Haberler

Çorum'daki Stada Konut Projesi Kenti İkiye Böldü

Güncelleme:

Çorum Belediyespor'un maçlarını oynadığı stadın yıkılıp yerine konut ve iş merkezleri yapılacak olması kenti karıştırdı.

Türkiye 3'üncü Lig 3'üncü Grupta yer alan Çorum Belediye spor'un maçlarını oynadığı 12 bin kişilik Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadı'nın yıkılacak olması tepkilere neden oldu. Stadyum dışında çevresinde güreş eğitim merkezi, tenis kortu, kapalı spor salonu, sentetik çim sahalar ve basketbol potalarının bulunduğu toplam 55 bin metrekarelik alana bin 500 konut ve iş merkezleri yapılması için belediye çalışma başlattı. Spor kompleksinin bulunduğu alanda Çorum Belediye meclisi tarafından 2012 Mart ayında imar değişikliği yapıldı. Bölgede Spor Genel Müdürlüğü'nden şehir dışında başka bir alana spor kompleksi yapılması şartıyla Çorum Belediyesi'ne devredildi.

İHALEYE TEK FİRMA KATILDI

Alana konut ve iş merkezleri yapılması için belediye tarafından ihaleye çıkıldı. İhaleye sadece Ahlatçı Otomotiv ve İnşaat şirketi katıldı. Belediye Meclis Salonu'nda AK Partili meclis üyesi İsmail Tekçam Başkanlığı'nda yapılan ihalede Çorum Belediyesi'nin toplam satış gelirinden alacağı asgari pay yüzde 42 olarak belirlendi. İhaleye katılan firmanın bu rakamın üzerinde bir teklif vermesi istendi. Firma ise yüzde 43 teklif verdi. Firmanın başka bir teklif yapmamasının ardından ihale sözleşmesi imzalandı. Buna göre stat yeri ve çevresine toplamda bin 500 konut yapılacak. Firma çevre yolu üzerine de stadyum ve spor tesisleri yapacak.

CHP KARŞI ÇIKTI

CHPli Belediye Meclis üyesi Mehmet Tahtasız Çorum'un akciğeri konumunda olan bir alanın konut alanına çevrilmesine karşı olduklarını söyledi. Tahtasız, hukuk çerçevesinde alınan bu kararın değiştirilmesi için yargıya başvuracakları söyledi.

CHP İl başkanı Gürsel Yıldırım da, projenin gerçekleşmesi halinde zaten var olan trafik sıkışıklığı ve otopark sorununun daha da artacağını savundu.

Bazı vatandaşlar yeni stat yapılması koşuluyla alınan bu kararı desteklerken, bazıları da şehrin göbeğinde bulanan alana konut yapılmasına tepki gösterdi. Stat ve diğer spor tesislerinin hem ulaşım hem de bulunduğu mekan itibariyle Çorum için önemli bir noktada olduğunu savunan bazı vatandaşlar, belediyenin aldığı bu kararı yeniden gözden geçirmesini istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Çorum Belediyespor Türkiye Spor Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500

Yorumlar (10)

anti akp:

erken seçim olacak ey çorumlu akpye oy verme ve verdirtme çoruma sahip çık

5
0
yanıtYanıtla
fakir:

yapmayın örnek olun avm bvm önemli değil. çocuklarınız ve torunlarınız küfür etmesin. yeşil ve spor alanları daha önemli. pişman olursunuz ama iş işten geçmeden vazgeçin.

3
0
yanıtYanıtla
yeter artık:

binlerce sporcu kapının öne kondu. biri durdursun bu kararı

1
1
yanıtYanıtla
sporcu:

Sonra bize niye olimpiyatlar verilmiyor. ... hep geziciler paralelçiler yüzünden demi....

1
1
yanıtYanıtla
elkniröz:

sözde sporun içinden gelen başkan taktığı taekwondo kuşağın ihanet etmiştir. para her şey değil. güreşçiler judocular taekwondocular boksçular futbolcular basketbolcularını. tenisçıler hepsinin elinden geleceğini çaldığı. doymadınız.....bi türlü doymadınız

1
1
yanıtYanıtla
HIMBIL:

Stad baya eski gibi, iyi bir stad yapmaları lazım.

0
1
yanıtYanıtla
coşkun:

Stadı yık konut veya AVM Yap. . STADI YIKMAK. . Bu stadın çok daha güzelini yapmak için yapılıyorsa bir sözümüz yok. . Stadın yeniSİ yapılmıyacaksa. . SPORUN, FUTBOLUN YIKILMASIDIR. . ÇORUM Çok güzel Büyük bir şehir. . Çorum spor Tarihinde Hiç bir hamle yapamamış bir takım. .

1
0
yanıtYanıtla
ahmet:

afyonda da aynı durum var. yeni stad yapıldı ama şehrin dışında. ulaşım ve zaman gibi nedenlerle amatör maçları takip edenlerin çoğu gitmeyecek kendini çok daha zararlı alışkanlıklarla oyalayacaktır haftasonları.

0
0
yanıtYanıtla
durmak yok.:

rant nerdeyse biz ordayız elhamdülillah. allahın izniyle dolarlar yurolar oh oh . maşallah.

0
0
yanıtYanıtla
Efsane:

önce yeni stad kompleks yapın sonra yıkın arkadaş

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title