Haberler

Samsunspor Başkanı Kar: Kazadan Sonra Felç Kalınca Ölmek İstedim

Samsunspor Kulüp Başkanı Emin Kar, tekerlekli sandalyeye mahkum kalmasına sebep olan 20 Ocak 1989'daki trafik kazasının üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen, acılarının hala aynı tazelikte olduğunu söyledi.

Samsunspor Kulüp Başkanı Emin Kar, tekerlekli sandalyeye mahkum kalmasına sebep olan 20 Ocak 1989'daki trafik kazasının üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen, acılarının hala aynı tazelikte olduğunu söyledi. Başkan Kar, "Felç kaldığımı öğrendikten sonra ölümü düşündüm ve intihar etmeye karar verdim. O dönemlerde benim en büyük destekçim eşim oldu" dedi.

Samsunspor kafilesini taşıyan kulüp otobüsü, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatya deplasmanına giderken Havza İlçesi çıkışında kendi şeridine giren şekerpancarı yüklü kamyon çarpışmış ve araç şarampole yuvarlanmıştı. Kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu ve Zoran Tomic ile şoför Asım Özkan hayatlarını kaybetmişti. Aynı kazada sakat kalan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan dönemin takım kaptanı Emin Kar, şimdi ise kulüp başkanı sıfatıyla Samsunspor'a hizmet etmeye devam ediyor.

ÜZERİNDEN 24 YIL GEÇTİ AMA ONLARI ÇOK ÖZLÜYORUZ

Yarın futbol şehitleri 24'ncü yılında anılacak. Kazanın üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen yaşadıkları acının tazeliğini ilk günkü gibi koruduğunu söyleyen Başkan Emin Kar, "Her sene aynı duyguları yaşıyoruz. Ama ben bunları 365 gün yaşıyorum. Kolay değil tabi. Deplasmana giderken kaza yaşadık. İnanılmaz acılar çektik. Birisi hocamız, 5 arkadaşımızı kaybettik. Şuanda da o kulübün başkanı olarak ilk kez 20 Ocak geçireceğim. Her zaman olduğu gibi onları yine rahmetle anıyoruz. Pazar günü takımımızın maçı var ve deplasmanda olacak. Ama döndüklerinde takım arkadaşlarımız ve teknik heyetimizle birlikte hocamızı, futbolcu arkadaşlarımızı ziyaret edip saygılarımızı sunacağız. 24 sene olmasına rağmen onları çok özlüyoruz. Bu kazada hayatlarını kaybedenler Samsunspor'un şehitleridir" dedi.

SADECE 20 OCAK'TA DEĞİL, 365 GÜN HATIRLANACAKLAR

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptığını hatırlatan Başkan Kar, "Bazı insanlar kazadan prim sağlamaya ve rant elde etmeye çalışıyor. Bu durumdan duyduğum rahatsızlığı dile getirdim. Bunu bazı kesimler yanlış, bazıları da doğru algıladı. Kazada yaşamını yitiren arkadaşlarımızı sadece 20 Ocak'ta değil, diğer günlerde de anmamız lazım. Biz de yönetim kurulumuz olarak stad kapılarına ve tribünlere kazada kaybettiğimiz şehitlerimizin adlarını vermeyi düşünüyoruz. Planladıklarımızı yaptığımızda hayatlarını kaybeden arkadaşlarımızın sadece 20 Ocak'ta değil, yılın 365 günü anılmasını sağlayacağız. Onların bizimle birlikte yaşadıklarını, kendilerini asla unutmadığımızı onlara hissettirmek istiyoruz" diyerek şöyle konuştu:

ZOR GÜNLERİ ATLATIP BU GÜNLERE KADAR GELDİK

"O günler çok zordu. Felçin ne olduğunu hiç bilmiyorduk. Bir insanın futbol oynarken birden bire tekerlekli sandalyeye mahkum kalması bazı travmalar atlatmamıza neden oldu. Ama şükürler olsun ki eşim, dostlarım yanımdaydı. Onlarla beraber o günkü zor günleri atlattık bu günlere kadar geldik. Samsunspor başkanlığına yükseldik. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İyi, düzgün işler yapmaya gayret gösteriyoruz. Önümüzde kongre süreci var. Onu da atlatıp Samsunspor'u layık olduğu yerlere getirmek istiyoruz."

EŞİMİN DESTEĞİ OLMASAYDI ÖLÜRDÜM

Zaman zaman psikolojik bozukluklar yaşadığını dile getiren Emin Kar, "Futbolculuktan, Samsunspor takım kaptanlığından, sürekli oturur, yatar bir hale geldim ve tekerlekli sandalyede yaşamımı sürdüreceğim söylendi. Bu bende çok olumsuz bir etki yaptı. Elimde olmayan nedenlerden dolayı intihar etme teşebbüsüm oldu. Ama sağolsun ki eşim o konuda bana çok destek oldu. Benimle sürekli konuşarak bu işin üstesinden gelmemi sağladı ve şuanda kulüp başkanı olarak görevime devam ediyorum" diye konuştu.

ARTIK YOLLAR ÇİFT ŞERİT AMA..

Takımın deplasmanlara genelde uçakla gittiğini hatırlatan Başkan Emin Kar, "Ama yakın deplasmanlarda otobüs kullanıyoruz. Artık yollar çift şerit ve otobüsler de daha kaliteli. Ama şartlar ne olursa olsun takımımızın otobüsle gittiği her deplasmanda içimde korku oluyor. Çünkü bizim yaşadığımız çok kötü bir olaydı ve aynı olayı bir başkalarının da yaşamasını asla istemiyorum. Bu durum sadece Samsunspor için geçerli değil. Tüm takımlarımızın böyle bir olay yaşamaması en büyük deleğimizdir" dedi.

FOTOĞRAF - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Samsunspor Emin Kar Malatya Havza Spor Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

title