRKİYE'DE AÇIK KANAL YAYINI

Mücadele Floyd'un vazgeçemediği MGM Grand Garden Arena'da yapılacak. Las Vegas'taki resital 191 ülkeden yayınlanacak. Maçı ABD'de televizyondan izlemenin faturası ise 99 USD. Öde izle sistemi ile izlenecek maçın Amerika tarihinde rekora imza atması bekleniyor. 40 milyon aboneli digital platformda 4.3 milyon kişinin maçı para vererek izleyeceği düşünülüyor.

TÜRKİYE'DE ÜCRETSİZ YAYINLANACAK

Tarihi mücadelenin Türkiye'de yayın hakları ihalesini Bilgehan Demir ve Kanaltürk ortaklığı kazandı. Dövüş sporları yapımcısı Bilgehan Demir, ihaleye giren 3 Türk firması arasından sıyrılarak yüzde 35 daha fazla ücret ödeyerek Türkiye'deki hakların sahibi oldu. Alınan bilgilere göre teklif verenler arasında Saran Holding ve ismini açıklamak istemeyen digital bir platform da var. Artırmalı ihale Top Rank ve Mayweather Promotion ortaklığınca gerçekleştirildi. Yayın hakları 9 gün süren pazarlıkların ardından Bilgehan Demir'e ait MBD Prodüksiyon Limited Şirketi'nde kaldı. İmzalar bu sabah saatlerinde atıldı.

DEMİR: "SPOR HEYECANI FUTBOLDAN İBARET DEĞİL"

Demir, ihaleyi kazandıktan sonra haftalık yayınlarını yapan Kanaltürk ile anlaşma gerçekleştirdiklerini belirterek, " Türkiye'de yayın haklarını 1 yıllığına Kanaltürk'e devrettik, çok mutluyuz. Ocak ayı başında da uzun süreli ve opsiyonu bizde olmak üzere HBO Boxing ile de sözleşme imzalamıştık. Hafta içinde de dış ilişkiler sorumlumuz Koray Şarkaya'nın girişimleriyle Klitschkolar'ın şirketi K2 ile de imzalar attık. Floyd vs Pacman yayın hakkı usta işi bir olay oldu. Mutluyuz. Spor futboldan ibaret değil, bunu en iyi idrak eden Kanaltürk yönetimi" dedi.

Demir'in yaptığı açılamaya göre; Kanaltürk sadece Türkiye alanında yayın yapacak ve maç saatinde internet yayını gerçekleştiremeyecek. Uyduda da şifre uygulaması yapılacak.

UZUN: " BOKSTA UZUN VADELİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Kanaltürk Genel Müdürü Murat Uzun ise, bokta uzun vadeli düşündüklerini ifade ederek, "Haftalık yayınlar yaptığımız boksta, rakamlara bakarak almasaydık olmazdı. Yayıncılığın gereğini yaptık" diye konuştu.

3 Mayıs'ta cumartesiyi pazara bağlayan gecenin sabahında Türkiye saatiyle 04.00'te başlayacak boks şöleninin yaklaşık 3 saat sürmesi bekleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Amerika Birleşik Devletleri Floyd Mayweather Manny Pacquiao Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title