Haberler

Taliban zulmünden kaçmak isteyen Afgan kadınların yakarışları yürek dağladı

Güncelleme:

Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi sonrasında Afganistan'da halk ülkeden kaçmak için her yolu deniyor. Havalimanına akın eden binlerce insan, kendi vatandaşlarını almak için gelen uçakların iniş takımlarına tutunarak gitmenin yollarını arıyor, bu uğurda hayatını kaybediyor. Pistte ABD askerlerine yalvaran Afgan kadınların videosu ise Taliban'ın ne kadar büyük korku saldığını bir kez daha ortaya çıkardı.

Afganistan'da, Kabil'de kontrolü ele geçiren Taliban devri başladı. Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeden kaçmasının ardından sivil halk da havaalanlarına ve sınırlara akın etti. Ülkeyi terk etmek için ölümü bile göze alan halk, havalanan uçakların iniş takımlarına tutunarak kaçmaya çalıştı. Bu nedenle birkaç gün içerisinde uçaktan düşen 7 kişi can verdi.

Taliban zulmünden kaçmak isteyen Afgan kadının yakarışları yürek dağladı

BÜYÜK KAÇIŞ BAŞLADI

Tüm dünyanın yakından izlediği Kabil Havalimanı içindeki yürek burkan görüntülerin ardından dün tahliye uçuşları biraz daha normale döndü. Taliban'dan kaçanları ve Afganistan'daki vatandaşlarını almak isteyen ülkelerin uçakları hem gündüz hem de gece arka arkaya havalandı.

Taliban zulmünden kaçmak isteyen Afgan kadının yakarışları yürek dağladı

Salı günü 13 askeri uçakla Afganistan'dan yaklaşık 1100 Amerikalının tahliye edildiği öne sürüldü. Yetkililer, şu ana kadar 3 bin 200'den fazla ABD vatandaşının ülke dışına çıkarıldığını söyledi. Halihazırda 11 bin Amerikan vatandaşının daha Afganistan'dan çıkarılmayı beklediği öğrenildi.

Taliban zulmünden kaçmak isteyen Afgan kadının yakarışları yürek dağladı

ABD ASKERLERİNE YALVARDILAR

Taliban yetkilileri birkaç gündür ılımlı bir hava estirmeye çalışsa da ülkedeki kaos bitecek gibi görünmüyor. Taliban, kadınlara belirli bir çerçevede iş ve eğitim hayatına girme hakkı tanıyacaklarını söylese de havaalanına akın eden kadınların yakarışı Taliban'ın gerçek yüzüne işaret ediyor.

Ortaya çıkan bir videoda, Afgan bir kadının ABD askerlerine yalvardığı ve kendilerini ülkeden kaçırmalarını istediği görülüyor. Videoda "Taliban geliyor" diyerek feryat eden kadınların "İmdat" çığlıkları ve ağlama sesleri duyuluyor.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Afganistan Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (20)

VAHAP YILMAZ :

Taliban Afgan halkıdır, Afganistan'dan kaçmak isteyenler ise Amerikan mandacıları, defolsunlar...

53
90
yanıtYanıtla
Serdar Akdeniz:

Kesinlikle...

yanıt9
yanıt20
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

VAHAP YILMAZ Sende git oraya dinini doya doya yaşarsın

yanıt0
yanıt0
Theo:

Kim bilir içimizde kaç bin amerikan ajanı var,bunlara ajan denmez Vatan haini denir,eğer 15 Temuz başarılı olaydı kimbilir biz nerdeydik,Avrupa zaten almaz iran arabistan gibi ülkelere giderdik,ben Cumhurbaşkanı olsam vatan hainlerini hapse atmam niye birde onlara bakacam 10 lu kutu mermi 50 TL ucuza temizletirim

54
37
yanıtYanıtla
YuSuF HoCa:

Değil 15 temmuz hiçbir şey beni ülkemden kaçıramaz,Gerekirse hapis yatar Gerekirse de kurşun yerim.İster ölümden ister zulümden kaçmak bize yakışmaz ,Çünkü kefensiz yatan şehitlerimiz bu uğurda öldü.Zaten kuyruğunu kıstırıp sadece köpekler kaçar...

yanıt0
yanıt0
Aslı Can:

Çoluk çocuk kadının ne günahı var? İmtihan dünyası Allah zamanı gelince zalime elbet soracak..

77
8
yanıtYanıtla
Mnur Turan:

Bunlar ABD ajanligini yapanlardir.ABD askerleri kadınlara hatta erkeklere tecavuzlarini gördük.Zerre kadar imanı veya vicdanı olan Ebugureybi unutamaz.

48
34
yanıtYanıtla
Melisa sezen :

Zerre kadar vicdanı olan Taliban zihniyeti tarafından linç ederek öldürülen Farkhunda Malikzade adlı kadını unutmaz. Önce linç edildi sonra yukardan atıldı. Ardından cesedi arabayla ezildi ve sonunda yakılarak dereye atıldı. Youtube'da izleyebilirsiniz yüreğiniz kaldıracaksa.

yanıt17
yanıt4
Ramazotti Xxx:

Amerika afganistanda sivilleri bombalerken sesiniz cıkmıyordu

55
24
yanıtYanıtla
Uğur Duran:

Sen çok yaşa MUSTAFA KEMAL PAŞA!!!

64
13
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title