Haberler

Soylu, 'Siyaset Akademisi'nin İlk Dersini Verdi

Güncelleme:

'Siyaset Akademisi' ders programları kapsamındaki ilk dersi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu verdi.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Ak Parti İlçe Başkanlığı ile partinin Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Siyaset Akademisi' ders programları kapsamındaki ilk dersi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu verdi.

Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde "Lider Ülke Türkiye- Yerel yönetimler" başlığı ile düzenlenen akademinin ilk dersinde konuşan Süleyman Soylu, Türkiye'nin özlediği, beklediği siyaset anlayışına 2001 sonrası Ak Parti'yle kavuştuğunu söyledi.

MİLLETİN EFENDİSİ DEĞİL, HİZMETKARIYIZ

Siyaset Akademisi'nde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Partililerin davranışlarının temelini Başbakan Erdoğan'ın da sık sık söylediği "Yaradılanı severiz, Yaradan'dan ötürü" cümlesinin oluşturduğunu belirterek, "Biz millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu anlayış, 2011 yılına kadar Türk vatandaşlarının çok özlediği, çok görmek istediği ve aslında olması gereken bir anlayıştı. Çünkü bu anlayış hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, herhangi bir fiziksel, mesleki ya da eğitimsel özelliğine göre farklı muameleye tabi tutmadan, herkesi eşit olarak gören, dertleriyle dertlenen bir anlayıştır" dedi.

Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine ulaşmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Soylu, "Biz, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin daha da ilerisine taşımanın gayreti içindeyiz. AK Parti tüm çalışmalarında halkın beklentilerini ön planda tutarak ve halkıyla beraber siyaset yaparak gerçekleştirmektedir. AK Parti, çoğulcu, geniş katılımlı demokrasi tanımını topluma kazandırmış, halkıyla birlikte hareket ettiğinden dolayı halk nezdinde karşılığını seçimlerde almıştır" diye konuştu.

Vesayetçi rejimlerin, halkın isteklerine kulak tıkayan anlayışların, halkın içinde olmayan onun derdiyle dertlenmeyen siyasetçi tipinin AK Parti misyonuyla tarihe karıştığını vurgulayan Soylu, "AK Parti'nin kararlı mücadelesi, hem fiili darbelere hem e-muhtıralara direnerek bugüne kadar getirdiği bu anlayış ülkemizin olması gerektiği gibi modern demokratik katılımlı yönetim şeklinin en güzel örneğini oluşturmuştur" dedi.

Süleyman Soylu, çözüm sürecine değindiği konuşmasında, Tük insanının yıllardan bu yana 'sağ-sol', laik- anti laik', 'Kürt, Türk' olarak ayrılmaya çalışıldığını, siyasetin bu ayrışmalardan beslendiğini vurguladı. "Türkiye, küresel güç ekseninde kendine ait avantajlarını sürdürmek istiyor ise kendi insanı ile mutabakatını, demokratik zeminde en geniş manada kullanmalıdır. Biz, Irak, Süriye ve İran Kürdü ile bir mutabakat sağlayamadan kendi Kürdümüz ile de bir mutabakat sağlayamayız. Bir mutabakat sağlamak zorundayız. Yalnızca kendi Kürdümüzle değil, bütün ötekileştirilmiş insanlarıyla da bunu yapmak zorundayız. Bu kadar basit. Yoksa, muasır medeniyet seviyesine çıkamayız. Bunun yolu da kendi insanımızı kucaklamaktan, her şekilde kucaklamaktan geçiyor. Demokrasi çıtasını en yükseğe koyarak, Türkiye'de yepyeni bir sürecin önünü açacağız" diye konuştu. Soylu, çözüm sürecinin kardeşlik, birlik ve beraberlik süreci olduğunu ifade etti.

Eğitim çalışmasına, Ak Parti Balikesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Havran'ın Ak Partili Belediye Başkanı Hasan Lofcalı, Kadıköy Belde Belediye Başkanı Hasan Özak, Büyükdere Belde Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Ak Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, Ak Parti Havran İlçe Başkanı Emin Ersoy, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca ve partililer katıldı. Ak Parti Edremit ilçe Başkanı Harun Yüzüak, 'Siyaset Akedemisi'nin haftanın Pazartesi ve Salı günü akşamları 2'şer saat olmak üzere toplam 32 saatlik bir eğitim programı olduğunu 150 kursiyerin kayıt yaptırdığını, programın bitiminde kursiyerlere sınav yapılarak sertifika verileceğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Ak Parti Türkiye Edremit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title