Haberler

Tahsin Şahinkaya'nın Cenaze Töreninde Dikkat Çeken Çelenk

Güncelleme:

Tedavi gördüğü Haydarpaşa GATA Hastanesi'nde önceki gün hayatını kaybeden 12 Eylül askeri darbesinin komutanlarından eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya, son yolculuğuna uğurlandı. Törenen Prof. Dr. Celal Şengör'ün gönderdiği üzerinde "Sana da şükran borçluyuz, sonsuz devriyen kutlu olsun komutanım" yazılı damga vurdu.

ÇOK SAYIDA ASKERİ PERSONEL KATILDI

90 yaşında vefat eden Tahsin Şahinkaya için Üsküdar Selimiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde Şahinkaya ailesi, silah arkadaşları, eski kuvvet komutanları, yakınları ile Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan çok sayıda askeri personel hazır bulundu.

AİLESİ TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Şahinkaya için ilk tören sabah saat 10.00'da Selimiye Kışlası 1. Ordu Komutanlığı'nda askeri tören düzenledi. Basına kapalı gerçekleşen törenin ardından Tahsin Şahinkaya'nın Türk bayrağına sarılı naaşı askeri tören mangası tarafından 12.50 sıralarında Üsküdar Selimiye Camii'ne getirildi. Tahsin Şahinkaya'nın eşi Sema Şahinkaya, oğlu Serdar Şahinkaya, Kızı Sevgi Kartal ve damadı Mustafa Kartal burada taziyeleri kabul etti. Eşi Sema Şahinkaya ve kızı Sevgi Kartal cenazeye tekerlekli sandalye ile getirildiler.

SİLAH ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Cenazeye Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski Başbakan Bülend Ulusu, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Orhan Karabulut, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay ile Hava, Deniz, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan çok sayıda askeri personel katıldı.

"SANA DA ŞÜKRAN BORÇLUYUZ"

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Milli Savunma Bakanlığı cenazeye çelenk gönderdi. Prof.Dr. Celal Şengör'ün gönderdiği üzerinde "Sana da şükran borçluyuz, sonsuz devriyen kutlu olsun komutanım" yazılı çelenk ise dikkat çekti.

BÜLEND ULUSU: ÇOK SEVDİĞİM BİR ARKADAŞIMDI

Cenaze namazı öncesi basın mensuplarına konuşan eski Başbakan Bülend Ulusu, Tahsin Şahinkaya için "Çok sevdiğim bir arkadaşımdı. 2 sene boyunca kuvvet komutanlıklarını birlikte yaptık. Kendisiyle zaman zaman görüşüyorduk. Allah gani gani rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

EMİR SUBAYI, ŞAHİNKAYA'YI ANLATTI

Tahsin Şahinkaya'nın 3 yıl emir subaylığını yapan emekli Hava Astsubayı Ertuğrul Aslan ise "Şahinkaya paşamız Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na çok önemli hizmetler vermiştir. Yenilikçi ve insani bakımdan hava kuvvetleri camiası ondan çok şöy öğrendi. Çok çalışkan, disiplinli aynı zamanda sevecen bir insandı. Düşünün ki ben astsubayım, kendisi hava kuvvetleri komutanı ve evine gittiğimde kalkıp bana çay ikram ediyordu. Yani bu kadar da mütevazi bir insandı. Ben 12 Eylül döneminde kendisinin bir tek karıncayı incittiğini hatırlamıyorum. 12 Eylül olduğunda herkes bizi omuzluyordu. 'Allah razı olsun bizi kurtardınız' diyorlardı. O dönem bizi kurtardınız dedikleri şimdi bu durumlara geldi." diye konuştu.

"HER BAKIMDAN ŞAHANE BİR İNSANDI"

Tahsin Şahinkaya'nın silah arkadaşı emekli Piyade Albay Nurettin Ersoy ise "Son döneme kadar sağlığı iyiydi. Bundan bir buçuk ay evvel Yalova'ya gideceğini söylemişti. Ancak gidemedi. Bende aynı tarihlerde hastalığım nedeniyle hastaneye yattım. Kendisi her bakımdan şahane bir insandı." ifadesini kullandı.

KARACAAHMET MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Helallik alınmasının ardından Tahsin Şahinkaya için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Daha sonra Şahinkaya'nın cenazesi top arabasına konularak Selimiye Kışlası'na götürüldü. Cenazeye katılanlar top arabasının arkasından yürüyüş korteji oluşturarak kışlaya yürüdü. Askeri törenin ardından ise Şahinkaya'nın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahsin Şahinkaya Serdar Şahinkaya Celal Şengör Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (64)

gurbetci:

Bir vatansever vefat etti allah rahmet eylesin

34
14
yanıtYanıtla
Muss isviçre:

Allah rahmet etsin en huzurlu günleri onlar sayesinde gördük.

32
13
yanıtYanıtla
Mustafa Kemal Çetin:

Başta Kenan Evren olmak üzere, 12 eylülün konsey üyeleri Tahsin Şahinkaya, Sedat Celasun, ve diğerlerine Allah gani gani rahmet eylesin. Türkiye''yi bataklıktan bu kahramanlar çıkarmıştır. Yeni yetmeler 12 eylül 1980 ve öncesini bilmedikleri için bu kahraman askerlere ağıza alınmayacak hakaret ve küfür ediyorlar. Onlara allah lanet etsin. .

34
8
yanıtYanıtla
bilgiç:

allah rahmet eylesin paşam, kenan paşa ve sizler memleketi iç savaştan kurtardınız, sizi yanlış anlatıyorlar yeni nesile.

28
8
yanıtYanıtla
KARSLI:

ALLAH RAHMET ETSİN SAYIN KOMUTANIM. . NUR İÇİNDE YAT

19
14
yanıtYanıtla
Erdoğan Mobil-IOS:

Ne olursa olsun tayyib den iyidir

23
10
yanıtYanıtla
gerçek:

yazik keske rsmazanda olmeseydi oldumu simdi ... git mazlumlar seni bekliyor hesap zamani

19
11
yanıtYanıtla
behman:

Gelde rahmet oku.çok zor be.

11
18
yanıtYanıtla
Sirac Kaplan:

Gömün gitsin fasisti

22
6
yanıtYanıtla
mhp:

allah rahmet eylesin kimse kimseyi suclayamaz ozaman adamlar haklı yere yaptılar bıraksaydılar iç savaşmı çıksın ozamanlarda zulum görmeyenler zarar görmeyenlerin hepside mağduruz dediler hiç bir zamanda onlar mağdur olmadı hep kazanan oldular zaten herşey ortada ülkeyi yönetenlere bakınca ne kadar mağdur olduklarıda belli oluyor ergenekon balyoz davalarını yapıp millete nasıl zulum yaptığını akp hükümetini iyi biliyoruz

11
17
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title