Haberler

Tanjevic Artık Avrupa Şampiyonası'nda da Başarı İstiyor

A Milli Basketbol Takımı ile katıldığı 3 Avrupa Şampiyonası'nda derece elde edemeyen Karadağlı teknik adam, dördüncü şampiyonasında madalya hedefliyor ''12 Dev Adam'', Tanjevic yönetiminde Dünya Şampiyonası'nda ikinci olarak tarihindeki en büyük başarısını elde etti A Milli takım, başantrenör Tanjevic yönetiminde yarın 172'inci maçına çıkacak Milliler, Karadağlı teknik adam ile çıktığı 171 maçta 100 galibiyet, 71 yenilgi aldı

ALİM TUNÇAY - Slovenya'da yarın başlayacak Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörü Bogdan Tanjevic, Türkiye ile dördüncü kez yer aldığı şampiyonada artık madalya hedefliyor.

"12 Dev Adam" Karadağlı teknik adam ile daha önce katıldığı 3 Avrupa Şampiyonası'nda da dereceye giremedi.

Türkiye, Tanjevic ile 2005 yılında katıldığı Sırbistan-Karadağ'daki 34. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda, 4 maçın 3'ünde yenilip, 1'inde galip gelerek 9'uncu oldu.

Tanjevic yönetimindeki milliler, İspanya'da 2007'de yapılan 35. Avrupa Şampiyonası'nı ise 6 maçta 1 galibiyet, 5 yenilgiyle 11'inci sırada tamamladı.

Türkiye, Bogdan Tanjevic döneminde Polonya'da yapılan 2009 Avrupa Şampiyonası'na iyi başlayıp, ilk 5 maçını kazanmasına karşın, sonraki 4 maçı yitirerek, turnuvayı 8'inci sırada bitirdi.

-Dünya Şampiyonası'nda ikincilik elde etti

Tanjevic döneminde "12 Dev Adam", Türkiye'de yapılan 16. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olarak tarihindeki en büyük başarısını elde etti.

Tanjevic yönetiminde Japonya'da yapılan 2006 Dünya Şampiyonası'nda 9 maçta 6 galibiyet, 3 yenilgiyle dünya altıncısı olan milliler, Türkiye'de yapılan 2010 Dünya Şampiyonası'nda 8 maçta 8 galibiyetle yenilgisiz olarak finale yükseldi. Finalde ABD'ye 81-64 yenilen "12 Dev Adam" tarihinde ilk kez dünya ikincisi oldu.

-172'inci maçına çıkıyor

Bogdan Tanjevic, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu'nda Finlandiya ile yarın yapılacak karşılaşmada, Türkiye'nin başında 172'inci maçına çıkacak.

Tanjevic yönetiminde toplam 171 maç yapan "12 Dev Adam", 100 maçta sahadan galibiyetle ayrılırken, 71 maçta ise rakiplerine yenildi.

Türk Milli Takımı ile ilk kez 20 Mayıs 2004'de resmi sözleşme imzalayan Tanjevic, 15. Akdeniz Oyunları, 15. Dünya Basketbol Şampiyonası, 34, 35 ve 36. Avrupa Şampiyonası finallerinin ardından Türkiye'deki 16. Dünya Şampiyonası'nda da milli takımın başında görev yaptı.

Dünya Şampiyonası'ndan sonra rahatsızlığı nedeniyle başantrenörlük görevinden ayrılan Tanjevic, kendisinin yerine başantrenör olan Orhun Ene'nin görevini bırakmasının ardından 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemeleri öncesinde yeniden başantrenörlük görevine getirildi.

A Milli Takım, Sırp teknik adamın ilk döneminde yaptığı 134 maçın 75'ini kazanırken, 59 maçta ise salondan yenilgiyle ayrılmıştı.

-17. Akdeniz Oyunları'nda şampiyonluk yaşadı

İkinci döneminde genç bir kadro ile 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerini geçerek, takımı Avrupa Şampiyonası'na götürmeyi başaran Tanjevic, 17. Akdeniz Oyunları'nda ise şampiyonluk sevinci yaşadı.

Tanjevic'in ikinci döneminde milli takım, yaptığı 37 maçın 25'inde galip geldi, 12'sinde mağlup oldu.

-Avrupa Şampiyonası elemelerinde 3 yenilgi

Türkiye, Tanjevic döneminde yaptığı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarında 3 yenilgi aldı.

Tanjevic yönetiminde 20 eleme grubu maçı yapan milliler, 17 galibiyet alırken, 3 maçta sahadan yenilgiyle ayrıldı.

34. Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Bosna Hersek, Estonya ve Hollanda ile E Grubu'nda yer alan "12 Dev Adam", 6 maçını da kazanarak, finallere katılmaya hak kazandı.

36. Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde ise Fransa, Ukrayna ve Belçika ile C Grubu'nda mücadele eden Tanjevic yönetimindeki Türkiye, yine 6 maçını da kazanarak, finallere katılma hakkı elde etti.

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri F Grubu'nda ise gençlerden kurulu bir kadroyla mücadele eden milliler, 8 maçta 5 galibiyet, 3 yenilgi aldı ve grup ikincisi olarak Avrupa Şampiyonası'na katılmayı başardı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Bogdan Tanjevic Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title