Haberler

Erdoğan'ın harekat açıklaması Suriye Milli Ordusunu harekete geçirdi: 24 saat nöbet tutuyorlar

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütü PKK/YPG işgalindeki bölgelere yönelik yeni harekat düzenleneceği açıklaması Suriye'de hareketliliği artırdı. Açıklamanın ardından Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurları, terör örgütü PKK/YPG işgalindeki Tel Rıfat ve Münbiç sınırına yakın noktalardaki cephe hatlarında 24 saat nöbet tutuyor.

Türkiye'nin güney komşusu Suriye'de yıllardır devam eden iç savaşın ardından terör örgütlerince işgal edilen Azez, Afrin, Cerablus, El Bab, Tel Abyad ve Resulayn gibi kentler ile bağlı köy ve beldeleri Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatları ile güvenli hale getirildi. Zorunlu olarak göç etmek zorunda kalan binlerce Suriyeli, TSK'nın düzenlediği harekatlar ile terör örgütlerinden arındırılan bölgelere dönerek güven içerisinde yaşamaya başladı.

Suriye'de muhalifler cephe hatlarında 24 saat nöbet tutuyor

SINIR ÖTESİ HAREKAT İLE TERÖRİSTLER BÖLGEDEN TEMİZLENECEK

TSK'nın halen üs noktalarında olası saldırılara karşı görev yaptığı Suriye'nin Azez, Afrin, Cerablus ve El Bab kentlerine son yıllarda terör örgütü işgalindeki Tel Rıfat ve Münbiç bölgesinden saldırılar düzenleniyor. Rusya Federasyonu askerlerinin bulunduğu Tel Rıfat ve Münbiç'te tüm uyarılara rağmen saldırıların sürmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kentlerin de sınır ötesi harekatlar ile teröristlerden arındırılacağını açıkladı.

Suriye'de muhalifler cephe hatlarında 24 saat nöbet tutuyor

CEPHE HATLARI GÜÇLENDİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Suriye Milli Ordusu da hazırlıklarını yoğunlaştırdı. Olası harekatta TSK ile birlikte hareket edecek olan SMO unsurları, Tel Rıfat ve Münbiç kentleri ile kırsalındaki bölgelere yakın noktalardaki cephe hatlarını güçlendirdi. Mevcut cephe hatlarını olası saldırılara karşı güçlendiren ve asker takviyesi yapan SMO unsurları, sürekli dürbünlerle teröristlerin bulunduğu bölgeleri gözetliyor. Ağır ve hafif silahlarla 24 saat nöbet tutan SMO askerleri, zaman zaman teröristler tarafından yapılan saldırıları da anında karşılık vererek püskürtüyor.

Suriye'de muhalifler cephe hatlarında 24 saat nöbet tutuyor

MUHALİFLER HAREKAT İÇİN TALİMAT BEKLİYOR

PKK/YPG'li teröristlerin kontrolündeki Tel Rıfat'a 4, aynı zamanda helikopterler için yapılmış havaalanının bulunduğu Minnag bölgesine de 2 kilometre uzaklıktaki Kefer Haşe'de kontrol noktasındaki SMO askerleri, sürekli olarak teröristlerin bulunduğu alanları gözetliyor. Cephe hattının sorumlusu olan SMO komutanlarından Abu Abdullah, tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve her an taarruza geçecek şekilde cephelerde konuşlanıldığını söyledi. Hedeflerinin bir an önce teröristlerin bulunduğu alanları güvenli hale getirmek olduğunu anlatan Abu Abdullah, Türk askeri ile birlikte yeni bir harekat için heyecanla gelecek talimatı beklediklerini kaydetti.

Suriye'de muhalifler cephe hatlarında 24 saat nöbet tutuyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Suriye PKK Haberler

500

Yorumlar (6)

Çınar Saraç:

Yazık cidden kaç fakir gariban ailesinin ocağına şehit ateşi düşecek dur bakalım

13
41
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Hedefleri , teröristlerin bulunduğu alanları bir an önce güvenli hake getirmek , normal yaşamı sağlamakmış SMO nun hedefi. Günaydın .Bize kakaladığınız yurttaşlarınız ülkemde rahat yaşarken Mehmetçiğim neden sizinle birlikte savaşıyor , telef oluyor..

7
24
yanıtYanıtla
Kemal Aslan:

24 saat mi boyle tisiplinli bi ordu gormedim super

12
9
yanıtYanıtla
Serhat Şenel:

Askere benzemişler abd nin istemediği bir durum çünkü biz vuralım onlar sadece türkiyeye dolsun başlarına bela olsun diye düşünüyorlardı türkiyedekilerde bunlara katılsa silah bizden suriyeyi 1 ayda alırız

6
1
yanıtYanıtla
Haydar :

Pkk/YPG yine yalniz kaldi, kullandiklari insanlarin ölmelerini Sey Rede Abd ve rusya var...

4
3
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Myınları temizlemeseydiniz ne teröristler nede 20 milyon arap bu ülkeye gelirdi bilerek temizlendfi.

4
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title