Haberler

Trabzonsporlu Taraftarlardan Taksim'de Temiz Futbol Eylemi

Güncelleme:

Turkish Fair-Play Platformu üyeleri, Yargıtay'ın şike kararını açıklamasının ardından Taksim Tünel'de temiz futbol eylemi yaptı.

Turkish Fair-Play Platformu Üyeleri, Yargıtay'ın dün şike kararını açıklamasının ardından bugün Taksim Tünel'de temiz futbol eylemi yaptı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Turkish Fair-Play Platformu Basın Sözcüsü Yavuz Saltık, temiz futbol eylemlerini sadece Türkiye'de değil, dünyanın değişik noktalarında da yaptıklarını belirterek, "Dünyanın en büyük şikesinin yaşandığı 2010-2011 sezonundaki rezilliği tüm dünyaya anlatıyoruz. Türkiye'de şike yapıldığını futbolun kirli olduğunu ve temiz futbol isteyenlerin bu kirlilikten rahatsız olduklarını 94 haftadır anlatıyoruz" dedi.

"AMACIMIZ, TRABZONSPOR'UN HAKKIYLA ŞAMPİYON OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA ANLATMAK"

Saltık, kişilerin daha fazla hapis yatması diye bir dertlerinin olmadığını ifade ederek, "Biz Türkiye'de şikenin olduğunu iddia ediyorduk. Dünkü Yargıtay kararı sonrası bu durum tescillendi. Bizim amacımız, 2010-2011 sezonunda hakkıyla Trabzonspor'un şampiyon olduğunu tüm dünyaya anlatmak. 2010-2011 sezonunda Türkiye'de şike yapıldı. Yapanlar da hem çeteden hem şikeden sadece Türkiye'de değil, dünyada bu konudaki tüm karar vericiler tarafından 'şikeci' olarak tescil edildi. Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanacağı iddia ediliyor. Buna itirazım yok. Aziz Yıldırım gerekirse 10 defa yargılansın. Bu şike yapıldığı gerçeğini değiştirmiyor" diye konuştu.

"TRABZONSPOR'UN HAKKINI TESLİM ETMEK ZORUNDALAR"

Yargıtay kararı sonrası sürecin kendileri için yeni başladığını söyleyen Saltık, "TFF yönetiminin derhal istifa etmesi gerekiyor. Yerine de adil bir yönetimin gelmesini istiyoruz. Yargılama da yeniden yapılmalı. Çünkü ortada adli yargının vermiş olduğu bir karar var. Bu yargılama sonrasında kime ne ceza verirler bu durum kendilerinin bileceği iş. Trabzonspor'un hakkını teslim etmek zorundalar" şeklinde konuştu.

"ÇETE BAŞI AZİZ YILDIRIM'DIR"

2010-2011 sezonunda şampiyonun kim olduğu kararını Türkiye'de yargı, Avrupa'da UEFA ve Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin verdiğini vurgulayan Saltık, "Tüm mahkemelerde şike tescil edilmiştir. Bunun çete başı Aziz Yıldırım'dır. Önceden çete başı diyemiyorduk ama artık diyebiliyoruz. Aziz Yıldırım'ın cezasını almasını, futbolun bu şaibeli insanlardan temizlenmesini istiyoruz" dedi.

Saltık son olarak ise 20 Şubat 2014 tarihinde UEFA önünde bir eylem hazırlığı içinde olduklarını ve Türkiye'de verilmeyen haklarını uluslararası mercilerde de arayacaklarını sözlerine ekledi.

Turkish Fair-Play Platformu Üyeleri, eylemin ardından halka lokum ikram ederek olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Trabzonspor Yargıtay Türkiye Taksim Spor Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli? Real Madrid Alaves maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Alaves maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title