Haberler

Dünya Basını: Torres'in Golü Felaketten Kurtardı

Güncelleme:

TT Arena'da Chelsea'yi elinden kaçıran Galatasaray'a dünya basınında övgü var.

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray İstanbul'da İngilizlerin dünyaca ünlü futbol takımı Chelsea ile 1-1 berabere kaldı. Dünya basını Galatasaray'ın özellikle ikinci yarı iyi oynadığı maça geniş yer ayırdı. İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Mourinho'nun müsrif Chelsea isyanı" başlığını atarken, Guardian gazetesi, Mancini'nin oyun sistemiyle Chelsea'yi kilitlediğini belirtti.

"İSTANBUL'DAKİ HASMINA KARŞI AVANTAJLI BİR SKOR ELDE ETTİ"

Daily Express gazetesi, karşılaşmayı "Fernando Torres Chelsea'nin bayrağını dalgalandırdı" başlığıyla verdi. Haberde,"Mourinho'nun oyuncuları İstanbul'daki hasmına karşı avantajlı bir skor elde etti" denildi ve Maviler'in İngiliz takımları arasında çeyrek final için en güçlü aday olduğu ifade edildi.

BBC: MOURİNHO'NUN MÜSRİF CHELSEA İSYANI

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Galatasay'la Chelsea'nın 1-1 kaldığı maça geniş yer verdi. Chelsea'nın maçın başında 1-0 öne geçmesinin ardından ilk yarıda maçı kontrol ettiğini belirten BBC, ikinci yarıda ise İngiliz takımının beklenen futbolu sergileyemediğini ve çok zayıf kaldığını yazdı. "Mourinho müsrif Chelsea'ye isyan etti" başlığıyla verilen haberde Portekizli teknik direktörün şu görüşüne yer verildi: "Bazı takımlar üç pozisyon yakalıyor ve üçünü de gole çeviriyor. Biz beş pozisyon yakaladık ve sadece bir gol attık. Bunu forvet oyuncularımı eleştirmek için söylemiyorum ancak bu takımın bir gerçeği."

GUARDIAN: MANCİNİ CHELSEA'Yİ KİLİTLEDİ

İngiliz Guardian gazetesi, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın Chelsea ile 1-1 berabere kaldığı maçta, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'ye övgüler yağdırdı. Chelsea'nın erken bulduğu gol sonrası maçın kontrolünü eline geçirdiğini belirten gazete, ancak Roberto Mancini'nin yaptığı iki kritik değişiklikle Chelsea'yi kilitlediğini belirtti. İngiliz gazetesi, Mancini'nin taktik değişiklikleri sonrası, Galatasaray'ın orta sahada üstünlüğü ele geçirdiğini ve Chelsea'nin kontra atak yapmasına izin vermediğini yazdı. Haberde, Chedjou'nun ikinci yarıda attığ gol sonrası Jose Mourinho'nun da benzer bir hamle yaparak, Andre Schürrle'yi oyundan aldığını ve defansa yardımcı olan orta saha oyuncusu John Obi Mikel'i sahaya sürdüğü belirtildi. Mourinho'nun özelikle son yarım saat 4-1-4-1 taktiğiyle Galatasaray'ı kilitlediği ve gol fırsatı verdiğimi vurgulandı.

INDEPENDENT: TORRES'İN GOLÜ FELAKETTEN KURTARDI

"Şampiyonlar Ligi maçlarında İngiliz kulüplerinin büyük yıkımını Torres'in golü önledi" yorumunu yapan Independent gazetesi, Manchester City, Manchester United ve Arsenal'ın yenildiği Şampiyonlar Ligi maçlarında, Chelsea'yı bu felaketten Torres'in golüyle kurtulduğu belirtildi. Chelsea'nın ilk yarıda Galatasaray'ın defanstaki zayıflığından faydalandığını ancak Mancini'nin orta sahaya yaptığı takviye ile bu sorunu çözdüğü ifade edildi. Kamerunlu oyuncu John Chedjou'nun attığı golle maça denge getirmesi sonrasında Chelsea'nin maçta konsantrasyon eksikliği yaşadığı belirtildi.

DER SPIEGEL: İNGİLİZ FUTBOLU AĞIR YARALI

Alman Der Spiegel dergisi internet sayfasında Galatasaray'ın 1-1 berabere kaldığı Chelsea maçına geniş yer verdi. "İngiliz futbolu ağır yaralı" diyen Der Spiegel, Şampiyonlar Ligi'nde 4 İngiliz takımından üçünün tur şansını zora soktuğu belirtildi. İngiliz taraftarların tek umudu olarak kalan Chelsea'nin de dün İstanbul'da Galatasaray'a takıldığı ancak tur şansını ikinci maça taşıdığı ifade edildi. Chelsea'nin Torres'in golüyle öne geçtiği, Galatasaray'ın ikinci yarıda attığı golle maça denge getirdiğini belirten Der Spiegel, özellikle maçın ikinci yarısında Türk takımının galibiyet şansını kaçırdığı vurgulandı.

BILD: GALATASARAY TUR ŞANSINI ZORA SOKTU

Alman Bild gazetesi, Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul'daki maçta İngiliz takımı Chelsea ile 1-1 berabere kalan Galatasaray'ın tur şansını zora soktuğunu iddia etti. Haberde, Fernando Torres'in maçın 9'uncu dakikasında takımını öne geçirdiğini, Galatasaray'ın beraberlik gölünü ancak 65'inci dakikada yakalayabildiği belirtildi. Bild, maçın ilk yarısında Galatasaray'ın golünün ise, sahada iki top bulunması nedeniyle geçirli sayılmadığını yazdı.

SKY SPORTS: TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KULÜBÜ

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın Chelsea ile 1-1 berabere kaldığı maçı İngiltere'de Sky Sports kanalı yayınladı. Kanalın stüdyodaki yorumcuları, Galatasaray eski Teknik Direktörü Graeme Souness, bir dönemin unutulmaz futbolcularından eski Chelsea menajeri Ruud Gullit ve İngiltere'nin eski menajerlerinden Glenn Hoddle oldu. Futbol dünyasının yakından tanıdığı üç ismin Galatasaray-Chelsea maçıyla ilgili yorumları şöyle oldu:

GRAEME SOUNESS: Galatasaray Türkiye'nin en büyük kulübü. Hatta sadece bir kulüp değil, aynı zamanda bir kurum.

RUUD GULLIT: Galatasaray - Juventus maçında çok şanslıydı. Bence taraftarları, Galatasaray'ın en büyük avantajı olduğu kadar en büyük sorunu da. Çünkü çok duygusal olabiliyorlar.

GLENN HODDLE: Ben Chelsea'nin ilk maçta istediği sonucu alacağını düşünüyordum.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Fernando Torres Galatasaray Chelsea Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title