Haberler

Tarihi Bitlis evleri gün yüzüne çıkıyor

Güncelleme:

- Tarihi Bitlis evleri gün yüzüne çıkıyor Bitlis'teki tarihi evler 'Sokak Sağlıklaştırma' projesi kapsamında gün yüzüne çıkartılıyor.

- Tarihi Bitlis evleri gün yüzüne çıkıyor

BİTLİS - Bitlis'teki tarihi evler 'Sokak Sağlıklaştırma' projesi kapsamında gün yüzüne çıkartılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bitlis Valiliği ve Bitlis Belediyesi ile birlikte yürütülen proje kapsamında tarihi evlerin bulunduğu sokaklar restorasyon çalışması ile yenileniyor. Halen Muştakbaba Mahallesi Alemdar Sokakta yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, tarihi Bitlis evlerinin bu şekilde gün yüzüne çıkarıldığını belirterek, "Buradaki tarihin evlerin, sokakların, çeşme ve köprülerin gün yüzüne çıkması için yoğun bir çalışma yapıyoruz. Alemdar Sokaktayız. Burada Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 'Sokak Sağlıklaştırma Restorasyon' çalışması oldu. Tarihi Bitlis evleri bir nebze de olsa gün yüzüne çıkıyor. Çok güzel bir çalışma oldu. Bitme aşamasına geldi. Bitlis'te Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyonunda 1, 2 ve 3'üncü etap sokak sağlıklaştırmasını Bitlis Belediyesi yaptı. İnşallah 4'üncü etaptan sonra da belirli yerlerimiz var. Onların çalışmalarını da başlattık. Projelerimizi sunduk. Bu yılsonunda inşallah projelerimiz çıkacak. Kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Tanğlay, Alemdar Sokağın Bitlis'in tarihi yerlerinden biri olduğunu söyleyerek, "Kültür Turizm Bakanlığımızın projesiyle bir çalışma yapıldı. Buradaki tarihin gün yüzüne çıkması, Bitlis'in tarihi evlerinin gün yüzüne çıkması, tarihi sokak, çeşme ve köprülerin gün yüzüne çıkması için yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı görevimiz boyunca devam ettireceğiz. Bitlis'i hakkettiği yere getireceğiz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, "Dere Üstü Islah" projesi ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini, bu projede hiçbir esnafı mağdur etmeyeceklerini söyledi. Tanğlay, "Dere üstü projemiz devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın çıkarmış olduğu bir kamulaştırma bedeli vardı. Tabi biz bu bedelleri kabul etmediğimizi, bu fiyatların olmayacağını hem bakanlığımıza hem de gerekli mercilere beyan etmiştik. Verdiğimiz raporlar önümüzdeki hafta geçer diye düşünüyoruz. İnşallah halkımızı ve esnafımızı mağdur etmeden dere yıkım projemiz gerçekleşecek. Bununla ilgili farklı bir görüş yok. Kesinlikle dere üstü açılacak. Fiyatlardan insanımızın mutlu olacağını düşünüyoruz. Eski halimizi ağustos ayının sonunda yıkıyoruz. Onunla ilgili bir sıkıntımız yok. Oradaki esnafımıza yukarıda bulunan iş merkezinde yerlerini teslim ettik. Onlarda çalışmalarını başlattı. Dere üstü projesi eski sanayiden başlayıp Sinema Yokuşu'nun olduğu alana kadardır. İnşallah bunu esnafımızı da çağırıp, komisyonda görüştükten sonra onlarında onayını ve gönlünü aldıktan sonra başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nesrullah Tanğlay Bitlis Belediyesi Bitlis Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title