Haberler

18 yaşındaki gencin öldürüldüğü ilçeden 6 ayda 4 bin 514 Suriyeli ayrıldı

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı, geçen yıl 10 Ağustos'ta 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın 2 Suriyeli tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından olayların çıktığı Ankara'nın Altındağ ilçesinde, yabancıların mekansal yoğunlaşmasını önlemek için 'seyreltme' projesi başlattı.

Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi'nde geçen yıl 10 Ağustos akşamı parkta meydana gelen olayda, çocukluk arkadaşı olan Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Ülger (18), aydınlatma direğine vuran Suriyeli Yahya Al Abdo (20) ve A.M.A. (16) ile tartıştı. Kavgaya dönüşen olayda Yahya Al Abdo, Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Ülger'i bıçaklayıp kaçtı. Hastaneye kaldırılan Emirhan Yalçın, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Gözaltına alınan Suriyeli Yahya Al Abdo ve A.M.A. ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yahya Al Abdo hakkında 'kasten öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından ömür boyu ve 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılırken, yaşı küçük olan A.M.A.'nin dosyası ise ayrıldı.

18 yaşındaki gencin öldürüldüğü ilçeden 4 bin 514 Suriyeli ayrıldı

SURİYELİLERİN ARAÇLARINI ATEŞE VERMİŞLERDİ

Olay sonrası bölgede toplanan kalabalık, Suriyelilerin ev ve iş yerlerine hasar verdi. Kalabalık, Suriyelilerin araçlarını ateşe verirken, olaylar, sonraki günlerde de devam etti. Polis, ilçede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisin çalışmaları ile gerginlik sonlandırıldı.

18 yaşındaki gencin öldürüldüğü ilçeden 4 bin 514 Suriyeli ayrıldı

ALTINDAĞ'DAN 4 BİN 514 SURİYELİ AYRILDI

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Altındağ'daki olayların ardından yabancıların mekansal yoğunlaşma-kümeleşmelerinin önüne geçmek amacıyla 'seyreltme' çalışması başlattı. Proje kapsamında, ilçedeki Suriyeli ailelerle bire bir görüşmeler yapılarak, başka yerleşim yerlerine nakilleri sağlandı. Olayların ardından bu kapsamda şimdiye kadar 4 bin 514 Suriyeli ilçeden ayrıldı. Ayrıca yine Suriyelilerin kullandığı 309 metruk bina yıkıldı, 177 iş yeri kapatıldı. Yer değişikliğinin, mahalle düzeyinde, belirlenen oranlar üzerinde yabancı yerleşim tespit edilmesi halinde gerekli teşvikler sağlanarak gönüllülük esasına dayalı gerçekleştirildiği belirtildi.

18 yaşındaki gencin öldürüldüğü ilçeden 4 bin 514 Suriyeli ayrıldı

10 BİNDEN FAZLA YABANCI BULUNAN İLLER GÖZLEM ALTINDA

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, Altındağ'da pilot olarak uygulanan projenin tüm illerde yaygınlaştırılmasının hedeflendiği belirtilerek, "Başta 10 binden fazla yabancının bulunduğu illerde sosyal tansiyonun ve güncel gelişmelerin hızla takip edilebileceği mekanizmalar kurulmakta, mahalle düzeyinde belirlenen oranların üzerinde yabancı yerleşiminin tespit edilmesi halinde çeşitli araçlarla gerekli teşvikler sağlanarak rızaya dayalı yer değişikliklerinin gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Pilot çalışma Altındağ ilçesinde başlatılmış olup, edinilen saha tecrübesi ve alınan başarılı sonuçlar gözetilerek uygulamanın tüm illerde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir" denildi.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ankara'da medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldiği 'Göç Buluşması Toplantısı'nda, Türkiye'de geçici koruma statüsünde 3 milyon 700 bin Suriyeli bulunduğunu söylemişti. Soylu, "Bazı bölgelerde yüzde 25'in üzerinde Suriyeli nüfusu var. Bu ölçeğe göre bir daha buraya ikamet almama sınırı koyduk. Kapattık orayı. Sadece Suriyeli değil hiçbir yabancı almıyoruz" demişti.

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

İçişleri Bakanlığı Altındağ Ankara Haberler

500

Yorumlar (10)

Suskun Demir:

Daha bunlar iyi günler merak etmeyin Türkiye şuan uyuma modunda uyanıcak ama iş işden geçmiş olacak bunuda kenara not alın..adamları içimize yerleştirdiler

175
15
yanıtYanıtla
bekir yapici:

milli kültürleri gelenek ve adetleri Türk milletine tamamen zit suriyeliler afganlar ve afrikalilar gelecekte ekonomik olarak güclü olmayan ve gelir seviyesi düsük olan ülkemize huzur getirmeyecek ve problem olacaklar bu kacinilmaz yasayan görecek.

133
8
yanıtYanıtla
sivaslı 58:

10 milyon multeciyi bu ulkeye sorgusuz sualsiz sokmak nedir ya..burada konusamiyorum silivri soguk cunki

102
6
yanıtYanıtla
Ender Emir:

Bunları geri göndermek hükumetin ilk yapılacaklar sıralarinda olmali

82
5
yanıtYanıtla
Erdem Özdemir:

bizim mahalleye de kesinlikle giremezler sokmuyoruz

66
8
yanıtYanıtla
Mümin Vatansever:

dükanımdan hırsızlık yapan 4 suriyeli elini kolunu salayarak geziyor biz calışalım onlar üresin acilen bir şeyler yapılmalı güzelim bursa cekilmez oldu

69
3
yanıtYanıtla
özgür :

Anlamadığım siyaset gözetmeden ülkece hemfikiriz lakin 100 tl daha fazla para için bunlara daire kiraya veren yine bizleriz veya daha ucuza çalışıyor diye bunlara iş olanağı sağlayan yine biziz sonuç ortada

65
0
yanıtYanıtla
Doğuş:

Her yerden mültecileri ülkenin içine doldur, bunların üzerinden dünya ülkelerinden euro, dolarları topla, sonrada tabii ki bunun ağır bir bedeli olacak. Bedel olmazsa diğer ülkeler salakmı ki mülteci sizde kalsın biz parasını verelim desin.

17
1
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

İç İşleri Bakanlığı 193.000 Suriyeli TC aldı dedi . Sekiz milyona yakın hareketli mültecinin de her an gelebileceğini bildirdi. Avrupa'ya sığınmacı ihracı rüyası da bitti. Hadi bakalım, uyumaya devam. Yabancılara TC alsınlar diye konut , tarla , şirket satışlarına devam

11
2
yanıtYanıtla
ismail bey :

Altındağda en az 100 bin suriyeli var. Bizim ekmeğimizi yiyorlar. Bizim geleceğimizi yiyorlar. Haram olsun.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title