Haberler

Talha Uğurluel Balıkesir'de Öğrencilerle Buluştu

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, Balıkesir’de Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun düzenlediği ‘Benim Tarihim’ konulu programda öğrencilerle buluştu.

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, Balıkesir'de Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun düzenlediği 'Benim Tarihim' konulu programda öğrencilerle buluştu.

Tarihçi yazar Talha Uğurluel Balıkesir'de KYK'lı öğrencilerle bir araya geldi. Salih Tozan Kültür Merkezinde düzenlenen programa Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, KYK Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, KYK Balıkesir İl Müdürü Yakup Dönmez, KYK Bursa İl Müdürü Hüseyin Uysal, Gençlik ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. KYK Balıkesir İl Müdürü Yakup Dönmez açılış konuşmasında ülke çapında düzenlenen 'Benim Tarihim' konulu programın gençlere tarih bilinci oluşturması açısından katkı sağladığını belirtti. İl Müdürü Dönmez, kültürel mirası gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini dile getirdi. KYK Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu ise KYK'nın burs ve barınma imkanlarının yanında eğitim, kültürel ve sanatsal faaliyetlerinin de devam ettiğini söyledi. Konuşmaların ardından tarihçi yazar Talha Uğurluel öğrencilerle buluştu. Tarihçi Uğurluel, slayt eşliğinde gerçekleştirdiği 'Benim Tarihim' adlı programda kutsal emanetleri anlattı. Osmanlı Döneminde Saray içerisinde günlük hayatın nasıl yaşandığını anlatan Uğurluel, öğrencilere tarihin doğru kaynaklardan öğrenilmesi gerektiğini söyledi. Uğurluel saray hayatının dizilerde anlatıldığı gibi olmadığını söylediği konuşmasında Topkapı Sarayı'nın bölümlerini slayt eşliğinde tek tek gösterdi. Osmanlı Devleti'nin kutsal topraklara Surre Alayları düzenlediğini fotoğraflar eşliğinde söyleyen Tarihçi Uğurluel, Padişahların Mekke ve Medine'ye verdiği öneme dikkat çekti. Son dönemde çekilen dizilerle Osmanlı hayatının yanlış aktarıldığını savunan Uğurluel, bu konuda gençlerin bilinçli olmaları gerektiğini dile getirdi. Program sonrasında çekiliş yapılarak üç öğrenciye tablet hediye edildi. Vali Yaman ve KYK Genel Müdür Yardımcısı Davulcu, Talha Uğurluel'e çiçek ve hediye takdimi yaptı. Sonrasında kitaplarını imzalayan Uğurluel, öğrencilerle fotoğraf çekilmeyi ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yurtlar Kurumu Talha Uğurluel Hasan Davulcu Balıkesir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title