Haberler

Ağır Derece Engelli Bireylerin Oynayabildiği Boccia Sporu Tanıtıldı

Bedensel Engelliler Boccia sporcusu Yavuz Acar ağır derece engelli bireylerin oynayabildiği Boccia sporunu Sakaryalı engelli bireylere tanıttı.

Bedensel Engelliler Boccia sporcusu Yavuz Acar ağır derece engelli bireylerin oynayabildiği Boccia sporunu Sakaryalı engelli bireylere tanıttı.

Sakarya'da Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa yaptığı Boccia sporu tanıtımı Sakarya Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti. Sporu Sakaryalı engelli bireylere Bedensel Engelliler Boccia milli sporcusu Yavuz Acar tanıttı.

Özen: "Engelli arkadaşlarımızın bu sporu tanışması adına düzenledik"

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Boccia'dan Sorumlu Asbaşkan Selim Özen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun spor branşları içerisinde yer alan boccia sporu, 2014'ün başında federasyonumuza dahil olan, ağır düzeyde engelli bireylerimizin yapmış olduğu bir spor branşı. Bizlerin 2015 yılında göreve gelmesiyle birlikte Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun bünyesinde eğitim faaliyetlerimizi başlattık. Boccia sporunu ülkemizde tüm illerde ağır düzeyde engelli bireylerin yapabilmesi noktasında da eğitim ve tanıtım faaliyetlerini yürütmekteyiz. Bugün de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ile birlikte burada bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirdik. Kurumlarda bazı engelli bireylerimizin, engelli arkadaşlarımızın bu sporla tanışması adına düzenledik bu tanıtımı. İlk defa bu tanıtımımızda da, engelli milli sporcumuz Yavuz Acar ve asistanı Cemal Acar nezaretinde bu tanıtımlarımızı gerçekleştirdik. Engelli bireylerin de bu sporu tanıması noktasında ve farkındalık yaratması noktasında da bu şekilde bunu yaşayan biriyle bu tanıtımı gerçekleştirmek istedik" dedi.

Acar: "Rehabilitasyon amaçlı yapılan bir spor"

Boccia sporunun rehabilitasyon amaçlı yapılan bir spor olduğunu belirten Bedensel Engelliler Boccia sporcusu Yavuz Acar, "2014 yılından beri boccia sporu yapıyorum. 2014 yılında ilk bu sporla tanıştıktan sonra turnuvaya katıldığımızda Türkiye şampiyonu olmuştuk, bedensel engelliler çiftlerde. 2015 yılında Kulüpler Şampiyonası'nda yine çiftlerde Türkiye şampiyonluğumuz, yine aynı yıl Samsun'da düzenlenen turnuvada Türkiye ikinciliğimiz var. 2015 yılında yine Türkiye'yi Polonya'da Dünya Şampiyonası'nda temsil ettik. O da ayrı bir tecrübe oldu bizim için. Boccia, en ağır düzeyde engellilerin yapabileceği bir spor. Ben bu işi yapamam diyen insanların şampiyonluklara ulaştığı bir spor. Rehabilitasyon amaçlı yapılan bir spor. Birçok kas hastasının, ağır engelli sporcuların rehabilite olabildiği, sosyal hayata kazandırmış olduğu bir spor dalı" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Yavuz Acar Selim Özen Sakarya Türkiye Spor Haberler

Maliye, vergi kaçakçılarının ensesinde! Sırada doktor ve kuyumcular var

Maliye, vergi kaçakçılarının ensesinde! Sırada doktor ve kuyumcular var

Kız kardeşi ve eniştesini öldürüp intihar etti

Kız kardeşi ve eniştesini öldürüp intihar etti

En beğenilen siyasetçiler anketi! Zirvede sürpriz bir isim var

En beğenilen siyasetçiler anketi! Zirvede sürpriz bir isim var

Bakmadan Geçme

22 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda evden çıkarabilir? Kiracı hangi durumlarda ev sahibine dava açabilir? Schengen vizesi ne kadar, kaç Euro? Schengen vize ücreti yetişkinler ve çocuklar için kaç lira oldu? Seferberlik ve savaş hali yönetmeliği nedir? Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Ebru Polat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ebru Polat kaç yaşında, nereli? Ebru Polat biyografisi! MEB İL İÇİ ÖĞRETMEN ATAMASI Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı mı? Öğretmenlerin il içi yer değiştirme sonuçları ne zaman belli olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 22 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Adanaspor satılıyor mu? Adanaspor nereye satılacak? 22 Mayıs hangi burç? 22 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 22 Mayıs tarihi hangi burç olur? SON DAKİKA: DEPREM Mİ OLDU? AFAD/Kandilli Rasathanesi deprem mi oldu? Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Ziraat Türkiye Kupası final maçı saat kaçta, hangi kanalda? 22 MAYIS 2024 TV YAYIN AKIŞI | Bu akşam TV'de ne var? Hangi diziler yayınlanacak? Kanal D, TRT 1, ATV, Star TV, NOW, TV8, Show TV 22 Mayıs hangi burç? 22 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 22 Mayıs tarihi hangi burç olur? İran'da seçimler ne zaman 2024? İran'da seçimler nasıl olur? GELİNİM MUTFAKTA 22 MAYIS 2024 CANLI İZLE Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title