Haberler

    Tarihin En İyi Dünya Kupası

    FIFA'nın araştırmasına göre Dünya Kupaları tarihnin en iyi atak oyuncularının olduğu turnuva 2014 Brezilya Dünya Kupası.

    2014 Brezilya Dünya Kupası daha ilk grup maçlarında ne kadar zevkli olacağının sinyalleri vermiş ve ekran başındaki başındaki bütün futbol severleri kendine kitlemişti.

    FIFA'nın araştırmasına göre yaşadığımız bu turnuva tarihin en iyisi olabilir. Son 8 maçı kalan turnuvada şu ana kadar 171 gol kaydedildi ve bunun yanısıra bir sürü heyecan verici anlar, kaçan goller, penaltılar ve daha bir çok kırılma anları yaşandı.

    ''Bazı maçlar basketbol maçı gibi''
    Eski Fransız oyuncu ve teknik adam Gérard Houllier "bu benim dokuzuncu Dünya Kupam ve en çok bundan zevk aldım" ifadelerini kullandı. "Bazı maçlar basketbol maçlarını andırdı" diyen Houllier Almanya-Gana ve Amerika-Belçika maçlarını örnek gösterdi.

    Şu ana kadar Dünya Kupasında atılan 171 gole değinen Fransız "şu ana kadar 171 gol atıldı. Fransa 98'de 154 gol atımıştı ve buda maç başına ortalama 2.75 gol ediyordu bu rekor bu turnuvada çoktan kırıldı" ifadelerini kullandı.

    Taktiksel çıkarımlarda da bulunan Gérard Houllier şu sözler söyledi: Bir çok takım iki santrforla oynuyor, bazende üç. Arjantin İsviçre karşısında üç hücumcuyla oynadı Lionel Messi, Golzalo Higuain ve Ezequiel Lavezzi. İngiltere ve Brezilya genellikle çift santrforla oynuyor.

    Sunday Oliseh, bekleri övdü


    Dünya Kupası hakkında açıklamalarda bulunan bir diğer isimde Eski Nijerya kaptanı Sunday Oliseh. Grup maçları hakkında yorum yapan Oliseh "grup aşamasının amacı puanları toplayıp en üstte bitirmek" dedi. 1994 ve 98 dünya kpalarında oynadığını hatırlatan Oliseh "eskiden de grup maçları çok çekişmeli olurdu" dedi. Nijeryalı 2006 yılında oynanan futboldan örnekler verdi ve beklerin orta sahanın ilerisine çıkmalarının daha iyi olduğunu, 2006 yılında bunların çok az yaşandığını söyledi.

    Mevsimin de oyunu iyileştirdiğini iddia eden Houllier "Brezilya'da havalar çok iyi, futbol için en ideal ortam yaşanıyor" derken Güney Afrika'da ki hava koşullarıyla da kıyaslamada bulundu.

    Hourier 1970'le kıyasladı


    Aynı anda bir çok iyi hücumcunun oynadığı bir turnuva olduğunu söyleyen Hourier 1970 Dünya Kupasına atıfta bulundu. 1970'de Pele, Teofilio Cubillas ve Gerd Müller'in oynadığını söuyleyen eski Fransz milli oyuncu "bu turnuvada inanılmaz bir jenerasyon yakalandı Neymar, Messi, Van Persie, Robben, James Rodriguez gibi yıldız oyuncular bir arada top koşturuyor dedi.

    Oliseh defansif oyuncuların işinin zorluğundan bahsetti ve "Messi size doğru tupu sürerken onun kaleye olan açısını kapatmaya çalışırısınız fakat başka bir taraftan Di Maria'da koşuyor ve Messi ona pas atablir, defans oyuncuları için gerçekten zor bir durum" dedi.

    ''Henüz bir Carlos golü göremedik''


    "Henüz Roberto Carlos'un attığı frikik golü gibi bir gol göremedik fakat bir çok organize gol gördük" diyen eski Nijerya kaptanı kontra atakların ne kadar etkili olduğunun dikkatini çekti.

    Houllier kalecilerin de çok üst düzey kurtarışlar yaptığını söyledi ve sadece forvetler değil kalecilerin de dikkat çektiğnini sözlerine ekledi.

    2014 Brezilya ve 2010 Güney Afrika Dünya Kupaları arasındaki farklar

    Atılan gol sayısı
    2014- 154(daha atılabilir)

    2010- 145

    Maç başına atılan ortalama gol sayısı
    2014- 2.8

    2010- 2.3

    Maç başına ortalama sarı kart sayısı
    2014- 2.9

    2010- 3.8

    Maç başına ortalama kırmızı kart
    2014- 0.2

    2010- 0.3

    Maç başına ortalama isabetli pas
    2014- 390

    2010- 353

    Maç başına ortalama topun oyunda kalma süresi
    2014- 57'dk

    2010- 54'dk

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Gerard Houllier Lionel Messi Almanya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title