Haberler

Srebrenitsa'daki Soykırım Kurbanları Anıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çamdibi Atatürk Parkı'nda anma töreni için bir araya gelen vatandaşlardan genel ve detay görüntüler,- İstiklal marşı okunurken görüntüler,- Bornova Belediye Başkan Vekili Mehmet Poyraz'ın konuşması,- Bosna'da ölenlerin anısına dikilen anıta karanfil bırakılması ve ölenler için dua edilmesi, Srebrenitsa soykırımının 20. yılı- İzmir'de soykırım kurbanları için anma töreni düzenlendi Srebrenitsa soykırımı, 20. yılında İzmir'de düzenlenen törenle anıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çamdibi Atatürk Parkı'nda anma töreni için bir araya gelen vatandaşlardan genel ve detay görüntüler,- İstiklal marşı okunurken görüntüler,- Bornova Belediye Başkan Vekili Mehmet Poyraz'ın konuşması,- Bosna'da ölenlerin anısına dikilen anıta karanfil bırakılması ve ölenler için dua edilmesi, Srebrenitsa soykırımının 20. yılı- İzmir'de soykırım kurbanları için anma töreni düzenlendi Srebrenitsa soykırımı, 20. yılında İzmir'de düzenlenen törenle anıldı.Bornova Belediyesince Çamdibi Atatürk Parkı'nda, Bosna'da ölenlerin anısına dikilen anıtın önünde düzenlenen anma etkinliğine Bosna Hersek ve Balkan göçmenlerinin oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.Bornova Belediye Başkan Vekili Mehmet Poyraz, Belediye Başkanı Olgun Atilla'nın soykırımda hayatını kaybeden 136 kurbanın Potoçari'de düzenlenen cenaze törenine katılmak üzere bu ülkeye gittiğini bildirdi.Srebrenitsa'nın, Avrupa'nın, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana gördüğü en büyük trajedi olduğuna dikkati çeken Poyraz, 8 bin 372 kişinin, BM'nin güvenli bölge ilan ettiği yerde Hollanda askerlerinin geri çekilmesi sonucu katliama uğradığını hatırlattı.Poyraz, "Aradan 20 değil yüzlerce yıl da geçse bu katliamın hüznü ve acısı hep taze kalacaktır" dedi.Anma töreninde, soykırım kurbanları anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kurbanlar için dua eden katılımcılar, anıta karanfil bıraktı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Poyraz Srebrenitsa Bornova Çamdibi Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

İZMİRLİ BOŞNAKLAR DERNEĞİ:

DEMEK Kİ, İSTEYİNCE OLUYORMUŞ. . . BORNOVA BELEDİYE MECLİSİNDE YAPTIĞIM UYARIDAN SONRA, HAREKETE GEÇEN BORNOVA BELEDİYE YETKİLİLERİ SREBRENİCA ANIT VE ÇEVRESİNİ TEMİZLEYİP ONARMIŞTIR. EMEĞİ GEÇENLERE VE TÖRENE KATILANLARA TEŞEKKÜR EDERİZ. SREBRENİCA UNUTMADIK, UNUTMUYORUZ. UNUTTURMAYACAĞIZ. İZMİRLİ BOŞNAKLAR DERNEĞİ.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title