Haberler

Melet Irmağı'na Kano ve Rafting Parkuru

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, Melet Irmağı üzerine yapılacak kano ve rafting parkurunun proje çalışmalarının başladığını söyledi.

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, Melet Irmağı üzerine yapılacak kano ve rafting parkurunun proje çalışmalarının başladığını söyledi.

Türkiye'de şehrin ortasından ırmak geçen tek ilin Ordu olduğunu söyleyen Müdür Yılmaz, "Ordu için bu bir nimettir" dedi.

Kano ve Rafting parkuru için proje hazırlıklarının başladığını ifade eden Müdür Yılmaz, "Kano ve rafting parkurunun projesi hazırlanmaya başladı. Bir ay içinde projesi bize teslim edilecektir. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde hep beraber göreceğiz Ordu büyük bir ekonomik değer kazanacak. Buna canı gönülden inanıyorum.

Sportif açıdan da ordu kano ve raftingde adını dünyaya yazdıracaktır" diye konuştu.

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Ordu'da ilk göreve başladığım dönemde söylemiştim. Türkiye'de ilin ortasından geçen melet ırmağı gibi bir ırmak yok. Bu ırmağın değerlendirilmesi lazım. Hem sportif olarak hem de ekonomik olarak değerlendirilmelidir. Bu Ordu için büyük bir nimettir. Melet Irmağı şehrin göbeğinde oldu için buraya yapılacak kano ve rafting parkuru muhteşem olacak. Geldiğimden beri söyledim. Sayın Valimiz de buna inandı. Bu konuda gerçekten büyük emek veriyor. Bu zamana kadar gecikmesinin nedeni bu projeyi çizecek Türkiye'de sadece bir kişi var. Rize ve Artvin'de yapılan projelerde mağdur edildiğinden biraz yavaş hareket etti. İkna ettik onu sağ olsun birkaç defa geldi. Bir hafta önce Ordu'da yerinde bilgileri aldı. İnşallah bir ay içerisinde projesini, mimarisini, yaklaşık maliyetini bütün uygulama projesi bize teslim edilecektir. Proje teslim edildikten sonra kaynağını bulunmasına bakacağız. Bu küçük maliyetli bir proje değil. Yapıldığı zaman milyonları bulacak bir yatırım. Bu yapıldığı zaman muhteşem bir tesis olacak. Hafta sonları Orduluların gidip zamanını geçireceği, mesire alanı olarak kullanacağı bir yer olacak. Orada en üst düzey şampiyonalar yapılabilecek. Burada Rize ve Artvin'de yapılan yanlışlar yapılmayacak. Orada çok büyük yanlışlar yapıldı beklide şuan iki parkurda kullanılamayacak haldedir. Çünkü mühendiste ondan rahatsızdı. Verdiği projenin uygulanmadığını söylüyordu. Bizim projemizi hazırlayan kişi proje sonuna kadar işin başında olacaktır. Dünya standartlarında bir parkur yapmak istiyoruz. Dünya turizmine burayı kazandırmak istiyoruz. Bu proje hayata geçtiğinde hep beraber göreceğiz Ordu büyük bir ekonomik değer kazanacak. Buna canı gönülden inanıyorum.

Sportif açıdan da Ordu Kano ve raftingde adını dünyaya yazdıracaktır." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Melet Irmağı Ömer Yılmaz Yılmaz Ordu Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title