Haberler

Trabzonspor Başkanlığına Talip

Trabzonspor'da Aralık Ayında Yapılacak Olan Kongre Öncesi Eski Başkan Yardımcılarından İbrahim Hacıosmanoğlu, Düzenlediği Basın Toplantısı ile Başkan Adaylığını Açıkladı.

Trabzon spor'da Aralık ayında yapılacak olan kongre öncesi eski başkan yardımcılarından İbrahim Hacıosmanoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile başkan adaylığını açıkladı.

Hacıosmanoğlu, Trabzon spor'u bir çok alanda ayağa kaldıracaklarını ifade ederek, "Trabzon spor sevdalıları için bu kutsal göreve talip olduk" dedi.

HACIOSMANOĞLU RESMEN ADAY

Geçtiğimiz kongrede Başkan Nuri Albayrak ile hareket ederek yönetime giren ancak bir çok konuda anlaşmazlıklar yaşandığı için görevinden istifa eden eski başkan yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, Aralık ayında yapılacak olan kongre öncesi başkanlığa resmen talip olduğunu açıkladı. Albayrak yönetiminden istifa eden Köksal Güney ve Yusuf Şimşek ile birlikte Volkan Berberoğlu, Ufuk Pervanlar, Şevket Recep Usta ve Salim Karabacak'ı da listesine alarak başkan adaylığını açıklayan Hacıosmanoğlu, Trabzon spor'un başarısız serüvenine bir son vermek için göreve talip olduğunu belirtti. Hacıosmanoğlu, yönetimde bulunduğu süre içerisinde tespit ettiği yanlışları düzelteceğini belirterek, "Trabzon spor sadece bu bölgenin değil tüm ulusun beğenisini kazanmış ve efsane olmuş bir takım. Biz boynu bükük gezen insanların kafalarını kaldırmaları için bu göreve talip olduk. Trabzon spor'un yeni bir yapılanmaya ve köklü değişikliklere ihtiyaç olduğuna kanaat getirdik. Yapılması gerekenler çok zor değil. Ancak bunları yapmak için samimiyet gerekiyor. Birbirinin açığını arayan değil, birbirinin açığını kapatan insanların bir araya gelmesi gerekiyor. Yönetimler uyumlu çalışmasından sonra bir toparlanma sürecinin ortaya çıkacağını inanıyorum" diye konuştu.

OTURARAK DEĞİL, KOŞARAK HİZMET EDECEĞİZ

Hacıosmanoğlu, Trabzon spor'da başkanlık görevine talip olan insanların önce buna kendilerinin inanması daha sonrada ekiplerini inandırmalarının gerektiğini ifade ederek, "Samimiysek Trabzon spor'a başkan olduğumuz zaman kulübü oturarak veya yürüyerek değil, koşarak hizmet edeceğiz. Kurum adına talepler yapacağız. Onun için Trabzon spor'un başkanına seçildikten sonra çok önemli işler düşüyor. Başkanlık için adaylığa karar verene kadar kongreyi düşünüyordum. Ancak buna karar verdikten sonra kongre sonrasını düşünmeye başladım. Eski başkanlar arasına başarısız bir başkan olarak resminin asılmasını istemiyorum. Bizim yöneticilik sürecinde ortaya koyduğumuz tutum ve davranışlar bazı kişiler tarafından yadırganmış olabilir. Ancak aday olmamız nedeni bizi isteyen büyük bir çoğunluğun olmasından kaynaklanıyor" diye konuştu.

50 MİLYON YTL'LİK BORÇ BENİ KORKUTMUYOR

Hacıosmanoğlu, göreve yapamayacakları sözleri vererek talip olmadıklarını ifade ederek, "Trabzon spor'un bu makus tarihini değiştirmek için Aralık kongresi çok önemli. Bizde 16 Aralık akşamı bu göreve teveccüh edip gelirsek, söylediklerimizi yapacağız. Biz kulübü başarıya götürecek insanı omuzlarımızda taşırız. İnşallah bu genel kuruldan biz başkan olarak çıkarız ve bu görevi canı gönülden yapmak isteyen bir insan olarak kendi çıkarlarımızı kulübün çıkarlarının arkasında bırakarak kulübe hizmet ederiz. Dilin kemiği yoktur. Her türlü vaatte bulunabilirsiniz ama önemli olan yapabileceğini söylemektir" dedi. Hacıosmanoğlu, kulübün borcunun kendisini korkutmadığını da belirterek, "50 Milyon Ytl'lik borç eğer sizin gözünüzü korkutuyorsa bu takımı zaten başarıya taşıyamazsınız. Trabzon spor'un marka değeri arttığı zaman o borcun altında kolaylıkla kalkacak gücü vardır" dedi.

İLK İCRAATIM KULÜBÜ AİLE YAPMAK OLACAK

Hacıosmanoğlu, göreve gelmesi durumunda yapacaklarını ise şu şekilde sıraladı; "İlk olarak Trabzon spor'da yöneticileriyle, teknik heyetiyle, futbolcularıyla, camiasıyla ve taraftarıyla bir aile ortamı oluşturacağım. Birinci yapılması gereken olay bu aile ortamını oluşturmaktır. İkinci hamle ise Trabzon spor'un spor camiasında istediği yerde olmasını sağlamaktır. Bu marka değerini artırmak için gereklidir. Onun dışında ise Trabzonspor'un başındaki hocanın almak istediği oyuncuları takıma katmaktır. Onun dışında kulübe bir futbol şube sorumlusu direktör ve bir de idari direktör alacağız. Yöneticiler ne futbolcuların günlük işleri ile nede kulüpte çalışan diğer kişilerle muhatap olmayacak. Yöneticilerin görevi kulübe gelir getirmek için proje arayışlarında olmak olacak. Stat projesinde ise ben Avni Aker'in yerinde 35.000 kişilik bir stat yapılması taraftarıyım" dedi.

ÖZAK HİÇ BİR ZAMAN SAMİMİ OLMADI

Hacıosmanoğlu, Faruk Özak'ın Trabzonspor'a hizmet etme adına samimi olmadığını belirterek, "Kendisinin kulübe hiçbir katkısı olmadığı gibi, mevcut yönetimi yıpratma adına elinden geleni yapmıştır. Akyazı'daki tesis projesini mecliste bakanlar kuruluna sunup hukuki alt yapısını hazırlayacağına, bu tesisin hukuki alt yapısının olmadığını Türk halkına duyurarak, Trabzonspor'u eleştirme yoluna gitmiştir. Eğer bu kulübe katkı yapmıyorsanız konuşacak olan en son insansınız" diye konuştu. Hacıosmanoğlu, göreve geldiğinde Ersun Yanal ile devam edeceğinin de altını çizerek, "Kendisi Türk futbolunun tanınmış antrenörlerinden bir tanesi. Ben de kendisini beğenen bir insanım. Ersun Yanal'la göreve gelmeden öncede görüşmelerim oldu. Onun yapısına uygun oyuncuları aldığımızda Trabzonspor'un başarılı olacağına inanıyorum. Trabzonspor'un şampiyon olamamasının yegane nedeni aile olamamasından kaynaklanıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title