Haberler

Suriyeliler Bayram İçin Ülkelerine Gidiyor

Kurban Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan çıkışları devam ediyor.

Bayramı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla güvenli hale getirilen başta Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab gibi bölgelerde yaşayan yakınlarının yanında geçirmek üzere randevu alan 49 bin Suriyeliden 6 bin 400'ü ülkesine geçiş yaptı.

Kilis Valiliğince oluşturulan online randevu sistemine kaydını yaptırdıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin nezaretinde, Öncüpınar Sınır Kapısı gümrük sahasına gelen Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğünce kurulan mobil hizmet biriminde kayıtlarını yaptırdı.

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığınca kurulan merkezde, 0-15 yaş grubundaki çocuklarının eksik aşıları tamamlanan Suriyeliler, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince yapılan son kontrollerinin ardından otobüslerle ülkelerine gönderildi.

-"Çocuklarım nineleriyle tanışacak"

Suriyeli Neriman Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaşın şiddetini artırması sonucu yaklaşık 6 yıl önce Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Yıllar sonra annesi ve diğer yakınlarıyla bayramı bir arada geçirebilecek olmanın heyecanını yaşadığını ifade eden Salih, "Mutluyum, çocuklarımla bayram ziyareti için Suriye'ye gidiyorum. Çocuklarım nineleriyle tanışacaklar. Çok teşekkür ederiz hükümete. Türkiye'de insanlar çok iyi, komşularım çok iyiler. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum, duygulanıyorum çünkü bu günü çok bekledik." diye konuştu.

Hasan Hamdi de savaş başladığından bu yana başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk halkının kendilerini bir an olsun yalnız bırakmadığını anımsattı.

Yaklaşık 7 yıl aradan sonra Suriye'ye akrabaları ile bayramlaşmaya gittiğini aktaran Hamdi, yaşadığı duyguyu anlatacak kelime bulamadığını dile getirdi.

Muhammed Salah da 7 yıl önce geldiği Türkiye'de verilen izin sayesinde son 2 yıldır bayramları ailesiyle geçirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bayramlaşmak amacıyla Suriye'ye gidenlerin dönüş işlemleri 31 Aralık Pazartesi günü saat 17.00'de tamamlanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Öncüpınar Sınır Kapısı Kurban Bayramı Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title