Haberler

Trabzonspor Çıkış Çaresi Arıyor

Güncelleme:

Ligde durumu gittikçe kötüleşen Trabzonspor, toparlanmak için birlik çağrısı yaptı.

– LİGDE alınan kötü sonuçlarla düşme hattını üzerine kadar gerileyen Trabzonspor'da camianın ileri gelenleri, lig bitene kadar yönetim, teknik kadro ve futbolculara destek verilmesini istediler.

BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

Ligde üst üste aldığı kötü sonuçlarla düşme hattının 2 puan üzerine kadar gerileyen Trabzonspor, ligde üç puanlı sisteme geçildiğinden bu yana en kötü sezonunu yaşamaya başladı. Galibiyetlere 3 puan verilmeye başlandığı 1987–1988 sezonundan bu yana 26'inci haftalar itibarıyla değerlendirildiğinde 10'uncu sıradan aşağıda hiç yer almayan bordo mavililer, bu sezon 13'üncü sıraya kadar indi.

Bordo mavili takımın yaşadığı kötü günlere Bursaspor deplasmanı dönüşü bir grup taraftarın havalimanındaki protestoları da eklenince camiada acil önlem alınması gerektiği görüşü hakim oldu. Camianın ileri gelenleri, takımın kötü durumdan kurtulması için sezon bitimine kadar Başkan Sadri Şener, yönetim, futbolcular ve teknik direktör Tolunay Kafkas'a destek olunması gerektiği noktasında birleştiler. Başkan Sadri Şener'in kongreyi mayıs ayında gerçekleştirmesi için de büyük baskı oluşturulmaya çalışılacağı öğenildi.

SEZON BİTENE KADAR

Başkan Sadri Şener'in öncesinde yönetiminde asbaşkanlık görevinde bulunan Hayrettin Hacısalihoğlu, bu konuda şöyle dedi:

"Hiçbir dönemde olmamalı ama özellikle bugünlerde başkan, yönetim, hoca ve futbolcular aleyhine olumsuz davranışlar sergilemeyelim. Havalimanındaki kötü görüntülerin bir daha yaşanmasına müsaade etmeyelim. Yönetim, mayıs ayında kongre kararı aldığını açıklayarak hem tansiyonu düşürmeli, hem de çıkacak başkan adaylarına hazırlık yapma imkanı sağlamalı. Kurucu üyeler, eski başkanlar ve kurul üyelerinden oluşan bir ekibin kongreye kadar yönetime yardımcı olup, huzur ortamının sağlanmasına katkı yapması gerekir. Önemli olanın kendimizi değil kulübü kurtarmak olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız."

Hayrettin Hacısalihoğlu, eski başkanlardan Faruk Özak'ı da eleştirerek, "Bugünkü olumsuz tablonun oluşmasında büyük payı olan eski bakanın bir an önce kulüpten elini ayağını çektiğini açıklayarak huzur ve barış ortamının oluşmasına katkı sağlaması gerekmektedir" dedi.

ESKİ BAŞKANLAR DA AYNI GÖRÜŞTE

Trabzonspor eski başkanları da mevcut ortamda herkesin Trabzonspor kimliği etrafında buluşması ve destek vermesi gerektiğinin önemini vurguladı. Eski başkanlardan Ahmet Celal Ataman, şunları söyledi:

"Trabzonspor şu anda hasta adam pozisyonunda. Şu aşamada bir çok şeyi konuşmak sorunu çözmez aksine daha da büyütür. Hasta komadayken milletin miras derdine düşmesini anlamsız buluyorum. Çok kötü bir dururumuz var. Buna bağlı olarak camiamızın sükunete de ihtiyacı var. Herkes zaten bize karşı. Bunun üstüne bir de biz birbirimizle uğraşırsak sorunu hiç çözemeyiz. Kaç maçtır hakem faciası bilinçli şekilde yaşanıyor. Ses çıkaramıyoruz, etkili olamıyoruz. Hiç olmazsa şu kritik aşamadan çıkana kadar mütareke yapmak lazım."

Eski başkanlardan Atay Aktuğ ise takımın içinde bulunduğu durumun artık yönetimin işi olmaktan çıktığını belirterek şunları söyledi:

"Trabzon birleşmeli, yönetimi, teknik heyeti ve futbolcuları desteklemeli. Galibiyetler alabilmek için teknik heyet ve futbolcuları motive etmeliyiz. İçinde bulunduğumuz şu aşamada birilerini suçlamak kimseye bir şey kazandırmaz. Önce Trabzon'u içinden bulunduğu şu kritik durumdan çıkarmalıyız. Lig bitiminde insanlar oturur, yönetim değişsin mi değişmesin mi karar verir. Şu anda yapılacak tek şey takımı morallendirmek ve sahiplenmek."

EFSANE BAŞKANDAN DESTEK ÇAĞRISI

Trabzonspor camiasında 'efsane başkan' olarak nitelendirilen Şamil Ekinci ise, Trabzonspor'un içinde bulunduğu durumun kendisini derinden etkilediğini belirterek şöyle konuştu:

"Gerçekten son yollarda yaşadığımız en kötü durumdayız. Tolunay Kafkas'a sabretmek gerek. Takım içinde küskünlük var gibi geliyor bana. Bu durumu düzeltmek gerek. Ayrıca yönetim Trabzon'un tüm dinamikleri ile birleşmeli. Taraftarın yapacağı tek şey takımı elinden geldiğince desteklemek. Herkes şu kritik süreçte takıma, oyunculara, yönetime destek vermeli. Bu kritik süreci atlattıktan sonra ne yapılacağına bakılır. Desteklemek ve sabretmekten başka yapacak bir şey yok şu anda."

Yine kulübün eski başkanlarından Salih Erdem ise, "Bugüne kadar yapılan bir çok hata var. Öncelikle Trabzonspor'un politikalarından uzaklaşıldı. Trabzonspor gerçeğinden uzaklaşıldı. Ama şu anda yönetimi, teknik heyeti, taraftarı veya futbolcuyu eleştirmek bir çözüm üretmeyecek. Bu sıkıntıdan yeni ve eski yönetim, taraftar, futbolcu hep birlikte el ele verip tek yumruk olursak çıkabiliriz. Önce düzlüğe çıkalım sonra ne yapılması gerektiğine birlikte bakarız" dedi.

ŞENER ARALIK İSTİYOR AMA

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, bugüne kadar yaptığı açıklamalarda camiadan gelen erken kongre taleplerine olumsuz baktı. Başkan Şener, hem kendi yaptığı açıklamalar ve basın toplantılarında hem de kulübün resmi internet sitesinden yayınlattığı açıklamada, kongrenin normal zamanı olan Aralık 2013'te yapılacağını vurguladı. Ancak Başkan Şener'in hem takımın kötü durumu hem de camiadan gelen baskılar nedeniyle bu kararını gözden geçirebileceği belirtildi.

FOTOĞRAF - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Hayrettin Hacısalihoğlu Tolunay Kafkas Sadri Şener Trabzonspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title